Mhp İlçe Kongresi 8 Nisan'da

Milliyeti Hareket Partisi (MHP) Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada 'Eğer referandumda 'Evet' çıkarsa Devlet Bahçeli gidecek diyenler, Cumhurbaşkanlığı gidecek diyenler şunu iyi bilsinler: MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ne zaman gideceğini çok iyi bilir. Bizde Devlet Bahçeli yerine kimi getireceğimizi çok iyi biliriz. Buna ülkücüler karar verir. Bu konuda kimse çoban sırtından kurban kesmesin' diye konuştu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Cengiz Çay “Kimse Çoban Sırtından Kurban Kesmesin”

Milliyeti Hareket Partisi (MHP) Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay basın mensuplarına yapmış olduğu açıklamada “Eğer referandumda ‘Evet’ çıkarsa Devlet Bahçeli gidecek diyenler, Cumhurbaşkanlığı gidecek diyenler şunu iyi bilsinler: MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ne zaman gideceğini çok iyi bilir. Bizde Devlet Bahçeli yerine kimi getireceğimizi çok iyi biliriz. Buna ülkücüler karar verir. Bu konuda kimse çoban sırtından kurban kesmesin” diye konuştu.

MHP Fethiye İlçe Başkanı Cengiz Çay, partisinin ilçe teşkilatı binasında gazetecilere açıklama yaptı. Çay, Fethiye ilçe teşkilatının hem 8 Nisan’daki 12’nci olağan kongreye hem de 16 Nisan’da yapılacak olan referandum için çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.  Çay: “Türkiye 16 Nisan’da referanduma gidecek. Bölgemizde yapılan referandum çalışmaları MHP, genel merkezinin çizgisinde ‘Devlet için evet, cumhuriyet için evet, millet için evet’ sloganıyla yola çıktı. Alanda yaptığımız çalışmalarda halkımızın teveccühün iyi olduğunu, çok seviyeli bir seçim geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bu referandum süreci, bu noktaya nasıl geldiğini herkes biliyor. Ama biz MHP olarak özellikle referandum sürecinde halkımızı evetçi  ve hayırcı diye ikiye ayrılmasına karşıyız. Elini vicdanına koyan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceği için vatandaşımız ne yapmak istiyorsa onu yapsın. Biz sadece alanda MHP’nin neden ‘Evet’ dediğini anlatıyoruz” dedi.

 

Referandum süreci içinde MHP Fethiye İlçe Teşkilatının Olağan Kongre çalışmalarının da yürütüldüğünü hatırlatan Çay; “MHP Fethiye İlçe teşkilatı 12’nci Olağan Kongresini 8 Nisan Cumartesi günü Halk Eğitim Merkezi’nde yapacağız. Köy delegelerimizi tespit ettik. İlçe delegelerimizi ise 18, 19, 20 Mart tarihlerinde tespit etmeye başladık. Sonlandırdıktan sonra ilçe seçim kuruluna vereceğiz” dedi. “Bazı insanlar MHP’nin bölündüğünü ve referandum sürecinde bir kısmının hayır bir kısmının evet diyeceğini söylüyor” diyen Çay; “Bunun üzerine de çok ciddi çalışmalar var. Geçmişte MHP’den milletvekili olmuş hatta genel başkan adayı olmuş abla ve abilerimizin gelip bölgemizde ‘Hayır’ kampanyasına katıldığını biliyoruz. Onlar öyle düşünüyorlar. Allah onların da işlerini rast getirsin. Ama biz MHP Genel Merkezi ve MHP İlçe Teşkilatı olarak tüm birimlerimizle beraber, sayın genel başkanımızın talimatı üzerine, onun ilkelerine bağlı olarak bu referandum sürecinde ‘evet’ diyeceğiz. 17 Nisan’dan sonra da bu memleketin huzurunu sağlama için MHP olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Eğer referandumda ‘Evet’ çıkarsa Devlet Bahçeli gidecek diyenler, Cumhurbaşkanlığı gidecek diyenler şunu iyi bilsinler: MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli ne zaman gideceğini çok iyi bilir. Bizde Devlet Bahçeli yerine kimi getireceğimizi çok iyi biliriz. Buna ülkücüler karar verir. Bu konuda kimse çoban sırtından kurban kesmesin!” diye konuştu.    (Özgül Özdemir)

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN