Marmaris'ten Antalya'ya turizm çıkarması

Yaklaşan turizm sezonu öncesi Marmaris Ticaret Odası, GETOB ve YDA Dalaman Havalimanı yöneticilerinden oluşan heyet, Marmaris'e turist getiren yerli ve yabancı tur operatörlerinin Antalya'da bulunan merkez ofislerini ziyaret ederek üst düzey yöneticileri ile bir araya geldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Marmaris Ticaret Odası (MTO) Başkanı S. Mutlu Ayhan, Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Mustafa Deliveli, YDA Dalaman Havalimanı Operasyon ve Gelirler Direktörü Orçun Songur ve MTO Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ergücü’den oluşan heyet Marmaris’e turist getiren tur operatörlerinin yöneticileri ile Antalya’da bir araya geldi. Yapılan ziyaretler sonrası açıklama yapan MTO Başkanı S. Mutlu Ayhan özellikle pandemi sonrası turizmde yaşanan yükselme ile birlikte yeni pazar arayışlarına ağırlık verdiklerini ifade ederken, sektörün en önemli çarklarından olan tur operatörleriyle görüşerek Marmaris’i ziyaret eden misafir sayısını ve bölgedeki pazar çeşitliliğini artırmak istediklerini söyledi.

Antalya’ya yapılan ziyaretin oldukça olumlu karşılandığını ve görüşmelerin verimli geçtiğini söyleyen MTO Başkanı Ayhan; “Dalaman Havalimanı Dış Hatlar Terminali geçtiğimiz yılı rekor sayıyla kapatmıştı. Bu yıl bölgemize gelen ziyaretçi sayısında yeni bir rekora ulaşmak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu sene İngiltere’den ilk uçak 15 Mart’ta inecek. Tarihteki en erken sezon açılışlarından birini gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız çalışmalar kapsamında Antalya’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdik. Amacımız Nisan-Mayıs ve Ekim-Kasım aylarında ilçemize gelecek ziyaretçi sayısını ve pazar çeşitlerini artırmak” şeklinde konuştu.

Ayrıca pazar çeşitliliği açısından tur operatörlerinin desteklenmesi ve turizme hizmet veren işletmelerin altyapı iyileştirmelerinin önemine işaret eden Ayhan “Son birkaç yıldır yükselişe geçen Polonya pazarındaki büyüme bu yıl da devam ederken, bu sezon Çekya’dan da misafirlerimiz olacak. Önümüzdeki yıllarda Letonya, Litvanya ve Estonya’dan oluşan Baltık ülkelerinden misafir almak için çalışmalar yürütüyoruz. Bu yıl ise sezon toplamında geçtiğimiz yıla oranla yüzde 10’luk bir büyüme öngörüyoruz” dedi.

"Hep birlikte turizmi geliştiriyoruz ‘’

Antalya’da yapılan görüşmelerle ilgili konuşan YDA Dalaman Havalimanı Operasyon ve Gelirler Direktörü Orçun Songur ise şunları ekledi; “Yaptığımız görüşmelerde mevcut ana pazarlarımızdaki destinasyon beklentisini, sektör temsilcileriyle birlikte dinleyerek ödevlerimizi not aldık, alternatif ve yeni pazarlar konusunda yapılabilecekleri istişare ettik. Sürdürülebilir bir büyüme için planlarımızı sağlam temellere oturtuyoruz, paydaşların birlikte çalışması çok önemli. Diğer taraftan düşük sezon ve kış sezonu uçuşlarımızı da artırmak üzere yaptığımız girişimlerle, Mart ortasından Kasım ayının sonuna kadar kitle turizmini uzatmış olduk. Kış aylarında ise uçuşlarımız her geçen gün artıyor. Destinasyonumuzdaki tesislerimiz de, özellikle bu uçuşlara hazırlanmak üzere yatırım yapıyor. Hep birlikte yürüyor olmak keyif verici”

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN