'Trafik Bilincini Küçük Yaşta Öğreniyorlar'

Fethiye'de çocuklarda trafik bilinci oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından her sene ortaklaşa düzenlenen uygulamalı trafik eğitimi kapsamında Gazi İlkokulundan gelen öğrencilere trafikte uyulması gereken kurallar anlatıldı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye’de çocuklarda trafik bilinci oluşturmak amacıyla ilkokul öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verildi. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından her sene ortaklaşa düzenlenen uygulamalı trafik eğitimi kapsamında Gazi İlkokulundan gelen öğrencilere trafikte uyulması gereken kurallar anlatıldı.

 

Fethiye İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amiri Baş Polis Mehmet Zeybek ve polis memuru Ali Sarıbelli tarafından verilen teorik eğitimin ardından öğrenciler, trafik ışıkları ve yön levhalarının bulunduğu parkta, akülü araçlarla tur attı. Trafik polisleri parkurda tur atan öğrencilere trafik ışıklarında ne yapmaları gerektiği ve yön levhalarının ne anlama geldiği konusunda bilgiler verdi. Zeybek, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 ay boyunca ilçedeki ilkokulların 4'üncü ve 5’inci sınıf öğrencilerine uygulamalı eğitim vereceklerini söyledi. Ülkede trafik kültür ve bilincinin oluşması için eğitime küçük yaşta başlanması gerektiğine dikkati çeken Zeybek, ailelerden de kendilerini pozitif dönüş olduğunu belirtti. Zeybek; “Eğitimi önce teorik daha sonra ise akülü arabalar ile uygulamaları olarak devam ettiriyoruz. Bu eğitim ile çocuklar öğrendiklerini pekiştirme fırsatı buluyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN