Meral Dal Haberleri

Meral Dal Haberleri

Meral Dal haberleri, haber editörü Meral Dal tarafından kaleme alınan son dakika haberler bu sayfada.

ÇOCUKLARDAN MUHTARA PARK YAPILMASI İÇİN DİLEKÇE

Çocuklar Taleplerini Dilekçeyle Bildirdi Fethiye Karaçulha Mahallesi’nde çocuklar, park yapımı için Muhtar Mustafa Gizli’ye kendilerinin kaleme aldığı dilekçe ile talepte bulundular. Konunun takipçisi olacağını ve ilgili mercilere aktarılacağının sözünü veren Muhtar Gizli, gençlere teşekkür etti.

İNGİLTERE BAŞBAKANI GÖCEK'TE TATİL YAPMIŞTI

İngiltere'nin yeni Başbakanı olan Osmanlı torunu Boris Johnson'un Fethiye Göcek'te tatil yaptığı ortaya çıktı. Boris Johnson'un Londra Belediye Başkanlığı yaptığı 2008 yılında Fethiye-Göcek'te eşi ve 2'si kız 4 çocuğu ile mavi yolculuğa çıkmıştı. Dönemin Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır tarafından çiçekle karşılanan Johnson, mavi tur yaptığı teknede Türk bayrağının yanında Gerçek Fethiye Gazetesine poz vermişti.

FETHİYESPOR’DA ÇİFTE İMZA

3. Lig’de mücadele edecek olanFethiyespor art arda yaptığı transferlere 2 genç oyuncuyu daha kadrosuna ekledi. Çalışmalarını Fethiye’de sürdüren Fethiyespor, 20 yaşındaki Emre Akbulut ve Erkan Kapar’ı da renklerine katarak; daha da güçlendi.

HUZUREVİNİN KONUKLARI VARDI

Fethiye Belediyesi SHÇEK Huzurevinin Muğla'dan konukları vardı. Fethiye huzurevi müdürü Adem Güngör ile Fethiye SHM Müdürü İsa Eseoğlu, Muğla'dan gelen konukları Fethiye huzurevi sakinleriyle buluşturup kaynaştırdı

5 YILLIK YOL HARİTASI BELİRLENİYOR

Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. 2020-2024 Stratejik Planlama çalışmaları kapsamında ‘Benim Kentim, Benim Geleceğim’ sloganıyla Fethiye’nin 5 yıllık yol haritasının belirleneceği ‘Fethiye Dış Paydaş Çalıştayı’ öncesi sivil toplum kuruluşlarının, meslek odalarının, sendika temsilcileri ile fikirleri geliştirmek ve gelecek yılların planlamak için ön bilgilendirme toplantısı Fethiye Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

TEK DİŞ SARIMSAĞIN KİLOSU 20 TL

Fethiye’de her hafta Cuma günü kurulan Üretici Pazarı’nda çiftçiler, kendi yetiştirdikleri sebze ve meyveleri halkın beğenisine sunarken; bu hafta geçen haftalarda olduğu gibi bamya ve sarımsak yine en yüksek fiyattan satılan sebzeler oldu. Elmadan şeftaliye, domatesten biber ve patlıcana birçok ürünün yer aldığı pazar; vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Genç Veterinerin Akıl Almaz Ölümü

Bir İneğe Doğum Yaptırırken Elektrik Çarpması Sonucu Öldü. Muğla'nın Seydikemer İlçesinde gece geç saatlerde çağırıldığı, bir ineğe doğum yaptıran 31 yaşındaki veteriner hekim Özlem Çelik seyyar kablonun elektrik kaçağına kapılarak ağır yaralandı. Genç Veteriner Hekim Çelik kaldırıldığı Fethiye Özel Letoon Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Ak Parti Heyetinden Kutlama Ziyareti

AK Parti Fethiye İlçe Başkan Vekili Turhan Kovancı beraberinde yönetim kurulu üyeleri, Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı dolayısıyla SED Medya Sahibi Seda Köktener’i ziyaret ettiler. Gazetecilerin bu anlamlı gününü kutlayan Kovancı, özverili çalışmalarından dolayı SED Medya ailesini tebrik etti.

MUSKİ’denTurizmcilere Fırsat

Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) ile Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) işbirliğinde organize edilen toplantıda turizmcilere yeni su tarifeleri, tarife ve abonelikler ve atık su hakkında bilgiler aktarıldı. Turizmcilerin sorularının da cevaplandırıldığı toplantıda yeni uygulanacak tarifenin aboneler ve turizmciler için bir fırsat olduğu ifade edildi.

Fethiyespor’a 100 Bin EURO Sponsorluk Anlaşması

Moldava asıllı Rus İş insanı Victor Slivinschi Fethiyespor’a 100Bin EURO’luk sponsor oldu. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile bir süre önce tanışan ve dünyanın birçok farklı iş kolunda faaliyette bulunan Victor Slivinschi’nin, sponsorluk desteği Fethiyespor’a büyük katkı sağlayacak. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiyespor Kulüp Başkanı Esat Bakırcı, Fethiyespor As Başkanı ve Fethiye Belediyesi Meclis Üyesi Nurettin Metin Sevinç ve yönetim kurulu üyeleri, Rus İş insanı Victor Slivinschi ve Danışmanı Kenan Uzgur’un katıldığı bir törende imzalar atıldı. Anlaşmasının yapılmasında As Başkan Nurettin Metin Sevinç olağanüstü gayret sarf etti. Rus İş insanı Victor Slivinschi Fethiye’ye geldiği anda Alim Karaca’nın dürüstlüğü ve karakterinden çok etkilendiğini, kaliteli bir insan olduğunu dile getirerek, “kendisinin ricası üzerine bende kıramadım. Güvenilir dürüst insanlara ihtiyacımız var. Fethiye bu anlamda çok şanslı, kendisinden etkinlendim”dedi. Yaklaşık 3 saat süren görüşmelerin ardından Rus İş insanı Victor Slivinschi METEX Grup Ltd. Şti. olarak hazırlanan sözleşmeye imza atarken, desteğe devam edeceği belirtildi.

Başkan Otgöz’e Teşekkür Plaketi Sundular

Şehit Gürcan Akan İlkokulu idaresi ile Okul Aile birliği, okullarına yaptığı katkılardan dolayı Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e teşekkür ziyaretinde bulunup plaket taktim ettiler.

Vali Civelek Başkanlığında Trafik Değerlendirme Toplantısı Yapıldı MUĞLA’DA 552 BİN 371 TRAFİK DENETİMİ YAPILDI

Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında 2019 yılı ilk 6 aylık Trafik Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Esengül Civelek, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Karayolları 26. Şube Şefi Duru Öztop ve ilgili kurumların temsilcileri katıldı.

BAŞARIR'IN BODRUM'DAKİ SERGİSİNİ VALİ ESENGÜL CİVELEK AÇTI Başarır’ın Sergisi Göz Kamaştırdı

SEYDİKEMER, BODRUM’DA SERGİLENDİ Seydikemer Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün destekleriyle Ressam ve Heykeltıraş Ali Rıza Başarır’ın ürettiği resim ve heykellerden oluşan sergi Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesinde gerçekleştirildi. Serginin açılışını Muğla Valisi Esengül Civelek yaptı. Fethiye, Muğla ve Seydikemer'in televizyonu FRT serginin açılış törenini canlı olarak ekranlara getirdi.

Aile Hekiminizi Tanıyın

Sağlığın GeliştirilmesiGenel Müdürlüğü tarafından daha önce yapılan‘’AİLE HEKİMİNİZİ TANIYIN’’ kampanyasının 2’ncisi başladı.

SEYDİKEMERLİ KADINLAR "KADINIM HER YERDE ARI GİBİ ÇALIŞIRIM" DEDİ Seydikemerli Kadınlar Arı Gibi Çalışıyor

Seydikemer İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün “Kovan Başı Eğitimleri”ne kadınlarda dahil olmaya başladı. İlçe Müdürlüğünün yürütmekte olduğu Arıcılık Projeleri çerçevesinde Çatak Mahallesinde 5’i kadın 18 yetiştiricinin katılımıyla uygulamalı kovan başı eğitim yapıldı. İlçe Müdürlüğünün yürüttüğü “Basralı Alanların Korunması ve Petek Güvesi Projeleri” çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimde; “Arıcılıkta kullanılan malzemeler ve özellikleri, mevsimsel kovan bakım ve kontrolleri, arı bakım ve beslenmesi, arı hastalık ve zararlıları, kaliteli bal ve bal ürünleri üretimi, mevsimsel polen sorunları ve çözümleri, tekniğine uygun bal hasadı, arı ailesi ve bireyleri konuları işlendi.”

Fethiye Edebiyat Grubu, Son Yangınlara Dikkat Çekti KARABULUT; ''FİDAN DİKME SEFERBERLİĞİ İSTİYORUZ''

Fethiye Edebiyat Grubu üyeleri Dalaman, Göcek ve Fethiye'de çıkan son orman yangınlarına dikkat çekerek, ''Ormanlarımızın yanarak içindeki bütün canlılarla birlikte küle çevrildiğini izledikçe yüreklerimiz parçalanmakta ve kahrolmaktayız'' ifadelerini kullandılar. Yangınların ardından yetkililerin yaptığı açıklamaları da eleştiren Edebiyat Grubu üyeleri, bazı önerilerde de bulundular. Fethiye Edebiyat Grubu üyeleri Dalaman, Göcek ve Fethiye'de çıkan son orman yangınlarının ardından üzüntülerini paylaştılar. Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde Fethiye Edebiyat Grubu üyeleri, kurucu Başkan Coşkun Karabulut yönetiminde bir araya geldi. Dalaman, Göcek ve Fethiye'de çıkan orman yangınlarına dikkat çeken Coşkun Karabulut, yetkililerin yaptığı açıklamalara değinip, yangınların önlenmesi konusunda önerilerde de bulundu.

Toplam 2033 haber.