Avrupa Ve Dünya Şampiyonu Basınla Bir Araya Geldi

Dünya ve Avrupa Karate şampiyonu Milli sporcu Ömer Habeş Fethiye'deki basın mensupları ile bir araya geldi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Dünya ve Avrupa Karate şampiyonu  Milli sporcu Ömer Habeş; Fethiye’deki basın mensupları ile bir araya geldi.

Fethiye’de 5 yıldır “Habeş Spor Kulübü” olarak çocuklar ve yetişkinler için tüm kuşaklarda Karate eğitimleri veren Ömer Habeş;  Fethiye’deki basın mensuplarına çalışmaları hakkında bilgi verdi…

Ömer Habeş açıklamasında “çok uzun yıllardır; karate sporcusu  ve hocası  olarak milli takımda görev yaptım.  Defalarca Uluslar arası yarışmalarda; Avrupa ve Türkiye derecelerim var.  Dünya ve Avrupa şampiyonlukları kazanmış bir sporcuyum. Sporculuk hayatımı tamamladıktan sonra Fethiye’ye yerleşme kararı aldım.  Habeş Spor kulübünü kurdum. 5 yıldır Fethiye bölgesinde çalışmalarımı sürdürmekteyim. Bilgi birikimlerimizi ve karate sporundaki tecrübelerimi gelecek kuşaklara aktarmak, milli takıma yeni sporcular ve şampiyonalar kazandırmak  ve spora  katkı sağlamak için 5 yıl önce faaliyete başladık. Habeş Spor Kulübü olarak 5 yıldır faaliyetteyiz. Düzenli  ve disiplinli  olarak antrenmanlarımızı ve çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu güne kadar basınla bir irtibatımız pek olmadı. Önce çalışalım ve kazanalım sonra kendimizi anlatalım diye düşündük. İlk sınavımızı geçen yıl verdik. Denizli’de düzenlenen iller arası Türkiye’deki kulüplerin katıldığı şampiyonada  sporcularımız büyük bir başarı elde ederek şampiyon oldular” dedi.

 Konuşmasına devam eden Ömer Habeş “daha sonra Türkiye’nin önemli bir organizasyonu olan Uluslar arası  Boğaziçi Türkiye Karate turnuvasına katıldık. Bizim için zor bir sınav olan bu turnuvaya gittik. 25 ülkeden katılım vardı. 1600’e yakın sporcu mücadele etti. Sporcularımız bu turnuvada çok iyi mücadele ettiler. Bu mücadelede; genel klasmanda  takım olarak 4 kupa aldık. 5 gümüş ve 8 bronz madalya ile Fethiye’ye döndük. Bundan sonraki sınavımız  ise minikler ve yıldızlar Türkiye şampiyonası. Bu şampiyonada da İnşallah çocuklarımızdan derece bekliyoruz. Buradan derece geldiği takdirde önümüzdeki yıl  Allah’ın izniyle 6-7 sporcumuz milli takıma gidecekler. Temennimiz bu. Önümüzdeki yıllarda İnşallah Avrupa ve Türkiye şampiyonlukları bekliyoruz” dedi.

 

(Haber: Durkadın Işık)

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN