Meral Dal Haberleri

Meral Dal Haberleri

Meral Dal haberleri, haber editörü Meral Dal tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

KARAYİĞİT, “ÇİFTÇİLERİMİZ BİLİNÇLİ ÜRETİM YAPMAKTADIR”

Fethiye Ziraat Odası Başkanı Kenan Karayiğit, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün, “Körfezdeki renk değişimi zirai ilaç kalıntılarından kaynaklanmaktadır” açıklamasına karşılık; “Çiftçilerimiz 10 yıldır bilinçli üretim yapıyor. Laboratuar analizlerinde ürünlerimiz tamamen kalıntısız çıkmaktadır. Hepsi bilinçli bir şekilde üretim yapıyor. Bu tür yaklaşımlar çiftçilerimize haksızlıktır” dedi.

KAYMAKAM, KURBANLIĞI TÜRK KIZILAYINA BAĞIŞLADI

Kaymakam, Kurbanlığı Türk Kızılayına Bağışladı.

BAŞOĞLU, “BASININ ARKASINDAYIZ”

Başkan Başoğlu, “Ulusal Kanal Yolunda İlerleyecekler” Özel Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Başoğlu ve Esnaf Hastanesi yetkililerinden Ali İhsan Alpay, Sinem Köse ve Döndü Dalkılıç SED Medya sahibi Hürmüz Seda Köktener’i ziyaret etti.

BAŞOĞLU, “BASININ ARKASINDAYIZ”

Başkan Başoğlu, “Ulusal Kanal Yolunda İlerleyecekler” Özel Fethiye Lokman Hekim Esnaf Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Başoğlu ve Esnaf Hastanesi yetkililerinden Ali İhsan Alpay, Sinem Köse ve Döndü Dalkılıç SED Medya sahibi Hürmüz Seda Köktener’i ziyaret etti.

FETHİYE’DE KISA SÜRELİ ELEKTRİK KESİNTİSİ

Fethiye’de sabah saatlerinde yaşanan kısa süreli elektrik kesintilerinin, trafolara ani yüklenme nedeniyle olduğu bildirildi.

KADIN EFELER SOSYAL MEDYAYA İLGİ ODAĞI OLDU

Fethiye’nin Kadın Efeleri olarak çeşitli etkinliklere katılan Dağların Sultanları, İncirköy’de çekilen Türk Bayrakları ile sosyal medyanın ilgi odağı oldular. Grup Lideri Mihriban Arslan, “Ekim ayından itibaren kültürel anlamda daha çok etkinliğe katılacağız” dedi.

21. YÖRÜK TÜRKMEN ŞENLİĞİ CUMA BAŞLIYOR

Beşkaza Yaylaları Boğalar Yörük Kültür Derneği tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan Uluslararası SeydikemerBeşkaza Yaylaları BoğalarYörük Türkmen Şenliği; 2 Ağustos Cuma günü başlıyor. 3 Ağustos Cumartesi günü sona erecek organizasyonda konserlerin yanı sıra çeşitli gösteriler de sunulacak.

YEŞİLÇAMIN UNUTULMAZ FİLM AFİŞLERİ SERGİSİ BUGÜN

SİNEMA SALONLARINI TEMİZLEME KARŞILIĞI ALDIĞI AFİŞLERİ, 46 YILDIR SAKLADI Yeşilçam'ın unutulmaz film afişlerini yaklaşık 46 yıldır saklayan Fethiyeli işçi Süleyman Saraçoğlu, yerli ve yabancı filmlerin afişlerini sergiliyor. Yaklaşık 400'e yakın film afişini yıllardır gözü gibi saklayan Süleyman Saraçoğlu, 31 Temmuz Çarşamba günü saat 10:00'da Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde açılacak sergisine tüm vatandaşları davet etti.

GÜRÜN; “HİZMETLERİMİZDE PARTİ GÖZETMİYORUZ”

KARACA İLE GÜRÜN, EL ELE MARATONA ÇIKIYOR GÜRÜN'DEN BEYAZ SAYFA... Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, incelemelerde ve toplantılara katılmak için daire amirleri ile birlikte Fethiye’ye geldi. Sabah saatlerinde sahil bandındaki BarbunCafe’de, Fethiye’nin 41 mahalle muhtarıyla kahvaltılı toplantıda buluştu. Muhtarlar bu organizasyonda sorunlarını Başkan Gürün ile birlikte Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve daire başkanlarına aktarma fırsatı buldular. Verilen tüm sözlerin yerine getirilmesi adına gayret harcadıklarını kaydeden Gürün, “Hizmetlerimizde parti gözetmiyoruz. Kimseye hakaret etme yetkimiz yok ama karşı taraf edepsizlik yapıyor ise buna da makul bir şekilde cevabını vermeliyiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

TÜRKAN SULTAN' IN FETHİYE KEYFİ

Türk Sinemasının "Sultan"ı Gözlerden Uzak Fethiye’nin Keyfini Çıkardı Türk sinemasında "Sultan" lakabıyla da bilinen Türkan Şoray, kardeşi Nazan Şoray ile birlikte Mavi Yolculuk yaptığı tekne ile geldiği Fethiye’de gözlerden uzak Aborda Balık Evi’nde akşam yemeği yiyerek, Fethiye’ nin keyfini çıkardı. Türkan Sultan daha sonra Fethiye Paspatur Çarşısı’nda tur attı. Hayranlarının ilgisi karşısında ünlü sanatçı, “Fethiye’nin sıcak, samimi insanlarının ilgisi beni mutlu etti” dedi.

FETHİYE'DE KAÇAK SİGARA VE TÜTÜN OPERASYONU

Fethiye KOM Grup Amirliği görevlilerince Ölüdeniz Hisarönü Mahallesi'ndeki 2 işyerinde yapılan inceleme ve araştırmada kaçak sigara, tütün ürünleri ve uyuşturucu madde kullanmayı özendirici materyaller ele geçirildi

KAYAKÖY' ÜN SORUNLARINI VE ELEKTRİK KESİNTİLERİNİ İLETTİLER

Kayaköy Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner'i ziyaret ederek; sorunları ilettiler. İmar barışı ile birlikte yeni yapılan konutlara içme suyu ve elektrik bağlanmasıyla hatların yetersiz kalmasının sorunları arttırdığı ileri sürüldü. Özellikle trafoların yetersiz kalması ile Kayaköy'de sık sık kesilen elektrikler işletmecileri ve vatandaşları tedirgin etti. Kaymakam Şahiner, ''Sorunların çözümlenmesi için girişimlerde bulunacağız'' dedi.

PROJE 1.'LERİNDEN KAYMAKAMA ZİYARET

2019 Türkiye Gençler Su ödülü proje yarışmasında dereceye giren Fethiye Belediye Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Kaymakam Muzaffer Şahiner'i ziyaret etti. Önümüzdeki günlerde yapılacak Dünya Şampiyonasında projeleri yarışacak olan öğrenciler, oldukça heyecanlı olduklarını ifade ettiler.

KARACA, “HER ZAMAN ESNAFIMIZLA BİRLİKTE OLACAĞIZ”

Gürün ve Karaca, Esnafların Sorunlarını Dinledi Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, beraberinde Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Bu tür ziyaretleri her daim yapacaklarını ifade eden Başkan Karaca, “Sadece seçim zamanı değil, her zaman esnaflarımızla bir araya geleceğiz” dedi.

GÜRÜN, “KÖRFEZ KİRLİLİĞİNİN NEDENİ ARITMA TESİSİ OLAMAZ”

GÜRÜN, “KÖRFEZDEKİ KİRLİLİK ATIK SU ARITMA TESİSİNDEN KAYNAKLANMIYOR” Son günlerde en çok konuşulan konuların başında Fethiye Körfezi’nde yaşanan renk değişikliği geliyor. Bu konuda daha önce açıklamalar yapılmış, sebebin Alg patlaması olduğu ifade edilmişti. Bazı çevreler bu olayın arıtma tesisinden kaynaklandığını ileri sürmüştü. Bu konuya açıklık getiren Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Arıtma tesisimizin çıkış suyu parametreleri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın belirlediği sınır değerlerinin altındadır. Bu yüzden Fethiye Körfezi’ndeki renk değişikliğini arıtma tesisine bağlamak son derece yanlıştır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

MUĞLASPOR YÖNETİMİNDEN ULA BELEDİYESİNE ZİYARET…

Muğlaspor Kulüp Başkanı Erol Kapiz ve yönetim kurulu üyeleri geçtiğimiz yerel seçimlerde Ula Belediye Başkanlığına seçilen İsmail Akkaya’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret nedeniyle Muğlaspor yönetimine teşekkür eden Ula Belediye Başkanı Akkaya, yeşil beyazlı kulübe yeni sezonda başarılar diledi.

Toplam 2033 haber.