Anıldı Haberleri

Anıldı Haberleri

Teyyareci Şehit Fethi Bey, Ölümünün 110’ncu Yılında Anıldı

Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, Fethiye’ye ismini veren Teyyareci Fethiye Bey’in 110’ncu ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Töreni vatandaşlarla birlikte izleyen Saatcı’ya katılımcıların ilgisi büyük oldu.

Fethiye Şehit Fethi Bey vefatının 110. yılında Fethiye'de anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, vefatının 110’uncu yılında düzenlenen törenle anıldı. Düzenlenen törende SOLOTÜRK ekibi gösteri yaptı.

Köyceğiz’deki Okullarda Deprem Şehitleri Anıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde asrın felaketinde kaybedilen canlar için tüm okullarda bir dakikalık saygı duruşu programı gerçekleşti.

Marmaris’te Depremde Yitirilen Canlar Anıldı

Geçtiğimiz 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlar için anma programı düzenlendi. Program kapsamında Marmaris Belediyesi de depremde yitirilen canlar için lokma dağıttı.

Asrın Felaketi Muğla’da AFAD Müdürlüğü Tarafından Anıldı

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli 7.7 ile 7.6 şiddetinde asrın felaketi olarak adlandırılan depremin 1. Yılında Muğla il AFAD Müdürlüğünde toplantı gerçekleştirildi.

Neyzen, Ölümünün 71. Yılında Anıldı

Ney ustası, hiciv şairi Neyzen Tevfik (Kolaylı) Muğla’nın Bodrum ilçesinde bir dizi programla anıldı.

Hamdi Özbay Türkülerle Anıldı

TRT radyosu Türk halk müziği bağlama sanatçısı merhum Hamdi Özbay’ın ölümünün yedinci yıl dönümünde türkülerle anıldı.

Hamdi Özbay Özlemle Anıldı

Fethiyeli usta sanatçı Hamdi Özbay, 7. ölüm yıl dönümünde özlem ve dualarla anıldı.

Uğur Mumcu Bodrum’da Anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ölümünün 31’inci yıl dönümünde Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleştirilen belgesel gösterimi ile anıldı.

Büyükşehir Kültür Hizmet Tırı 305 Etkinliğe Ev Sahipliği Yaptı

2016 yılında Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete alınan, farklı etkinlikler için mobil sahneye dönüşen, açıldığında 72 metrekare kullanım alanı olan Kültür Hizmet Tırı bugüne kadar 305 farklı etkinlik için kullanıldı. Kültür Hizmet Tırı konser, etkinlik, festivaller için sahne kurulumuna gerek kalmadan mobil sahneye dönüşebiliyor.

Marmaris’te Uğur Mumcu Törenle Anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu ölümünün 31. yılında Marmaris’te düzenlenen törenle anıldı. Düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na Uğur Mumcu ve basın şehitleri adına çelenk konuldu. Törene Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

Fatma Girik, Mezarı Başında Anıldı

Türk sinemasının ve Yeşilçam'ın unutulmaz isimlerinden Fatma Girik, ölümünün ikinci yıl dönümünde Torba'daki mezarı başında anıldı.

100. yılda Atatürk anıldı

100. Yılda 100 Dakika Atatürk adlı program Fethiye Özer Olgun Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Şehitler düzenlenen konvoyla anıldı

Pençe Kilit Harekatı'nda şehit olan Mehmetçikler için Muğla'nın Bodrum ilçesinde arazi araçlarından oluşan konvoy düzenledi.

Mehmet Akif Ersoy Vefatının 87. Yılında Muğla'da Anıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde KYK Erkek Yurdunda öğrenciler için her hafta düzenlenen 'Gençler Sanatın İçinde Programı' çerçevesinde İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden yola çıkarak öğrenciler oto portre çalışması gerçekleştirdi.

Aşık Veysel ölümünün 50’inci yılında anıldı

UNESCO’nun, 2023 yılını uluslararası Âşık Veysel Yılı kabul etmesi üzerine Türkiye’nin değişik yerlerinde Aşık Veysel ölümünün 50. yılında anıldı.

Seydikemer’de Büyük Önder Atatürk Saygı ve Özlemle Anıldı

Seydikemer’de, Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Harbi’nin Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’inci yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle yâd edildi.

Muğla'da 10 Kasım Atatürk'ü anma töreni gerçekleştirildi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85'inci yıldönümünde Muğla'da düzenlenen törenle anıldı.

Milas’ta Atatürk törenle anıldı

Muğla’nın Milas ilçesinde, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle düzenlenen program gerçekleşti.

Atatürk, Vefatının 85. Yılında Beşkaza Meydanında Anıldı

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85. yıl dönümü dolayısıyla, tören düzenlendi.

Filistinliler saygıyla anıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Perşembe günü okullara gönderdiği yazıda, Filistin'de yaşamını yitirenler için temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarında yapılacak bayrak törenlerinde bir dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını açıklamıştı. Muğla’da yapılan törene Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’da katıldı.

Balıkçı, çeşitli etkinliklerle anıldı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

Plaj Güreşinde 3 altın madalya kazanıldı

Bu yıl Türkiye’de düzenlenen Dünya Güreş Birliği, Muğla’nın Ortaca ilçesi Belediye Sarıgerme tesislerinde sona erdi. Toplamda üç altın, iki gümüş ve bir bronz madalya kazanan Türk Milli Takımı turnuvaya damga vurdu.

MSKÜ kurucusu Sıtkı Davut Koçman resim sergisi açılışı ile anıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ) Sıtkı Davut Koçman anısına düzenlenen 2. Ulusal Resim Yarışması Sergisi’nin açılış ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Atapark, Neşet Ertaş Türküleriyle Çınladı

Milas Türkü Dostları Kültür ve Sanat Derneği öncülüğünde, Milas Belediyesi ve diğer sponsorların desteğiyle, Türk Halk Müziğinin büyük ustası, Bozkır’ın tezenesi Neşet Ertaş, ölümünün 11’nci yıldönümünde, Milas Atapark’taki etkinlikle anıldı.

Neşet Ertaş türküleri ile anıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi büyük usta Neşet Ertaş’ı düzenlediği ‘Senfoni ile Neşet Ertaş Türküleri’ konseriyle andı.

Neşet Ertaş Türkülerle Anıldı

Fethiye Belediyesi'nin her yıl gerçekleştirdiği Neşet Ertaş Anma Konseri, bu yıl Fethiye Beşkaza Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anıldı

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşi Zeki Müren, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül Pazar günü, çeşitli etkinliklerle anıldı.

Yeniköy Termik Santrali çalışanları TBMM’nin önünde toplandı

Muğla’nın Milas ilçesinde kurulan ve ülkenin önemli bir kısmına enerji sağlayacak olan Yeniköy Termik Santrali’nde çalışan maden işçileri, madenlere sahip çıkmak için TBMM önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bodrum’da Hayalet Ağ Temizliği

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün dalış timi tarafından Bodrum’da hayalet ağ temizliği yapıldı. Su altı dronunun kullanıldığı temizlik çalışmasında denizden 8 bin metrekare hayalet ağ çıkarıldı. Dalgıçların su altında yaptığı çalışma su altı kamerası tarafından görüntülendi.