Deniz dibinden çıkan çöpler hayrete düşürüyor

Fethiye'de geçtiğimiz dönemlerde gerçekleştirilen deniz dibi temizliği çalışmaları esnasında çıkan çöpler, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi'nde sergileniyor. Motosikletten mangala, ayakkabıdan bisiklet tekerleğine kadar birçok atık görenleri hayrete düşürüyor. 

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Çevre Haftası dolayısıyla ülke genelinde olduğu gibi Fethiye’de de birçok program düzenlendi. Çevre temizliği, seminerler ve diğer etkinlikler ile özellikle öğrencilere temiz çevre bilinci oluşturulması adına çalışmalar yapıldı. Sağlıklı gelecek adına temiz çevre mottosuyla gerçekleştirilen faaliyetler ise büyük ilgi gördü. Dünyanın gözde turizm merkezleri arasında bulunan Fethiye’nin, bu sektördeki marka değerini koruması adına çevrenin temiz tutulması ve doğanın korunması büyük önem taşıyor. 

Dalgıçlar tarafından geçen süreçlerde yapılan deniz dibi temizliğinden çıkan çöpler ve atıklar, DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi’nde sergileniyor. Motosiklet, mangal, içecek şişeleri, bisiklet tekerleği, oyuncak gibi onlarca değişik atık; görenleri hayrete düşürüyor. Sağlıklı bir yaşam için orman kadar denizlerin de önemine vurgu yapan yetkililer, çevreye daha duyarlı olunmasını istediler.

Deniz dibinden çıkan çöpler hayrete düşürüyor

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN