Menteşe'de 2. Dönem Öncesi Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Okullarda güvenli eğitim ortamın sağlanmasına yönelik alınan koruyucu ve önleyici tedbirlerin değerlendirildiği '2023-2024 Eğitim-Öğretim İkinci Yarı Yılı Okul Güvenliği Toplantısı' Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş başkanlığında yapıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Toplantıda; 2. dönemin 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle ülkenin geleceği olan çocukların ve gençlerin huzur ve güven ortamı içerisinde eğitimlerini sürdürebilmesi, okul çevrelerinde ve trafikte güvenliğin sağlanması konusunda ilave tedbirler görüşüldü. Kurumlar arası işbirliğinin artarak devam etmesi özellikle vurgulandı.

Toplantıda konuşma yapan Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, “5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayacak 2. dönem öncesi çocuklarımızın daha iyi, güvenli ve sağlıklı ortamlarda eğitim görmesi, tüm kötü alışkanlıklardan korunması ve uzak tutulması için almış olduğumuz tedbirlerin yanında bugün bu toplantı gerekli olan ek ilave tedbirleri değerlendireceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimi birinci önceliğimizdir her zaman. Öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek hem görevimiz olduğu gibi hem de insanlık görevi olduğunun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda ilgili tüm kurumlarımıza fazlasıyla görev düşmektedir. Kurumlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakta ve denetimler sıkı bir şekilde yürütülmektedir” dedi.

“22 bin öğrenci yeniden ders başı yapacak”
Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü tarafından yapılan sunumda, ilçe genelinde 162 resmi ve özel okulda 22 bin 500 öğrencinin ikinci yarıyılında eğitim öğretime başlayacağı belirtildi. Ayrıca okulların ve öğrencilerin güvenliği, bağımlılıkla mücadele, okul güvenlik kameralarının kent güvenlik yönetim sistemine entegre edilmesi, eğitim kalitesinin arttırılması, okul servis araçlarının ve internet kafelerin denetimi, okul sağlığı ve kantin denetimleri gibi konularda alınan ilave tedbirler ile paydaş kurumlarla yürütülecek ortak çalışmalar hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Toplantı, gündemi oluşturan konuların değerlendirilmesi ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Kaymakamlık makamında düzenleyen toplantıya, Kaymakam Mehmet Eriş, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü ve diğer daire müdürleri katıldı. 
 

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN