Ümit Özdağ Fethiye'den Seslendi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı ve Bağımsız Gaziantep Milletvekili Prof Dr. Ümit Özdağ, 'Halk Arenası' programına konuk olmak için geldiği Fethiye'de bir dizi ziyaretlerde bulunurken gazetecilerin gündemle ilgili sorularını da cevapladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

“Evet” İçin Kerkük’ü Barzani’ye Devredilmesine  Göz  Yumacak Mısınız?”

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Adayı ve Bağımsız Gaziantep Milletvekili Prof Dr. Ümit Özdağ, “Halk Arenası” programına konuk olmak için  geldiği Fethiye’de bir dizi ziyaretlerde bulunurken gazetecilerin gündemle ilgili sorularını da cevapladı.

Fethiye Muhtarlar Derneğini ziyaret eden Prof Dr. Ümit Özdağ;  ziyaret sonrasında gazetecilere açıklamada bulunarak çeşitli iddialarda bulundu. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Prof Dr. Ümit Özdağ “16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum öncesinde yapılan anket sonuçlarına göre yüzde 57 “Hayır”, yüzde 43 ise “Evet” çıkmaktadır. Bu eksende bir istikrar kazanmış görülüyor hayırla. Manipüle edici bazı haberleri, anketleri duyacaksınız ama bunun anketlerde yeri yok. Bunlar propaganda amaçlı çalışmalar. Benim size açıkladığım rakamlar ise  bilimsel istatiksel araştırmalar sonuçları ve  gün gün nasıl olduğunu da biliyoruz. En son dün de saraya verilen ankette 4 puan ile “Hayır” öndeydi. Ama gerçekte 4’den fazla bunu biliyoruz. Hayır diyenlere terörist dediler, darbeci dediler, alçak dediler, şimdi haçlı diyorlar. Bunların hiçbir getirisi olmuyor. Aksine vatandaş tepki duyuyor. Şimdi bir kriz çıkarmaya çalıştılar ve kriz üzerinden süreci yürütmeye çalıştılar. Bu ne yazık ki Hollanda’nın ülkemizin bir bakanına ve böylece AKP dışında Türkiye Cumhuriyeti devletine yönelik hakaret içeren bir tavır sergilenmesiyle sonuçlandı. Bunu Türkiye Cumhuriyeti devletinin unutmaması lazım ve hükümetin de gereken cevabı vermesi gerekirdi. Ama şu ana kadar gereken cevabın verilmediğini görüyoruz. Ama Hollanda konusu  hükümet tarafında bu kadar gündemde tutulurken dün Kerkük’te Barzani Kerkük’ü ilhak edici şekilde bayrak çekti ve bugün de Kerkük’te Türkçe konuşmak devlet dairelerinde yasaklandı. Barzani de öte yandan Türkiye’deki partisi aracılığıyla “EVET” çalışmalarına başladı. Şimdi ben Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum. Kerkük’ün Barzani tarafından işgal edilmesine, Barzani’nin Türkiye’deki “EVET” çalışmalarına karşılığı olarak susacak mısınız? Yoksa Irak’ın toprak bütünlüğünü destekleyerek Kerkük’ün Türkmen şehri olduğu hususunun ve Türkmen kimliğini Türkiye savunmaya devam edecek mi? Yani bir “EVET” için Kerkük’ü Barzani’ye devredilmesine, pazarlanmasına, işgal edilmesine  göz  yumacak mısınız? İşte mesele budur” ifadelerini kullandı.

 

Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, “Hollanda’ya gösterilen tepkinin kaçta kaçını Barzani’ye göstereceksiniz. Bir şeyin daha altını çizmek istiyorum. Almanya ile  aramızda çok önemli bir sorun olduğu söyleniyor.Biz bunun da bir kayıkçı kavgası da olduğunu biliyoruz ama gerçekten sorun varsa Almanların İncirlikte konuştuğu ve Suriye üzerinde uçarak İşid ve PKK konusunda istihbarat toplayan İşid ile ilgili topladığı istihbaratı Türkiye’ye veren fakat PKK ile ilgili topladığı istihbaratı Türkiye’ye vermeyen savaş uçaklarını Almanya’ya geri yollamak gibi bir düşünceniz var mı? Eğer Alman uçaklarını geri yollamayacaksınız bizi Almanya ile aramızda kriz var diye konuşarak yormayın. Size inanmıyoruz” dedi. Bir gazetecinin MHP ile ilgili sorusunu yanıtlayan Özdağ  “Tek  söyleyeceğim şey Ülkücü hareketin yarıdan fazlası değil %90 ı HAYIR’ destekliyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN