Ali Yörük, 'Çalışın, çalışın, çalışın!'

Fethiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçemizin yetiştirdiği örnek şahsiyetlerin deneyimlerini, Fethiyeli gençlerimizle paylaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Kariyer Günleri'nin ikinci konuğu Alyork şirketler sahibi, Elektronik Yüksek Mühendisi Ali Yörük oldu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçemizin yetiştirdiği örnek şahsiyetlerin deneyimlerini, Fethiyeli gençlerimizle paylaşmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen  Kariyer Günleri’nin ikinci konuğu Alyork şirketler sahibi, Elektronik Yüksek Mühendisi Ali Yörük oldu.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşiye Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, eşi Nesrin Saatcı, ilçe protokolü ve öğrenciler katıldı. Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya, ‘Kariyer Günleri’nin’ başlatılmasından dolayı Başkan Saatcı’ya teşekkür ederek, “Fethiye’mizden güçlü, Türkiye’ye yön veren insanlar çıkmıştır. Şimdi bahanemiz yok. Devletimiz gençlerimizin önüne tüm imkânları veriyor. O yüzden siz gençlerin önemli görevleri var. Ülkemizin sizlere ihtiyacı var” diye konuştu.

Konuşmacı Alyork şirketlerinin sahibi Ali Yörük’ün sınıf arkadaşı olan Fethiye Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur da, “60’lı 70’li yılların Fethiye’sini 3 bin nüfuslu bir köy gibi düşünün. O zamanlar tabi nakliye at arabalarıyla gidiyor. Her şeyinizi at arabaları ile taşıyorsunuz. İşte o zamanlar o nakliye firmasının sahibi olan bir babanın oğlu Ali’den gurur duyuyoruz. Ali şuanda Avrupa’da Uzakdoğu’da bir sürü şirketi var ve yanında Türk eleman çalıştırıyor. Fethiye’mizin gururu ve onurudur” dedi.

“Kimseye bağımlı olmayın”

Bilgi, tecrübe ve deneyimlerini Fethiyeli gençlerle paylaşan Elektronik Yüksek Mühendisi Ali Yörük ise, “Siz çok zenginsiniz. Önünüzde 70-80 yıl var. Her şey sizin elinizde. Çok çalışırsanız, Kariyer Günlerine gelip buraya konuşmacı olarak katılıp siz de benim dediğim gibi, ‘Ben çok çalıştım, siz de çok çalışın’ diyeceksiniz. Ben burada özellikle bir şeyi ifade etmek istiyorum. Siz gençler 3 konudan kaçının. Bir din eksenli tartışma, iki takım tartışması, üç ise partisel tartışma. Bakın şuan da ülkemizde 4 milyon işsiz var. 3.3 milyon kişi çekmiş olduğu krediyi ödeyemiyor. Yani zor durumdayız. O yüzden çok çok çalışmalıyız. Sizler için önerilerim şunlar olacaktır. Üniversite bitene kadar en az bir dil öğrenin. Özgüven sahibi olun. Çok çalışın. 35 yaşına kadar mutlaka bir iş kurun. Hayallerinize zincir vurmayın. Risk alın, bu benim rızkım deyip beklemeyin, çalışın. Kimseye bağımlı olmayın” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur arkadaşına plaket takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN