36 Okulda Hayvan Sevgisi Anlatılacak

FETAV Hayvan Dostları öncülüğünde Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince yürütülecek olan 'Her şey sevgiyle başlar' projesi başladı. Fethiye'de tüm ilk ve orta öğretim okullarını kapsayacak şekilde yürütülecek olan projede hedef 10 bin öğrenciye ulaşarak hayvan sevgisini aşılamak.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

FETAV Hayvan Dostları öncülüğünde Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince yürütülecek olan ‘Her şey sevgiyle başlar’ projesi başladı. Fethiye’de tüm ilk ve orta öğretim okullarını kapsayacak şekilde yürütülecek olan projede hedef 10 bin öğrenciye ulaşarak hayvan sevgisini aşılamak.

FETAV Hayvan Dostları öncülüğü ve Fethiye Kaymakamlığı, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince yürütülecek olan ‘Her şey sevgiyle başlar’ projesi Fethiye’de 3 özel okul olmak üzere toplam 36 okulda seminer verilecek. Uzman psikolog ve veteriner hekimin de yer aldığı projede çocuklara hayvan sevgisi ve hakları anlatılacak.

FETAV’da ‘Her şey sevgiyle başlar’ projesiyle ilgili gazetecilere açıklama yapan Fethiye Hayvan Dostları Koordinatörü Gökçen Gökmen Bayram; “Fethiye Hayvan Dostları kapsamında birçok projemiz var. www.fethiye-hayvan-dostlari.org sitesinden bizim yaptıklarımız ve yapacaklarımızla ilgili her türlü bilgiyi alabilirsiniz. Çok kapsamlı projelerimizden bir tanesi milli eğitim ile birlikte yürüteceğimiz ilkokul ve ortaokullara vereceğimiz eğitim projemiz. Bunun için grubumuzdan bazı gönüllü arkadaşlarımız çalışıyor. Bizim grubumuzda en çok önem verdiğimiz şey herkesin konusunda uzman olması. Eğitim verilecekse psikolog verecek, bilgi verilecekse veteriner verecek. Her projemizde mutlaka konunun uzmanını bulundurmaya gayret ediyoruz” dedi.

 

Proje koordinatörü Nagehan Ünal Bulut; “Fethiye’de tüm ilkokul ve ortaöğretim okullarını kapsayacak olan FETAV öncülüğünde Milli Eğitim Müdürümüz, Kaymakamımız ve Belediyemizin iş birliği içerisinde yürüttüğü alanındaki en büyük sosyal sorumluluk projesi. Yaklaşık 10 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. Her şey çocuklarla başlar. Bizim amacımız da onlara hayvanlarla ilgili doğru bilgiler vermek. Şu aralar insanlık onuru büyük bir yıkım içerisinde fakat bu yıkım milyonlarca kötünün olması değil milyarlarca iyinin sessiz kalmasından kaynaklı.  O yüzden bizde en küçük bireylerimizi en güzel şekilde eğitmek üzere bu yola baş koyduk” diye konuştu. Psikolog Buket Sarıçakır; “yapılacak eğitimlerde psikolog olarak ben görev alacağım. Çocuklarla birlikte böyle bir çalışma inşallah 6 ay içerisinde 10 kadar çocuğa ulaşmış olacağız. Projemizin adı ‘Her şey sevgiyle başlar’ ve bu proje dahilinde bana düşen pay çocuklara hayvan sevgisini göstermek ve hayvanları koruma hakkında bilgiler vereceğiz. Yaşamayı ve yaşatmayı bilen bir nesil görmek istiyoruz. Daha çok çocuklarda vereceğimiz bilgi ya da seminerlerde anlatacağımız şeyler buna dayalı olacak” dedi. Sokakta yaşayan hayvanlar için “Bir kap su bir kap yemek’ sloganıyla hareket ettiklerini dikkati çeken Sarıçakır; “Evde besleyemiyorsak lütfen sokaktaki hayvan dostlarımıza bu şekilde yardımcı olmaya çalışalım. Yediğimiz, içtiğimiz her şey mutlaka artıyor, israf etmeyelim onlarla paylaşalım. Yetişkinler bunu yaptığında çocuklar onlardan görerek bu bilinci alıyorlar” diye konuştu. Veteriner hekim Kerim Özdemir; “Proje kapsamında çocukları hayvanlardan uzak tutmaya neden olan yanlışları doğruya çevirerek teknik bilgilerle anlatacağız. Bu projenin içinde olduğum için çok mutluyum ve gururluyum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN