Sadet Kansız 'Aklımızla Alay Ediyorlar'

Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan elektrik faturalarındaki KDV indirimleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Alınan KDV indirimi kararını eleştiren Sadet Kansız 'Alımızla alay ediyorlar' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Başkanlığı’nda yapılan son Bakanlar Kurulu toplantısında elektrik faturalarında KDV oranları yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi. Alınan bu karardan sonra Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız açıklamada bulundu. Ülke  sorunları için mantıklı çözümler üretemeyen iktidarın  vatandaşın aklıyla  dalga geçmeye devam ettiğini iddia eden Gelecek Partisi Fethiye İlçe Başkanı Sadet Kansız “Daha birkaç ay önce 8 TL seviyelerinde olan doların 18 TL seviyelerine çıkmasına müdahale edemeyerek 14 TL seviyelerine düşünce kendisilerini alkışlamamızı bekleyen AKP iktidarı yine dahice bir çözümle yüzde 127 oranında zam yaptıkları elektrik faturalarında yüzde 10 KDV indirimi yaptıkları için zil takıp oynamamızı bekliyorlar” dedi.
“KDV’Yİ YÜZDE 8’E DÜŞÜREREK İNDİRİM UYGULADIKLARINI SANIYORLAR”
İktidarın ekonomiyi uygulamaya çalıştığı yanlış politikalar ile içinden çıkılmaz bir duruma sokmaya devam ettiğini ifade eden Sadet Kansız “Gıda ürünlerinde KDV oranını yüzde 8’den yüzde 1’e düşürürek gıda ürünlerinde indirim yaptığını zannedip devletin kasasına girecek olan yüzde 7’lik vergiyi vatandaşın cebinden zincir marketlerin cebine koyan iktidar hala bunun yanlış bir politika olduğunu anlamamış ki şimdi de elektrik faturalarında uygulanan yüzde 18’lik KDV’yi yüzde 8’e düşürerek vatandaşa indirim uyguladıklarını sanıyorlar” diye konuştu.
“AKTAR DÖNDER SİSTEMLERLE DEVLET YÖNETİMİ OLAMAZ”
Elektrik faturalarında uygulanan indirimin devletin kasasına girecek olan vergiden değil yapılan zam oranının düşürülerek olması gerektiğini ifade eden Sadet Kansız “Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti biz elektriğe fahiş oranda zam yapmışız bu zammı yüzde 10 geri çekiyoruz diyemiyor.  Vatandaşın gelen elektrik faturalarına isyan etmesinden sonra aman elektrik tedarik şirketleri kızmasın onların cebine dokunmayalım biz devlet olarak alacağımız vergiyi düşürelim mantığı ile KDV oranlarında indirime gidiyor.Yine devlet büyük şirketlerin kazancından kesinti olmasın diye devletin kasasına girecek olan elektrik faturalarında ki yüzde 10’luk KDV’den feragat ediyor.Ülkenin ekonomi yönetimini tam bir komedi tiyatrosuna çevirdiler. Kesenin bir gözünden alıp diğer gözüne koyup aktar dönder sistemlerle devlet yönetimi olamaz” dedi.
“İNDİRECEK KDV ORANI DA KALMAYINCA NE YAPACAKLAR”
İktidarın Devletin ne kadar öz sermayesi varsa satıp bitirdiğini belirten Sadet Kansız “Satacak bir şey kalmayınca yandaşlarına peşkeş çekmek için şimdi de gelirlerini yandaşlara aktarmaya başladı.Bir süre sonra indirecek KDV oranı da kalmayınca ne yapacaklar acaba diye düşünmeden edemiyoruz.Sıra neye gelecek. Neyin var neyin yoksa özelleştirme bahanesi ile sat. Yap işlet devret modelleri ile devletin kasasından beş kuruş çıkmayacak iddiası ile tüm yükü vatandaşın omuzlarına yükleyerek gençlerimizin, çocuklarımızın ,torunlarımızın geleceğine ipotek koydurarak ödeme garantili yollar, hastaneler, havalimanları, köprüler yaptığını iddia et. Gelinen nokta da hazinede beş kuruş para kalmasın. Şimdi de ürettiğiniz yanlış politikaların sonucunda vatandaşınızın zaruri ihtiyacı olan elektrik kullanımı için yandaş firmalarınız zarar görmesin diye devletin gelirlerini kıs” dedi.
“KORKMAYIN VATANDAŞTAN. KOYUN SANDIĞI ÖNÜNE”
Açıklamasının son bölümünde iktidara selenen Sadet Kansız “Tüm bu yaptığınız yanlışlardan sonra  dış güçler bize saldırıyor.İçeride dışarıda düşmanlarla mücadele ediyoruz diyerek elektrik faturalarına indirim yaptığınızı zannedip sizleri alkışlamamızı beklemeyin. AKP iktidarına seslenmek istiyorum. Anlayın artık yapamıyorsunuz. Zorlamayın. Zorladıkça zarar veriyorsunuz. Bir an önce seçime gidin. Korkmayın vatandaştan. Koyun sandığı önüne.Vatandaş en doğrusunu yapacaktır.Bir gün herkes anlayacak ki  “Gelecekte Gelecek var”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN