'Büyükşehir Yasasında Bir Revizyon Var'

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer: 'Büyükşehir Belediyesinin her yere hizmet yetiştirememesi konusunda sıkıntı var. Bunun için büyükşehir yasasında bir revizyon var. Valiliğinde bu konuda etkin ve yetkin hale getirilebilmesi, büyükşehrin yapmadığı yerde valiliğin gerekliliğine göre yapıp, büyükşehre gelen ödenekten kesilmesi gibi bir çalışma devam ediyor' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer: “Büyükşehir Belediyesinin her yere hizmet yetiştirememesi konusunda sıkıntı var. Bunun için büyükşehir yasasında bir revizyon var. Valiliğinde bu konuda etkin ve yetkin hale getirilebilmesi, büyükşehrin yapmadığı yerde valiliğin gerekliliğine göre yapıp, büyükşehre gelen ödenekten kesilmesi gibi bir çalışma devam ediyor” dedi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı konuşmada muhtarlıkların kaldırılacağı yönünde açıklamasına Vekil Özyer; “Böyle saçma bir şey kesinlikle olamaz.  Cumhurbaşkanın en çok değer verdiği ve en çok toplantı yaptığı muhtarlar. Cumhurbaşkanı yüzde 51 oy alsa bile cumhurbaşkanı olsa bile çıkardığı kararnameler kanunun üstünde değil. Eğer böyle bir şey olacaksa onun kararını cumhurbaşkanı değil meclis verecek” dedi.

Devlet Su İşleri (DSİ) Fethiye Sosyal Tesislerinde AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Fethiye’nin mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Vekil Özyer’e Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Sarıhan, AK Parti Fethiye Belediye Meclis Üyesi Onat Akdu ve partililer eşlik etti.

Milletvekili Hasan Özyer, muhtarlara yönelik yaptığı konuşmada, 16 Nisan’da yapılacak referandumda milletin neden ‘Evet’ demesi gerektiğini anlattı. Özyer, muhtarlarla yapılan toplantıda muhtarların sorularını da cevapladı.

Cumhurbaşkanın En Çok Değer Verdiği Ve En Çok Toplantı Yaptığı Muhtarlar

Gökmen Muhtarı Mehmet Ali Güzel, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 16 Nisan’dan sonra muhtarlıkların kalkacağı yönündeki konuşmasını hatırlatıp, muhtarlığın kaldırılıp kaldırılmayacağını sordu.

Hasan Özyer bu soruya şöyle cevap verdi: “Muhtarlık şöyle kaldırılabilir: Eğer seçilen cumhurbaşkanı her köyde, her mahallede muhtarlık yapma yeteneği varsa kaldırılabilir. Yani muhtarlık kaldırıldığı zaman cumhurbaşkanı her köye muhtarlık mı yapacak? Böyle saçma bir şey kesinlikle olamaz.  Bunun bir amacı da yok. Cumhurbaşkanın en çok değer verdiği ve en çok toplantı yaptığı muhtarlar. Cumhurbaşkanı yüzde 51 oy alsa bile cumhurbaşkanı olsa bile çıkardığı kararnameler kanunun üstünde değil. Eğer böyle bir şey olacaksa onun kararını cumhurbaşkanı değil meclis verecek ki meclis böyle bir karar veremez” diye cevap verdi.

Büyükşehir Yasasında Bir Revizyon Var

Büyükşehir yasasından kaynaklı sıkıntılar yaşadıklarını belirten Gökmen Muhtarı Mehmet Ali Güzel’in Büyükşehir yasasında değişiklik olacak mı? İleride muhtarlara bazı yetkiler verilecek mi? Sorusuna Vekil Özyer; “Büyükşehir her yere hizmet yetiştirememesi konusunda sıkıntı var. Bunun için Büyükşehir Yasasında bir revizyon var. Valiliğinde bu konuda etkin ve yetkin hale getirilebilmesi, büyükşehrin yapmadığı yerde valiliğin gerekliliğine göre yapıp, büyükşehre gelen ödenekten kesilmesi gibi bir çalışma devam ediyor. Ama bütün bunlara rağmen mazeret bahane üretemeyiz. Köylerde ve mahallelerde ne varsa bizlere iletin. Çözmeye çalışacağız” diye cevap verdi.

AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, muhtarlara yönelik yaptığı konuşmada şunları söyledi: “16 Nisan’da yapılacak olan referandum, her hangi bir milletvekili seçimi değil. Türkiye’deki 80 milyon insanımızı ilgilendiren bir anayasa değişikliği. Şimdiye kadar belli bir sistemle bu günlere geldik. Türkiye kurulduğu günden bu yana kalkınma mücadelesi veriyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve arkadaşları 1923’te Cumhuriyeti kurdu. O günden bu yana siyasetin bütün amacı ülkemizi kalkındırmak. Bazen belli bir büyüme hızı yakaladık, kalkındık bazense belli bir sekteye uğradı. Kaynaklarımız, birikimlerimiz heba oldu. Nasıl dünyadaki devletlerarasında güç mücadelesi varsa ülkenin içinde de güç mücadelesi var. Şimdiye kadar yaşanılan 1960’daki darbe, 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 darbesiyle Türkiye kazanımlarını hep kaybede kaybede bu günlere geldi.”

16 Nisan’da evet çıkarsa koalisyonların tarih olacağını belirten Özyer, yeni sistemin güçlü bir hükümet getirdiğini ve her partinin uzlaşma yolunu açtığını söyledi. Özyer; “Bugün gelinen noktada Türkiye dünyanın 16. Büyük ekonomisine sahip, milli geliri 11 bin dolar. Bugün birçok büyük projeleri hayata geçirebiliyoruz. Bu kazanımları geri kaybetmemek için Türkiye’de mutlaka anayasa değişikliği gerekmekte. Cumhuriyet dönemine baktığımız zaman her zaman tek başına iktidarlar döneminde kalkındık. Koalisyonlar döneminde sıkıntı yaşadık. Koalisyonlar zamanında etkin ve doğru kararlar alınamadı. 15 yıldır AK Parti tek başına iktidar. 15 yıldır Türkiye kalkınlaşmasını gerçekleştiriyor. 14 yıldır ortalama 5,8 büyüme hızıyla bu günlere geldik. Bundan sonrada bu kazanımları kaybetmeden devam etmesi lazım” diye konuştu.

Türkiye’de bütün terör örgütlerine karşı ciddi bir mücadele yapıldığını ifade eden Özyer şunları söyledi: “Terör örgütleriyle mücadele için güçlü bir hükümet, iktidar gerekiyor. Anadolu gibi güzel bir coğrafyada huzur ve barış içinde yaşamak istiyorsak güçlü olmak durumundayız. Zengin olmak durumundayız. Demokrasinin ve özgürlüğün beşiği olan Avrupa, bugün kendi değerleriyle çelişerek her türlü sıkıntıyı diretiyor ve terör örgütlerine destek veriyorlar. En son Hollanda ve Almanya’da yaşananlar, bölgemizde yaşanılanlar. Ben şimdiye kadar hiçbir ülkenin hiçbir ülkeye demokrasi götürdüğünü görmedim. Amaçları hep o ülkede karışıklık çıkartarak o ülkeyi dışarıdan müdahalelerle daha fazla sömürmek oldu. Türküye 16 Nisan’da bütün bu kavgalara son verebilmek için, güçlü bir hükümet olabilmesi için bu anayasa ‘Evet’ demek zorunluluk haline gelmiştir.”

 

Özyer; “Ordumuzun, emniyetimizin, hakim, savcılarımızın içine sızmış bir çete, 15 Temmuz’da darbe yapmaya kalkıştı. Ve bütün bunlara rağmen Türkiye bir krizle karşılaşmadan yoluna devam ediyor. Bana göre en doğru seçim muhtarlık seçimidir. Vatandaş muhtarımızı köyün sorunları çözecek, köylüye sahip çıkacak, köyü geliştirecek kişiyi seçer. Aynı şekilde cumhurbaşkanlığı seçimi de milletvekilliği seçimi de aynı şekilde. Milletimiz sandık geldiği zaman doğru kişiyi seçecek ve milletimizin egemenliğini başka birisiyle paylaşmayacak. Millete güvenmeyenler bu sisteme karşı çıkıyorlar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN