Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Fethiye'de Açılıyor

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları İzmir, Ankara ve İstanbul'dan sonra dördüncü kampüsünü Fethiye'de açıyor. 2017-2018 Eğitim Öğretim Döneminde anaokul, ilkokul ve ortaokulu ile 560 öğrenciye hizmet verecek olan okul, uygulayacağı eğitim öğretim modeliyle Fethiye'de fark yaratacak.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları İzmir, Ankara ve İstanbul’dan sonra dördüncü kampüsünü Fethiye’de açıyor. 2017-2018 Eğitim Öğretim Döneminde anaokul, ilkokul ve ortaokulu ile 560 öğrenciye hizmet verecek olan okul, uygulayacağı eğitim öğretim modeliyle Fethiye’de fark yaratacak.

Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları, yarım asırı aşkın köklü geçmişiyle Ege Üniversitesi’nin uluslararası çapta ispatlanmış akademik başarısını örnek alarak Fethiye’de eğitim öğretim hayatına başlıyor. Ege Üniversitesi’nin vizyonunu geleceğin gençlerine ulaştırmak amacıyla kurulan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları; Cumhuriyet’in temel kazanımlarından hiçbir zaman vazgeçmeden, tecrübeli eğitim kadrosuyla çağdaş ve bilimsel eğitimin merkezi olacak.

Çocuklarımız İçin En Önemli Yatırım Eğitimdir

Yeni nesli, üniversite bakış açısıyla yeni dünyaya hazırlayacak olan Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları’nın Tanıtım Toplantısı Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Tanıtım Toplantısı’na Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Akif Arıcan,  Biltur Genel Müdürü Can Işık, Denar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Emin Günal, Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Tekin, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları Genel Müdürü Faruk Tatar, Fethiye Kampüsü Kurucu Temsilcisi Doğan Gökçe, akademisyenler, eğitimciler ve veliler katıldı. Törenin açılışında konuşan Fethiye Belediye Başkanı Behcet Saatcı “Eğitim varsa, ne kadar çok eğitilmiş insan varsa, ülke o kadar gelişir. Gelişmiş ülkelerde eğitim üç yaşından itibaren başlıyor, enstrüman çalan spor yapan çok yönlü çocuklar yetiiştiriliyor. Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları’nı Fethiye tercihlerinden dolayı tebrik ediyorum. Umarım buradan yetişen çocuklar Finlandiya, Singapur gibi eğitimde lider ülkeler olma yolunda ilerlememizi sağlar, milli gelirimizin artmasına katkı koyar” Dedi.

Müge Arda’nın sunum ve moderatörlüğünde gerçekleşen Tanıtım Toplantısı’nda konuşan Genel Müdür Faruk Tatar, “Atatürk’ün bizlere sunduğu çağdaş eğitim sistemini hep bir adım ileriye taşıma felsefesini benimsedik. Öğrencilerimizin, Cumhuriyet değerlerine bağlı, başarılı, özgürlükçü ve çağdaş bireyler olmasını çok önemsiyoruz. Yeni dünyada hüküm sürecek bilimsel ve teknoloji odaklı eğitim öğretim anlayışımız, güçlü akademik kadromuz, yayınlarımız ve yabancı dil eğitimimiz ile 21. yüzyıl vatandaşları yetiştireceğiz.” dedi.  Çocuklara yapılan en önemli yatırımın eğitim olduğunu vurgulayan Tatar, “Eğitimin, yalnızca bir bireyin ya da ülkenin değil, dünyanın değişiminde nasıl etkiler yaratacağının bilinciyle hareket eden bir eğitim kurumuyuz. Çocuklarımızı merkeze alarak her birinin farklı bireyler olduklarının bilinciyle kişiye özgü eğitim tasarımları belirlemek, ülkemizin hemen her yerinde açmayı planladığımız okullarımızda eğitimde fırsat eşitliği sunmak önceliğimiz olacaktır.” diye konuştu.

 

Fethiye’ye 10 Milyon TL’lik Eğitim Yatırımı”                                                                                             Fethiye Kampüsü Kurucu Temsilcisi Doğan Gökçe de hem eğitim-öğretim içeriği hem de fiziki koşullar bakımından Fethiye’yi yeni nesil okulculukla tanıştıracaklarını söyledi. Gökçe, “Merak eden, sorgulayan, hızlı öğrenen yeni nesil için, temel değerlerimizi koruyarak yenilikçi bir öğrenme ortamı hazıladık. 10 milyon TL’lik eğitim yatırımı yaptık. Stem maker, robotik, 3D laboratuvarları, uygulamalı tarım alanı, yaşam atölyeleri, Ege Tabiat Kütüphanesi, buz pateni, kapalı ve açk spor salonu, futbol sahası gibi olanaklarla öğrencilerimizi hem akademik hem de sosyal ve kültürel yönden çok yönlü yetiştireceğiz. Ege Üniversitesi Güçlendirme Vakfı Okulları’nın üç büyük şehirden sonra Fethiye’de açılıyor olmasından dolayı gururluyuz.” dedi. Ege Üniversitesi GV Okulları, eğitimin olmazsa olmazları güvenlik, beslenme, ulaşım, yayıncılık gibi ek hizmetleri Bilfen Şirketler Grubu’ndan alacak. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN