Ata'nın Huzurundalar

Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi, Türk Kadınlar Birliği, birçok STK temsilcisi ve üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Beşkaza Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk koydu. Bu güne özel Fethiye Belediyesi hoparlörlerinden tüm ilçeye, Neşat Ertaş'ın 'iki büyük nimetim var' ile Tanju Okan'ın 'Kadınım' eserleri dinletildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi, Türk Kadınlar Birliği, birçok STK temsilcisi ve üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Beşkaza Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önüne çelenk koydu. Bu güne özel Fethiye Belediyesi hoparlörlerinden tüm ilçeye, Neşat Ertaş’ın ‘iki büyük nimetim var’ ile Tanju Okan’ın ‘Kadınım’ eserleri dinletildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk anıtı önüne Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi ve Türk Kadınlar Birliği tarafından çelenk bırakıldı. Türk Kadınlar Birliği Fethiye Şubesi Başkanı Zeynep Tuncel, “Ülkemizde son günler yaşanan, bizleri çok üzen kadın şiddetinin gölgesinde 8 Mart’ı kutluyoruz. Yaşamlarını yitiren kadınlarımızı saygıyla anıyor, kadına yönelik şiddeti kınıyor, bu tür olayların ve acıların tekrar yaşanmamasını diliyorum. 8 Mart yaşamın her alanındaki emeğimizin ve yaşama kattığımız sayısız değerin yüceltildiği hiçbir ayrım olmaksızın dünya üzerinde biz kadınları birleştiren önemli bir gün olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“2017 ilk iki ayında ölüm sayıları arttı”

Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi Başkanı Kader Şarlak ise, “2017 Ocak ve Şubat aylarına baktığımızda her geçen gün artan kız kardeşlerimizin ölümlerini görüyoruz. Özellikle şiddete uğrayan kadınlarımız için emniyette, sağlık hizmetlerinde, adli mercilerde onlara yol gösterici hizmetlerin ücretsiz olması gerekiyor. Bakın biliyorsunuz, ilçemize Fethiye Belediyesi tarafından Kadın Konuk Evi yapıldı. İsterdik ki kadın konuk evleri olmasın ancak öyle anlar geliyor ki, kardeşlerimiz şiddete uğradığında ne yazık ki o evlere ihtiyacımız oluyor. Orada sadece kadınlar yok, çocuklarımız da var” dedi.

“Çocuklarımıza Önem Verelim”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya makamını bu güne özel kendisine bırakmasından dolayı teşekkür eden Hilal Günay ise, “Kadınların değeri bilinmeli ve onlara gereken önem verilmelidir. Kadınlar olarak çocuklarımızın eğitimine büyük önem vermeliyiz. Hepimiz çocuk yetiştiriyoruz. Kız çocuklarımızın önünü açmalıyız. “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır” düşüncesiyle değil, “her başarılı erkeğin yanında başarılı bir kadın vardır” anlayışıyla ilerleyelim diyoruz” diye konuştu.

“Kadın Gülerse, Toplum Güler”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajla kutladı. Saatcı’nın mesajında şu ifadeler yer aldı; “Kadın gülerse, toplum güler. Kadın mutluysa, toplum mutludur. Çünkü; toplumu kadınlar yönetir, kadınlar eğitir... "Cennet anaların ayaklarının altındadır" diyen bir dinimiz, kadınlarımıza ilk 'seçme ve seçilme hakkı' veren bir liderimiz varken, başka söze gerek yok...”

Belediye Hoparlöründen Kadınlar İçin Müzik Çalındı.

Ayrıca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Fethiye Belediyesi hoparlörlerinden tüm ilçeye, Neşat Ertaş’ın ‘iki büyük nimetim var’ ile Tanju Okan’ın ‘Kadınım’ eserleri dinletildi.

 

Konuşmaların ardından FBKM sanatçılarınca yapılan resim sergisi gezildi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince ise, kadınlara FBKM önünde çiçek dağıtımı yapıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN