Başkan Karaca, 10 Kasım mesajı

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün vefatının 85. yıldönümü münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca mesajında; “Ulusumuzun tarih sahnesinden silinmek istendiği kapkaranlık günlerden, pırıl pırıl bir devlet kurarak ülkemizi aydınlık günlere kavuşturan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün değerini içinde bulunduğumuz coğrafyada yaşananlara dikkatle bakınca bugün bir kez daha anlıyoruz ” ifadelerini kullandı.

Başkanı Alim Karaca mesajına şöyle devam etti: “Dünyaca saygın bir lider ve komutan olarak kabul edilen, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal'i sonsuzluğa uğurlayışımızın 85. yıl dönümünde, bir kez daha saygıyla, minnetle ve rahmetle yâd ediyoruz.

Fethiye olarak, ulu önderimiz ATATÜRK’ü çağının çok ilerisindeki vizyoner düşünceleriyle, başta cumhuriyet ve ulus bilinci olmak üzere yarattığı eserleriyle, fedakâr gayretleriyle anıyoruz. Ulusal kimliğimizi yoktan var eden ve yüce ulusumuzu aynı hedeflere yönlendirmeyi başaran, Cumhuriyetimizi bu toprakların tüm renkleriyle kaynaştırarak inşa eden ATATÜRK’ün aziz hatırasına sahip çıkmak, onun ‘en büyük eserim’ dediği cumhuriyetimizi çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmakla mümkün olacaktır. Bizlere düşen en büyük sorumluluk; onun bağımsız, çağdaş, modern, laik bir ülke kurma ideallerini gerçekleştirmek için yorulmadan, tüm gücümüzle çalışmaktır.

Fethiyeliler olarak bizler de bugün bu esere sahip çıkıyor, ülkemizi ve Fethiye’mizi daha ileriye taşıyacak adımları atıyoruz. Yaptığımız her iş, geride bıraktığımız her eser Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı, bağımsızlığımızın sembolü ve Cumhuriyetimizin kurucusu ATATÜRK’e armağandır. Her çabamız, onun zekâsına, cesaretine ve özverisine karşılık bir borç ödeme girişimidir. İnanıyoruz ki, Fethiyeli evlatlarımız da cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak için aynı azim ve kararlılıkla çalışacaklardır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ideallerine sahip çıkmak, bağımsızlığımıza, yurdumuza, bayrağımıza, Cumhuriyetimize ve kahraman ulusumuzun binlerce yıllık mirasına sahip çıkmaktır.
Bu düşüncelerle; kalplerimizde ölümsüzleşen ve yılda yalnızca belirli günlerde değil, nefes aldığımız her gün büyük bir minnetle yâd ettiğimiz, bizlere bıraktığı eşsiz emanetleri geleceğe taşımaya ve gösterdiği yolda daima kararlılıkla yürümeye and içtiğimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ü 10 Kasım 1938’de sonsuzluğa intikalinin 85. yıl dönümünde bir kez daha saygıyla, minnetle ve özlemle anıyorum.

ATATÜRK’ün, kahraman silah arkadaşlarının, Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına ve yeni devletimizin kuruluşuna öncülük eden, bağımsız bir ülke hedefinden vazgeçmeyen tüm dava arkadaşlarının ruhları şad olsun. Bu vesileyle, ay yıldızlı bayrağımıza gönül vermiş değerli hemşehrilerime en içten saygılarımı sunuyorum.”
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN