ESKİ MHP'Lİ ŞEVKET BÜLENT YAHNİCİ, BAŞKAN SAATCI'YI ZİYARET ETTİ

MHP eski Genel Başkan Yardımcılarından Şevket Bülent Yahnici Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı makamında ziyaret ederek Fethiye ve Türkiye'yi konuştular. Yahnici gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Türkiye kötü günler yaşıyor. Kötü günlerden kurtulmanın çaresi ve yeri siyasettedir. Siyasetin çözüm üretmesi gerekiyor'' dedi. Başkan Saatcı da 'Bazı siyasetçilerimiz tatile geldiklerinde tatil köylerinden çıkmazken dava adamı olan Sayın Yahnici bizleri ziyaret ediyor. Dava adamlığı işte budur'' dedi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi


MHP eski Genel Başkan Yardımcılarından Şevket Bülent Yahnici Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı makamında ziyaret ederek Fethiye ve Türkiye'yi konuştular. Yahnici gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye kötü günler yaşıyor. Kötü günlerden kurtulmanın çaresi ve yeri siyasettedir. Siyasetin çözüm üretmesi gerekiyor'' dedi. Başkan Saatcı da “Bazı siyasetçilerimiz tatile geldiklerinde tatil köylerinden çıkmazken dava adamı olan Sayın Yahnici bizleri ziyaret ediyor. Dava adamlığı işte budur'' dedi.

Tatil için geldiği Fethiye'de Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'yı ziyaret eden MHP eski Genel Başkan Yardımcılarından Şevket Bülent Yahnici Türkiye gündemi ile ilgili önemli mesajlar verdi. Yahnici Türkiye'nin kötü günler yaşadığını iddia ederek; ''Kötü günlerden kurtulmanın çaresi ve yeri siyasettedir'' dedi.

 

Şevket Bülent Yahnici gazetecilere yaptığı açıklamada parti bazında siyaset yapmadığını hatırlatıp; ''Muhalefet de yapmıyoruz. Ama memleketin meseleleri konusunda söyleyeceklerimizi imkân bulduğumuz yerlerde söylüyoruz. Referandum öncesinde hayır kampanyasında yer aldık. Ama herhangi bir bu kampanyayı yürütürken de herhangi siyasi bir kadronun beraberliğinde yapmadık. Ben şahsen 'Hayır' verilmesi gerektiği düşüncesi ile bu kampanyada yer aldım. Şimdi de ülkede büyük sıkıntılar var. Ekonomik sıkıntılar ve dış politika sıkıntıları var. Benim 10-15 yıldır söylediğim bir şey var. Israrla da söylüyorum. Dış politikada Türkiye yörüngesinden çıkarılmış bir haldedir. Bu yörünge değişikliği bu yörüngeden çıkarılma Türkiye'ye büyük bedeller ödetiyor. Dünyada yalnız kalan bundan 20-25 yıl evvel Libya, Irak, Suriye, Lübnan gibi ülkelerin yalnızlığa Türkiye' de katılmış durumda. Dünyada bir tek müttefik ülke Katar olmamalıydı. Dış politika ile ilgili övünmelere bakın. Dünya liderliğinden bahsediyoruz. Kim dostunuz dünyada derseniz Katar'ı gösteriyoruz. Ekonomi keza 600 milyar dolar borcu olan bir ülke. 200 milyar dolar devletin kredi borcu olduğu söyleniyor. Türkiye kötü günler yaşıyor. Kötü günlerden kurtulmanın, çaresi nedir onu bilemiyorum. Bu işlerin çözüm yeri siyasettir. Siyasetin çözüm üretmesi gerekiyor. Siyasette çözüm üreteceğe benzemiyor. En büyük problemlerden birisi de adalettir. Adaletin ve hukukun üstünlüğü sağlanamazsa bu ülke daha beter hale gelecektir. Anayasanın 138. maddesi tartışılıyor. Devam etmekte olan davalara hiç kimsenin müdahalesi bulunmayacağı yönündedir. Ancak bulunulması üzücüdür. Hakim teminatı hiç bir şekilde zedelenmemelidir'' dedi. '

 

'Türkiye'de bir yeni parti kurulmalı mı?’sorusuna Yahnici; ''Türkiye'de merkezde merkez sağ da olabilir, bir siyasi yapılanma olur mu olmaz mı? Halk bunun beklentisi içinde. Millete ümitsizlik vermek istemiyorum. Bir merkez hareketinin AKP ve CHP dışında gerçekleşmesi gerekir'' dedi.

“Kısa şortu veya başörtüsünü oy
devşirmek için kullananlara yazıklar olsun”

Ziyarete teşekkür eden Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı da ''Biz zaten dava adamları ülkücüler bir araya geldiğimiz zaman sadece ülkeyi konuşuruz. Ne ihale ne kumar ne para ne beton ve rant konuşulur. Ülkeyi konuşacağız çözüm bulamazsak bile dertleşeceğiz. Sizin sorularınıza da vermiş olduğu cevap kendisinin nasıl bir imbikten geçerek suyun tertemiz haline gelmesinin göstergesidir'' dedi. Saatcı; ''Eski partimizin bakanları tatil köyünden çıkıp yanımıza bile uğramazken dava adamları Şevket ağabey gibi gelip halimizi hatırımızı soruyor. Dava adamlığı budur. Söylediği her şeye katılıyorum. Turizm konusunda da dediklerine katılmamak mümkün değil. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yürüyüş yapıyor.  Bence pasif bir direniş yapıyor. Devleti yöneten dil, keskinliği ve kirliliği bir yere bırakarak tatlı bir dille konuşması ve her kesimi kucaklaması gerekmektedir. Kamplaşmadan öteleşmeden, itilmekten, kakılmaktan hepimiz yorulduk. Ülkenin birliğe beraberliğe ihtiyacı var. Önümüz bayram. Bayram barışmadır. Bayram kucaklaşmadır. Benim dinim bana, insanların giydiği şort, insanların giydiği kıyafet öyle bir noktaya geldi ki. Namaz kılmayan düşmanımız, mini etek giyen düşmanımız ya da başörtülü olan düşmanımız. Bu noktaya doğru gidiyoruz. Bu kamplaşmadan oy devşirmek için hala menfaat umanlara yazıklar olsun'' diye konuştu.

“Biri ağlarken, diğeri güler mi?”

 

Gazetecilerin bayram mesajı istemesi üzerinde düşüncelerini paylaşan Başkan Saatcı, “Bayram nasıl olur? Tüm ülkemizin coğrafyası içerisinde herkesin yüzü güler. Ülkede sıkıntı olmaz. Ekonomik refah olur, turizm olur, esnafımızın yüzü güler. Öğretmenlerimiz kaçırılmaz. Askerimiz şehit olmaz. Bayram bayram olur. Kusura bakmayın ama nerede bayram? Biri ağlarken diğeri güler mi? Millet olarak hep birlikte güleceğimiz zamanlarda bayram yaparız. Ramazan dini bayramımızdır. Bayram gönüllerde, kalplerde bir heyecan yapıyor mu? Yine de herkesin bayramını tebrik ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN