Yaşam

Son dakika Yaşam haberleri, en son Yaşam haberler,, Yaşam haberleri burada, haber oku | Yaşam

Yaşam Haberleri

MUĞLA OBM’DE YENİ ŞEFLERE EĞİTİM VERİLDİ

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde yeni göreve başlayan orman mühendislerine yönelik hizmet içi eğitim semineri düzenleniyor.

BODRUM’DA BAŞIBOŞ EŞEKLERİN ÇİMEN KEYFİ

Dünyanın en gözde turizm beldeleri arasında yer alan Muğla'nın Bodrum ilçesinde başıboş bırakılan eşekler orta refüjlerdeki çimenlerde otlamanın keyfini çıkarıyor. Akan trafiğe aldırış etmeden karınlarını doyurmanın telaşına düşen eşekler ilginç görüntüler oluşturuyor.

VALİ TAVLI’DAN ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Muğla Valisi Orhan Tavlı, ülke olarak 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını açıkladı.

Cennet koylarda müsilaj değil, çamur kabusu

Yazın nüfusu 1 milyonu geçen turizm merkezi Bodrum'da sabah aniden bastıran sağanak yağış tatilcileri şok etti. Şiddetli yağmur sebebiyle çamur akan derelerin döküldüğü zümrüt yeşili cennet koylar çamur deryasına dönerken, o anlar havadan dron ile de görüntülendi. Bazı turistlerin çamura aldırış etmeden sağanak yağmur altında yüzmeleri dikkat çekti.

"TARHANA KAŞIĞIYLA, HER İŞ YAKIŞIĞIYLA"

İlçe Tarım ve Orman Müdürü Şaban SARIKAYA bugün çoğunluğunu kadın ortakların oluşturduğu Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti.

YARALI LEYLEK KURTARILDI

Yaralı leylek Muski personelleri tarafından kurtarılarak barınağa teslim edildi.

Alevlerin arasında kalan yaban keçisinin yaşam mücadelesi

Muğla'nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesinde 13 Temmuz'da başlayan orman yangınının üzerinden 11 gün geçtikten sonra vatandaşlar tarafından yaralı bir yaban keçisi bulundu.

Köyceğiz’in minik müzisyenleri konser verdi

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde geleceğin minik müzisyenleriyle 6. Yaza Merhaba konseri gerçekleştirildi.

Bodrum’da Dünya Çevre Günü etkinlikleri sürüyor

Dünya Çevre Günü etkinlikleri, Bodrum Belediyesi'nin organizasyonu ile Çökertme Deniz Dibi temizliğiyle start aldı.

Sahil Güvenlik ve polis dalgıçları Kadın Azmağını temizledi

1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ula'nın Akyaka Mahallesi'nde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından program düzenlendi.

Dünyaca ünlü plajda deniz dibi temizliği

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Çevre Haftası çerçevesinde deniz dibi temizliği yapıldı. Dalgıçların deniz dibi temizlik çalışması, su altı kamerasıyla görüntülendi.

Kaptan June anısına heykel açılışı yapıldı

23 Nisan'da vefat eden 'Carettaların Annesi' olarak bilinen 'Kaptan June' anısına Muğla'nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi'nde heykel açılışı yapıldı.

Çevre gününde 30 ton kireç dağıtıldı

Menteşe Belediyesi 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde vatandaşlara ücretsiz kireç dağıtma uygulamasına bu yıl da devam etti. Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kentsel sit alanındaki mahallelerde muhtarlar ve Muğla İçin Gelecek Platformu üyeleri ile birlikte vatandaşlara kireç dağıttı.

YK Enerji, öğrencilere çevre bilinci aşıladı

Çocuklarda çevre bilincinin oluşturulması amacıyla etkinlik gerçekleştiren YK Enerji, Dünya Çevre Günü'nü öğrencilerle birlikte kutlayarak, atıkları topladı.

Başkan Ceylan Anneler Günü’nü unutmadı

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Belediye Başkanı Kamil Ceylan Pazar günü kutlanan Anneler günü nedeniyle mesainin ilk günü Belediye personelinin ve belediyede bulunan kadın misafirlerin anneler gününü kutladı.

26 yıl önce yandı, yeşil ile mavi tekrar buluştu

Orman Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 2 Eylül 2006 yılında Muğla'nın Datça ilçesine bağlı Emecik köyünde çıkan ve 45 hektarı ormanlık alan olmak üzere 100 hektar orman ve tarım arazisinin 2006 ve 2020 yılları arasındaki değişimini paylaştı.

Köyceğiz’de orman yangınlarına broşürlü uyarı

Köyceğiz Orman İşletme Müdürlüğü, Döğüşbelen kontrol noktasında tatile gelen vatandaşlara orman yangınlarına karşı uyarıcı mesajların yer aldığı bilgilendirme broşürleri dağıttı.

Köyceğiz Beyobası İlkokulu’nda Hıdırellez şenliği coşkusu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesi Beyobası İlkokulu'nda Hıdırellez şenliği düzenlendi.

Köyceğiz’de Hıdırellez kutlamalarında renkli görüntüler oluştu

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Hıdırellez çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Toplam 602 haber.