Ergün, Açıklamalarda Bulundu

İyi Parti Muğla 1. Sıra Milletvekili Adayı Metin Ergün, Bodrum Denizciler Derneği'nde denizciler ve vatandaşlarla bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi -

Cumhurbaşkanlığı sisteminde parlamenter sisteme geçilmesi gerektiğini vurgulayan Ergün, Bodrum Denizciler Derneği’nde açıklamalarda bulundu.

Ergün, yaptığı açıklamada “Sayın başkanım, derneğimizin kıymetli üyeleri, sayın il başkanım, ilçe başkanım, muhterem hanımefendiler, beyefendiler hep beraber bir aradayız. Öncelikle hepinizi saygılarımla selamlıyorum. Behçet başkanım sistemden bahsetti. Bu sistem bildiğiniz üzere 2017 referandumuyla birlikte kabul edildi. 2018 yılında ise uygulanmaya başlandı. 5 yıllık bir süre içerisinde bu sistemin arızaları net bir şekilde ortaya çıktı. Kısa kısa anlatıyorum. Hukuk, siyasallaştı. Adalet dağıtan hukuk mekanizması ortadan kalktı. Kurumların yetkisi ortadan kalktı. Basının da aynı şekilde özgürlüğü ortadan kalktı. Basın mensupları bunu çok iyi biliyor. Devletin bürokrasisi ortadan kalktı. Dolayısıyla adaletin olmadığı bir sistem, liyakatin olmadığı bir sistemde olmaz. Biz sizlere millet ittifakı olarak bu sistem yerine bu otokratik sistem yerine kuvvetler ayrılığını esas alan güçlendirilmiş parlamenter sistemi taahhüt ediyoruz. Hukukun bağımsız olduğu, tarafsız olduğu bir sistem. Yasamanın görevini layıkıyla yaptığı bir sistem. Bu aynı zamanda, Cumhurbaşkanlığı makamınında partiler üstü bir sistemdir bizim önerdiğimiz. Mevcut durumda Cumhurbaşkanı aynı zamanda parti genel başkanı olduğu için ister istemez kendi partisini düşünmek zorunda. Eğer Cumhurbaşkanı taraflı olursa tarafsızlığını yitirir. Mevcut sistemde durum bundan ibaret. Bizim sistemimizde Cumhurbaşkanı bir defalığına ve yedi senelik seçilecek. Seçilir seçilmez partisiyle bağı kopacak. Partilerle bağı kesilecek ki partilerden üstün bir hale gelsin. Bir defa seçileceği için bir daha oy alma derdi olmayacak. Adaletli ve tarafsız olsun. Arzu ettiğimiz budur. 95 puan almış öğrencilerimiz karşısında 50-55 almış öğrenciler karşısında mülakatta eleniyor. Denizcilerimizle ilgili de uzunca konuşacağız. Milletvekili olarak elimden geleni yapmaya hazırım. Gerekli önergeleri yapacağız.” İfadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN