UYGUNSUZ PARK EDİLEN SCOOTER,  VATANDAŞTAN TEPKİ ALDI 

Elektirikli scooterlar'ın yönetmeliğe uygun olmayan şekilde kullanılması ve park edilmesi, vatandaştan tepki alıyor 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Meral Dal

Çevre dostu doğası ve kullanım kolaylığı ile kısa yolculuk araçları olarak tasarlanan elektirikli scooter’ların, uygunsuz şekilde park edilmesi, araç ya da yaya trafiğini sekteye uğratıyor. İhbar hattımıza gelen bir mesajda, yol ortasına park edilmiş şekilde görüntülenen scooter, bazı kullanıcıların bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi olmadığını ortaya koyuyor.   

2021 yılında, Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğe göre scooter’ların, kamu düzenini bozacak, özel mülkiyeti ihlal edecek ve yayalar, engelliler ya da hareket kısıtlılığı olan kişilerin güvenli ve bağımsız hareketlerini, araç ve yaya trafiğini engelleyecek şekilde park edilmesi yasak. 

Söz konusu araçları, 15 yaşın altındakilerin kullanması, saatte 25 km hızın üzerinde sürülmesi, yaya yollarının yanı sıra azami hız sınırı saatte 50 kilometre olan karayollarında kullanılması, bisiklet yolu veya bisiklet şeridi olan yerlerde taşıt yolunda sürülmesi ve manevra için işaret verme hâlleri dışında tek elle kullanılması yasak. 

Ayrıca, scooter kullanımı sırasında sırtta taşınabilen kişisel eşyalar haricinde, yük ve yolcu taşınması da bir ihlal sebebi sayılıyor. 

İlgili yönetmeliğe: https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/04/20210414-3.htm
Ulaşılabilirsiniz. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN