Marmaris'te 106 Bin Çocuk Bilim Ve Eğitimle Tanıştı

Marmaris Belediyesi, 5 yıl boyunca çocukları odak noktasına koyan onlarca eğitim projesini hayata geçirdi. Yapılan birçok çalışmayla 106 bin çocuğu bilim ve eğitimle buluşturdu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Çocukların sağlıklı, çağdaş, eğitimli ve aydınlık bireyler olarak geleceğe hazırlanması için çalışmalar yürüten Marmaris Belediyesi 5 yıl boyunca yaptığı çeşitli projelerle binlerce çocuğa temas etti. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın öncülüğünde düzenlenen Bilimin Işığında Marmaris Bilim Şenliği, Marmaris’in Köy Okulları Bilimle Buluşuyor Projesi, Kırsal Mahalle Çocuklarımız Sanat ve Bilimle Buluşuyor Projesi, Trafikte Bisiklet Kullanımı, Bisiklet Güvenliği ve Bakımı Eğitimleri ve Bilmiş Çocuk Dergisi gibi projelerden toplamda 106 bin çocuk faydalandı.
Açıldığı günden bu yana Marmaris içinden olduğu kadar ilçe dışından da pek çok çocuğu ağırlayan İçmeler Atatürk Eğitim ve Bilim Parkı’nda uzman öğretmenler eşliğinde her ay ücretsiz eğitim programları düzenleniyor. Bilim Parkı 5 yılda toplamda 57.702 kişi tarafından ziyaret edilirken, Proje Birimi ve Atatürk Bilim ve Eğitim Parkı Öğretmenleri ile birlikte hazırlan Bilmiş Çocuk Dergisi de 34 bin çocuğa ulaştı. Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Bilimin Işığında Marmaris Bilim Şenliği isimli proje ise 27-29 Nisan 2023 tarihleri arasında Bilim ve Eğitim Parkı’nda hayata geçirildi. Marmaris Belediyesi’nin Proje Yürütücüsü olduğu ve Marmaris’te ilk defa düzenlenen Bilim Şenliği’ne, 3 gün içerisinde 11 bin 200 öğrenci katılım sağladı. 53 farklı STEM temelli bilimsel atölye, 6 bilim insanıyla 14 Bilim Söyleşisi gerçekleştirildi.
Marmaris’in Köy Okulları Bilimle Buluşuyor Projesi ile de bilim çocukların ayağına götürüldü. Marmaris Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü ve Üreten Çocuklar Akademisi Derneği’nin işbirliğiyle Marmaris’in kırsal mahallelerinde bulunan 9 okulu kapsayan projede 1.361 öğrenci uygulamalı Fen Bilgisi atölyelerine katıldı. Kırsal Mahalle Çocuklarımız Sanat ve Bilimle Buluşuyor Projesi’nde ise öğrenciler hafta sonları robotik kodlama, sanat ve bilim eğitimleri aldı. Marmaris Belediyesi, Marmaris Kültür ve Sanat Derneği, Üretim Çocuklar Akademisi Derneği ve Eğitim-Sen Marmaris Şubesi’nin ortak hayata geçirdiği projede Bozburun, Selimiye, Orhaniye, Turgut, Hisarönü, Taşlıca, Söğüt mahallelerimizden öğrenciler katıldı.
Marmaris Belediyesi olarak çocuklara yönelik projelere her zaman öncelik verdiklerinin altını çizen Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Çocukların geleceğe daha iyi hazırlamasına katkı sağlamak, sanatla ve buluşturmak adına birçok çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmalarımızdan 100 binin üzerinde çocuğumuz faydalandı. Bundan sonra da çocuklara yönelik çalışmalarımıza yeni projelerle devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN