Başkan Adayı Saatcı'dan Anlamlı Ziyaret

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı beraberindeki heyetle birlikte Türk Hava Kurumu (THK) Fethiye Şubesi'ni ziyaret etti.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, çalışmaları hakkında THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya’ya bilgi aktardı. İlk hava şehidimiz ve Fethiye’ye adını veren Fethi Bey’in anma töreninden bir gün önce gerçekleşen buluşmada Başkan Adayı Saatcı, 20 yıllık görev sürecinde havacılık adına yaptığı faaliyetler hakkında da bilgi aktardı. Özkaya, kendilerine katkılarından dolayı Saatcı’ya teşekkürlerini sundu. 
İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı yaptığı açıklamada, “Türk Hava Kurumu ülkemizin en önemli kurumlarından birisidir. Atatürk’ün, ‘İstikbal göklerdedir’ hedefine ulaşabilmek için sivil inisiyatifi kullanarak, gençlerimize havacılık sevgisini aşılayan bir kurum. Bu bir süreç… Buraya geldiğiniz zaman insanın yaptıklarının tekrar dillendirilmesi ve vefasızlık gösterilmemesinden duyduğum keyfi de ifade edeyim. Fethiye’ye ismini veren ilk hava şehidimiz olan Fethi Bey’i de hep birlikte saygıyla anacağız. Daha önce kordon boyunda Fethiye’mize yakışmayan bir heykeli vardı. 2004 yılında dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı ve komuta heyeti ile birlikte yeni yapılan heykelin açılışını yapmıştık. 26 Mart 1914’te Meğri Belediye Meclis toplanıyor ve Fethi Bey’in anısına Fethiye ismi veriliyor” dedi. 
THK Fethiye Şube Başkanı Mustafa Özkaya açıklamasında, “Güzel şehrimizde 20 yıl belediye başkanlığı yaptılar. Görevde bulunduğu süreçte çok güzel çalışmalarımız oldu. Çıktığı bu yolda başarılar diliyorum. Fethiye’nin en güzel noktalarından birisine ilk hava şehidimizin adının verilmesi ve heykelinin oraya taşınması, Türk Hava Kurumu için çok önemli. Buna vesile olduğu için kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN