Kaymakam Çalık' Tan Sanat Kurslarına Ziyaret

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık Fethiye İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Halı Dokuma Kursu ile Çini ve Seramik Kursu'nu ziyaret etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık; Fethiye İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Halı Dokuma Kursu ile Çini ve Seramik Kursu’nu ziyaret etti. 

Kaymakam Ekrem Çalık, Fethiye Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde ve Kültür Merkezi Müdürlüğü’nün ortaklığıyla açılan Halı Dokuma Kursu ile Çini ve Seramik Kursunu ziyaret etti. Çini ve Seramik Kursu’nda bu zamana kadar yapılan çalışmaları inceleyerek yetkililerden bilgi alan Kaymakam Çalık, kursiyerler ile bir süre sohbet edip, ortaya çıkan eserleri inceledi.

Hedeflerinin halk eğitim çalışmalarını olabildiğince yaygınlaştırmak olduğunu belirten Kaymakam Çalık; “Burada kültür merkezi ile iş birliği içinde açılan yöresel sanatları korumayı ve geliştirmeye hedefleyen sergileri gördük. Halı dokuma kursunda ‘Kaya Halısı’ ağırlıklı olmak üzere halı dokumaları gördük. Çinide daha çok hobi amaçlı bir araya gelmiş ve zevkli bir çalışma ortamında çalışıyorlar. Henüz öğrenme aşamasındalar ama dönem sonunda çok güzel eserler bulabileceğimizi düşünüyorum. Eğitimin yaşı yok. Her türlü eğitim verilebilir. İstihdam amaçlı olduğu gibi hobi amaçlı eğitimler de topluma sosyal fayda sağlayan, birlikteliği sağlayan kurslar” dedi. Kaymakam Çalık; “Kaya halısıyla ilgili daha önce Kayaköy ve Esenköy Mahallelerinde kurs açma girişimimiz oldu. Hediyelik eşya olarak küçük çaplı planlamıştık. Minyatür halılar olarak üretilip satılsın. Fakat muhtarlık ve yaptığımız alan çalışmasında halı dokuyacak eleman bulamadık.Hiçbir köylü vatandaşımız bu zahmete girmedi” diye konuştu.

 

Çini ve seramik kursunun tek erkek kursiyeri olan Gürkan Güngör, 10 yıl önce kursa başladığını söyledi. Kültür Merkezi’nin engelliler için hazırladığı meslek edindirme kurslarında çiniyle tanışan Güngör yaptığı eserlerle de ek gelir sağlıyor. Güngör; “Kurs iyi gidiyor. Kursta yaptığımı çinileri satıyorum” dedi. Çini ve Seramik Kursu hakkında bilgiler veren Çini ve Seramik Kursu Eğitmeni Sibel Uça: “312 saatlik kursumuz. 17 kişiyle başladık. Şuan 15 kişiyle kursumuza devam ediyoruz. Pazartesi ve Salı günleri kurs saatlerimiz. Sabah 9’dan öğleden sonra 16:00’a kadar buradayız” dedi. Çini ve Seramik Kursu’nun tek erkek kursiyeri olan Gürkan Güngör’ün engelli olmasına rağmen çok güzel işlere imza attığını ifade eden Uça; “Gürkan Kültür Merkezi’nin engelliler için hazırladığı meslek edindirme kurslarında çinicilik kursuna başladı. 10 yıldan bu yana devam ediyor. Diğer arkadaşları bir yerden sonra bıraktı ama Gürkan hala devam ediyor. Yaptıklarını satarak kazançta elde ediyor. Şuanda alanına göre gerçekten çok iyi” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN