Babadağ'a Yatırımcıların İlgisi Artıyor

Babadağ Teleferik Projesinde izinlerin alınması Fethiyeliler kadar yatırımcıları da heyecanlandırıyor. FTSO'nun iştiraki olan Güç Birliği Şirketi tarafından yürütülen çalışmalarda izinleri alınan Babadağ Teleferik Projesinin ihale hazırlıkları sürerken yatırımcı firmaların ilgisi de her geçen gün artıyor.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Babadağ Teleferik Projesinde izinlerin alınması Fethiyeliler kadar yatırımcıları da heyecanlandırıyor. FTSO’nun iştiraki olan Güç Birliği Şirketi tarafından yürütülen çalışmalarda izinleri alınan Babadağ Teleferik Projesinin ihale hazırlıkları sürerken yatırımcı firmaların ilgisi de her geçen gün artıyor.

Babadağ Teleferik Projesiyle ilgilenen yatırımcı firmalar, izin sürecinin tamamlanmasının ardından teleferik projesiyle ilgili araştırmalarını hızlandırdı. Geçen hafta Fethiye'ye gelen bazı yatırımcı firma temsilcileri FTSO'nı ziyaret ederek Güç Birliği Müdürleri ile görüşmelerinin ardından Babadağ'a çıkarak teleferiğin geçeceği hattı yerinde gördüler.

FTSO’da yapılan toplantıya Barthelot Firması CEO'su ve ortağı Thomas Spiegelberg, Barthelot Türkiye Mümessili Ahmet Erbil ve Suat Türker, Fora ve Kırtur şirketleri Genel Müdürü Kenan Kıran, danışman Acar Filiz ve Directiva Ajans Genel Müdürü Mehmet Tekelioğlu, Şehir Plancı Ercan Çınaroğlu ile FTSO Başkanı ve Güçbirliği Şirketi Müdürler Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Güç Birliği Müdürler kurulu üyeleri Günay Özütok, Adnan Bakırcı, Ömer Eriz ve Güç Birliği Şirketi Genel Koordinatörü Füsun Şahin katıldı. Toplantıda yatırımcı firmalara proje ile ilgili bilgiler verildi.

FTSO binasında yapılan toplantının ardından Babadağ’a çıkan Barthelot Firması CEO'su ve ortağı Thomas Spiegelberg, Barthelot Türkiye Mümessili Ahmet Erbil ve Suat Türker, Fora ve Kırtur şirketleri  Genel Müdürü Kenan Kıran, danışman Acar Filiz ve Directiva Ajans Genel Müdürü Mehmet Tekelioğlu'na FTSO Başkanı ve Güçbirliği Şirketi Müdürler Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Şehir Plancı Ercan Çınaroğlu eşlik etti.

Babadağ ziyaretinde önce 1200 pistine çıkan yatırımcı şirket temsilcileri, daha sonra 1900, 1800 ve 1700 pistlerini gezdiler. Yatırımcı şirket temsilcileri projeyi yerinde gördü ve  proje ile ilgili teknik bilgi verildi.

Pistlerde teleferik hattının geçeceği bölgeler hazırlanan plan üzerinde en ince ayrıntılarına kadar inceleyen yatırımcı şirket temsilcileri teleferiğin sorunsuz olarak yapılabileceğinin görüldüğünü dile getirdiler.

Barthelot Firması CEO'su ve ortağı Thomas Spiegelberg, Babadağ'a teleferik projesiyle ilgilendiklerini belirterek projenin yapılacağı alanı yerinde görmek için geldiklerini dile getirdi. Babadağ'a ilk kez geldiğini belirten Thomas Spiegelberg, fotoğraflarından göründüğünden daha etkileyici olduğunu belirterek müthiş bir manzarası var, teleferik yapılırsa çok daha başarılı olur diye konuştu.

 

Fora ve Kırtur şirketleri Genel Müdürü Kenan Kıran, Babadağ'a hayran kaldığını söyledi. Babadağ'ın konumu, güzellikleri ve sportif imkanlarıyla Ülkemizde teleferik kurulan bir çok alandan daha avantajlı olduğunu belirterek "Babadağ'a ilk kez çıkıyorum. Oldukça etkileyici bir güzelliği var. Manzarası çok güzel, tüm adalar ayaklarınızın altında.  Burada yamaç paraşütünün yapılıyor olması da ayrı bir avantaj. Babadağ'a kurulacak olan teleferiğin başarılı olacağına inanıyorum" diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN