NURSEL ÖZDEMİR EĞİTİM KURUMUNDA 'OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ' ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Fethiye'de, '2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü' dolayısıyla Nursel Özdemir Eğitim Kurumlarında etkinlik düzenlendi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Meral Dal

2 Nisan, Birleşmiş Milletler tarafından otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda Nursel Özdemir Eğitim Kurumlarının organize ettiği programa Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Kurucusu Salih Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atmaca, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, Fethiye Turizm Danışma Bürosu Şube Müdürü Saffet Dündar, Fethiye Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Tuğba Baki, AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Turhan Kovancı ile Otizmli bireyler ve aileleri katıldı. 
Şenlik havasında geçen etkinlikte Otizmli çocukların yaptığı resimler sergindi. Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin destekleriyle otizmli çocuklar “nostaljik polis arabası ile trafik motosikletine” bindi. “Kanka Polis” kostümü ile çocuklara pamuk şeker dağıtıldı. Otizmli bireylerinin aileleri, etkinlik boyunca çocuklarıyla beraber bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Etkinlik hareketli şarkılar eşliğinde dans ederek son buldu.

“POLİSİN SEVGİSİNİ ÇOCUKLARIMIZA HİSSETTİRMİŞ OLDUK”
 Etkinlik ve otizm hakkında bilgiler veren Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Kurucusu Salih Dündar, “Uzun zamandır yaşanan olumsuzluklardan dolayı etkinlik yapamıyorduk. Deprem, sel gibi çeşitli doğal afetler yaşandı. İnşallah yavaş yavaş normale döneceğiz ve hayat akışına ayak uyduracağız. Bugün itibariyle de etkinliklerimize başlamış bulunmaktayız. 2 Nisan Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bugün burada toplanmış bulunmaktayız. Daha önceki dönemlerde olduğu gibi bugün de emniyet ekipleri otizmli çocuklarımızı motora ve nostaljik jipe bindirdiler. Emniyete sempati duyan bir yapımız var. Bu sayede çocuklarımız da keyifli vakit geçirmiş oldular. Polisin sevgisini çocuklarımıza hissettirmiş olduk” dedi. 

“OTİZMİN TEK TEDAVİSİ EĞİTİMDİR, BİZLER BU KONUDA MUTFAĞIZ”

Konuşmasına devam eden Nursel Özdemir Eğitim Kurumları Kurucusu Salih Dündar, “Bugün amacımız ise bir kişinin daha otizmin farkında olmasını sağlamak. Son dönemlerde otizm çok fazla gündem olmaya başladı. Otistik bir çocuk hayatta çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Bu konularda özel eğitim merkezlerimize başvuru yapılabilir. Otizmin tek tedavisi eğitimdir. Bizde bunu yapıyoruz. Bizler bu konuda mutfağız. İşimiz için de gece gündüz çalışıyoruz. Çalışmalarımızın kapsamında güzel sonuçlar alıyoruz. Üniversite kazanan otistik çocuklarımız var. Bir dünya markası olan Prof. Bünyamin Birkan hocanın danışmanlığını alıyoruz. ABA programımız Türkiye’nin nadir kurumlarında var. Kurumlarımız bünyesinde çok fazla otistik çocuğumuz var. Nursel Özdemir Kurumları olarak 5 şube ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1000’e yakın öğrencimiz var. Çalışmalarımız kapsamında çok güzel sonuçlar almaya devam ediyoruz. Sokakta gezdirip kreşe vermekle otizmde sonuç almak mümkün değil. İyi ve yoğunlaştırılmış bir eğitimle erken tedaviye başlanması otizmin tek çözümüdür” şeklinde konuştu.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN