Hayat Boyu Öğrenme Projeleri

Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulunda 'İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği' komisyon toplantısı düzenlendi. Yılda Ocak ve Ağustos ayı olmak üzere 2 defa düzenlenen toplantı Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında gerçekleşti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulunda “İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği” komisyon toplantısı düzenlendi. Yılda Ocak ve Ağustos ayı olmak üzere 2 defa düzenlenen toplantı; Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık başkanlığında gerçekleşti.  Toplantıya; Fethiye Belediye Başkan yardımcısı Mete Atay, Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya ve şube müdürleri,  daire amirleri, sivil toplum kuruluşu  temsilcileri, okul müdürleri katıldılar.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu müdürü İsmail Cazağ “Toplantımızı yaygın eğitim kurumları yönetmeliğimizin 58. Maddesi gereğince yılda 2 defa Ocak ve Ağustos aylarında yapmaktayız. 2016 -2017 eğitim ve öğretim döneminin 5 aylık bir değerlendirmesini yapacağız. İkinci dönemde ise yapmayı planladığımız çalışmalardan bahsedeceğiz. Şu ana kadar 147 kursa ulaştık. 75’sı mesleki kurs, 54’ü genel kurs ve  18’de  okuma-yazma  kursu olmaktadır.  Önümüzdeki ikinci dönemde ise kurs sayımız artmaktadır. 2014-2015 döneminde 7457 kursiyerimize eğitim verdik. 2015 ve 2016 döneminde 10.522 kursiyerimiz eğitim aldı.  Şu an itibariyle ulaştığımız vatandaş sayısı 3213 olmaktadır” dedi.

“Toplam 41 Bin Kişi Milli Eğitimden Hizmet Almış”

Fethiye İlçe Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu müdürü İsmail Cazağ’ın konuşmasından sonra Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya bir konuşma yaptı. Faruk Kaya konuşmasında “İlçe Halk Eğitim Müdürümüz çalışmaları özetledi. Gerçekten İlçe Halk Eğitim Müdürlüğünde şu’da yapılsın diye bir şey aklımıza gelmiyor.  Yapılabilecek her şeyleri yapmışlar. Bizim kültürümüze ait Dont testisinin projeye dahil edilmesi; Fethiye adına bir kazanım olacağını düşünmekteyim. Gayet güzel yerinde bir tespit. Bizde; ilçe Milli Eğitim müdürlüğü olarak bu projelerin tamamına elimizden gelen desteği veriyoruz. Arkadaşlarımızın çalışmalarına da başarılar diliyorum. Bunun ötesinde yöremize has değerlerin, Seydiler bölgesindeki kilimlerimiz gibi çok değişik kültürlerimiz mevcut. Bunların zaman içersinde projeye dahil edilmesini isteriz. Çalışmaları gayet güzel.  Tabi ki halkımız karar verecek. 13 bin kişi İlçe halk eğitim merkezinden hizmet almakta. 28 bin kişide ilçe milli eğitimden hizmet almaktadır. Toplam 41 bin kişi milli eğitimden hizmet almış. Buda Fethiye nüfusunun 3’de biri yapmakta. Yani her eve girmişiz ve her 3 kişiden bir kişi bizden hizmet almaktadır. Beşikten mezara kadar eğitimin insan hayatında büyük önemi ve yeri vardır” dedi.  Okullardaki derslerin ve eğitimin yeterli olduğunu ifade eden Faruk Kaya “Yeter ki; öğrenciler tarafından  hakkı verilerek  dinlenilsin ve öğretmelerini takip etsinler” dedi.

“Devletimiz Her Türlü Konuda Kurs Açma İmkanı Vermektedir”

 

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’nın konuşmasından sonra Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık konuşma yaptı.  Kaymakam Çalık konuşmasında “Bu Halk eğitim planlama toplantısıdır. İlk dönem raporunu gördük. Hedeflenen projeleri de müdürümüz aktardı. Gerçekten Halk eğitim müdürümüz ve çalışan arkadaşlar takdire şayan bir çalışmayla ortaya güzel bir profil koydular. Dikkat çeken en önemli husus rutin eğitimlerin dışında dezavantajlı gruplar ve sosyal hizmet kurumlarına yönelik yoğun bir çalışma var. İyi niyet ve özveriyle arkadaşlarımız çalışmaktalar. Kendilerini tebrik ediyor ve başarıların artarak devam etmesini diliyorum. Eğitim beşikten, mezara kadar daha doğrusu ana karnında başlayan ve hayata veda edene kadar süren bir süreç. İnsan hayata veda etmeden önce ölümü ve ötesini de  öğreniyor. Eğitimlerin;  pratik ve topluma yönelik, ihtiyaçtan dolayı olması çok önemli. Devletimiz her türlü konuda kurs açma imkanı vermektedir. Talep edilen her türlü eğitimi vermeye gayret edelim. Vatandaşımız ne tür eğitim talep ediyorsa onu karşılayalım. Kurumlarla olan  eğitim ve bilgilendirme projelerin artması çok önemli. Emniyet ile birlikte motosiklet eğitimleri çok güzel ve faydalı eğitimler. Ben ikinci dönem de  başarılı çalışmalar olacağına inanıyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN