Alanında Haberleri

Alanında Haberleri

Başkan Karaca, Fethiye Belediyesi’nin Kazandığı Değirmenbaşı Piknik Alanı İhalesini Değerlendirdi

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Değirmenbaşı Konaklamasız Orman Parkı'nın işletmesi ihalesi gerçekleştirildi ve kazanan Fethiye Belediyesi olmuştu. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi’nin kazandığı Değirmanbaşı Piknik Alanı İhalesi’ni değerlendirdi.

Gönüllü kahramanlar durmadan eğitimlere devam ediyorlar

Dünya’da ve Türkiye'de yaşanan doğal afetlerin ardından bir çok duyarlı vatandaş gönüllü olarak arama kurtarma eğitimleri alırken, özellikle acil durumlarda akreditasyon sahibi ekiplerin sayısı gün geçtikçe daha da artıyor. SAR (Search And Rescue) Acil arama kurtarma ekibi Muğla il ekibi, AFAD koordinasyonunda Marmaris eğitim alanında 35 gönüllüye 48 saat sürecek kentsel arama kurtarma eğitiminin ilk gününe başladı.

Muğla’da ev yangını

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kentsel sit alanındaki ahşap çatılı evde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü.

Kökten, TOKİ Alanında İncelemelerde Bulundu

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, Fethiye’de bulunan TOKİ alanında incelemelerde bulundu. Başkan Adayı Kökten, “Bizler önümüzdeki 5 yılda bu hizmetlerin yaygınlaştırılması için çalışacağız” dedi.

MSKÜ Tıp Fakültesi akredite oldu

Sağlık alanında yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesinin yıllar içinde kazandığı kurumsal yapısı ve donanımlı akademik kadrosu ile verdiği kaliteli eğitimi belgelendirmek amacıyla 2019 yılında Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği'ne yaptığı başvuru başarıyla sonuçlandı.

Büyükşehir’den Halk Kartlılara Ramazan Desteği

Sosyal belediyecilik alanında farklı proje ve desteklerle halkın yanında olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı nedeni ile Halk Kart desteğinden yararlanan vatandaşların hesabına ek bin TL yatırdı. Her ay düzenli olarak Halk Kart desteğini sürdüren Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayında da vatandaşların yanında olmak için bu desteği hayata geçirdi.

İTÜ Peyzaj Mimarlığı öğrencileri, Halikarnassos Surları'nda

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Peyzaj Mimarlığı son sınıf öğrencileri, dönem boyunca arkeo-peyzaj alanında çalışacakları Bodrum'a, teknik gezi gerçekleştirdi.

100. Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı açılışa hazırlanıyor

Muğla’da yerel tohumda, toprak, bitki, sulama suyunda ve tarımsal üretimin birçok alanında bilimsel çalışmalara, tekniklere önem veren Büyükşehir Belediyesi’nin Gıda Analizi için Muğla Ticaret Borsası ile hayata geçirdiği 100.Yıl Gıda Analiz Laboratuvarı’nda çalışmalar tamamlandı.

Muğla’da 101 Futbol Sahası Büyüklüğündeki Vahşi Alan Doğaya Kazandırılıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde 250 bin 857 metrekare vahşi depolama alanında rehabilitasyon çalışmaları yaparak kenti yeşillendirmeye devam ediyor.

Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu’ndan Kaymakam Ertaş’a Ziyaret

Muğla'da kurulan ve 6 yıldır Beşkaza Kültürü alanında çalışmalar yapan Beşkaza Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Devrim Karakuş, platform divanı Bayram Bozyiğit ve Kıvanç Öztürk ile UNESCO Yaşayan insan hazinesi adayı Delbekçi Türkan Abacı, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş’ı ziyaret etti.

Bodrum Gündoğan'daki Alt Yapı Sorunları Çözülüyor

Bodrum Belediyesi tarafından, Muğla Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanındaki Gündoğan Mahallesi İnönü Caddesinde yaşanan altyapı sorunları çözülüyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Araç Filosuna 126 Araç Ekledi

Muğla Büyükşehir Belediyesi araç filosuna 452 Milyon 367 Bin lira yatırımla farklı alanlarda kullanılacak 126 araç ekledi. Muğla’ya kazandırılan araçlar için Menteşe ilçesi eski garaj alanında tanıtım töreni yapıldı.

Muhammet Tokat’ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Her biri kendi alanında uzman, tarafsız ve ilkeli habercilik anlayışını benimseyen gazetecilerimiz, demokrasinin temel taşlarından biridir. Güçlü bir demokrasi için özgür ve bağımsız bir medyanın varlığı elzemdir. Bu noktada özgür gazetecilerimiz, toplumu aydınlatma ve bilgilendirme görevini titizlikle yerine getirmektedir.

Muğla İl Başkanı Dündar'dan Özel Eğitim Sorunlarına Çözüm Talebi

Özel Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu Muğla İl başkanı Salih Dündar özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri sorunlarına çözüm talebinde bulundu. Bu sorunların tüm özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde ortak olduğunu ve çözüm önerisi ile yapılacak düzenlemelerin özel eğitim alanında yenilikler yaratacağını dile getirdi.

Menteşe’de 780 bin ton su tasarrufu

Menteşe Belediyesi sorumluluk alanında bulunan yaklaşık 870 bin metrekare yeşil alan ve parkları arıtma suyu (gri su) ile sulayarak yıllık 780 bin tonluk bir su tasarrufu sağlıyor.

Bakan Uraloğlu, 'Muğla’ya birçok yatırım yapıldı'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Muğla’da ulaşım ve iletişim alanında yapılan yatırımları değerlendirdi. Bakan Uraloğlu, Muğla’daki AK Parti Belediyeciliğini daha da yaygınlaştırmak istediklerini söyledi.

Muğla’da Yaşam’ resim yarışması ödülleri verildi

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı anısına plastik sanatlar alanında Cumhuriyet’in yetiştirdiği sanatçıların çalışmalarını desteklemek ve sergilemek amacıyla düzenlenen, 57 sanatçının 69 eserle katıldığı ‘Muğla’da Yaşam’ temalı resim yarışması ödül töreni Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

FTSO'da paranın yönetimi ile ilgili eğitim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) gerçekleştirilen ‘Yatırım Fırsatlarının Değerlendirilmesi, Paranın Yönetimi ve Finansal Yönetim Eğitimi’nde döviz mevduat hesaplamaları, bilanço analizi, likidite, sermaye yapısı, karlılık ve değer analizi konuları başta olmak üzere, finansal okuryazarlık alanında kapsamlı bilgiler paylaşıldı.

Kırsal mahallelerde yol çalışmaları tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi il genelinde sorumluluk alanındaki yollarda bakım, onarım, yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

405 hektar ormanlık alan yandı

Türkiye’de yangına en hassas iller arasında yer alan ve Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Muğla ve Aydın illerinde 2023 yılı 1 Ocak-20 Kasım tarihleri arasında toplam 502 adet orman ve ziraat alanı yangınında, 819 hektar alan yandı.

Bozburun deniz hudut kapısı kapandı

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Bozburun Mahallesi'ndeki Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanında olan Bozburun Geçici Deniz Hudut Kapısı Ekim ayı Liman Güvenlik toplantısı kararı gereğince 5 Kasım itibari ile gelecek sezona kadar kapatıldı.

Boat Show kapılarını açtı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Marmaris Ticaret Odası (MTO) ve Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) iş birliğinde, Marmaris Belediyesi destekleriyle düzenlenen “Marmaris Boat Show-Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı” Marina’da kurulan etkinlik alanında kapılarını açtı.

Boat Show yarına hazırlanıyor

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ilk defa gerçekleşecek olan ‘Marmaris Boat show' için etkinlik alanında hummalı çalışmalar başladı.

Milas Kültür Merkezi’ne kavuşuyor

Turizm, tarım ve kültür kenti olan Muğla’da yatırımlarına devam eden Büyükşehir Belediyesi Milas’a kültür, sanat alanında hizmet edecek, sosyal hayatı zenginleştirecek Milas Kültür Merkezinin yapımına başlıyor.

Menteşe Ziraat Odası Başkanı Baştuğ ‘Kadın Çiftçiler’ gününü kutladı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim kurulu üyesi ve Menteşe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Baştuğ, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler günü nedeniyle yayımladığı mesajında, ülke kalkınmasında üretimin her alanında kadın çiftçilerin büyük emeğinin bulunduğunu açıkladı.

Ortaca’da ‘Yaza veda’ konseri

Ortaca Belediyesi ve Ege Yolcu Dergisi Motokaravan Festivali çerçevesinde Sarıgerme Belediye tesisinde düzenlenmesi planlanan ‘Yaza Veda’ etkinlikleri hava muhalefti nedeniyle Belediyemiz tören alanında gerçekleşti.

Büyükşehir 2023 Yılında 797 Kilometre Yol Çizgisi Yaptı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 13 ilçe 569 mahallede sorumluluk alanındaki ve ilçe belediyelerinin yolları dâhil olmak üzere 4 bin 520 km yol ağında yatay işaretleme çalışmalarına devam ediyor.

Küçük Esnaf ve Tüccara Erken Emeklilik Mi Geliyor?

Meclis'in 1 Ekim'de açılmasıyla birlikte çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanında reform adımları devreye girecek. Bağ-Kur'luların emeklilik için prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SGK'lılarla eşitlenecek. Düzenlemeyle 10 ve altında personel çalıştıran işletmelerde bin 800 gün daha az primle 5 yıl erken emekli olmak mümkün olacak.

Gümbet Dolgu Alanı Temizlendi

Dünya Temizlik Günü kapsamında Bodrum Belediyesi ile Mis Gibi 1 Bodrum gönüllüleri iş birliğinde Gümbet Dolgu Alanında temizlik yapıldı.

Çalınan Motosiklet Sahibine Teslim Edildi

Muğla’nın Bodrum, Seydikemer ve Ula ilçelerinde jandarma sorumluluk alanında meydana gelen 4 hırsızlık olayının şüphelisi yakalanırken, çalınan eşyalar sahiplerine teslim edildi.