Seydikemer'de Büyük Önder Atatürk Saygı ve Özlemle Anıldı

Seydikemer'de, Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Harbi'nin Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85'inci yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle yâd edildi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Volkan YENGEL

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’inci yılında tüm Türkiye’de büyük bir saygı ve özlemle anılıyor. Seydikemer’de de düzenlenen anma programı; Seydikemer Belediye Hizmet Binası ve Kaymakamlık Binası önünde gerçekleştirildi. Anma törenine; Seydikemer Kaymakamı Yıldız Büyüker, Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Karakuş, Muharrem Gökcen, Seydikemer İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Demiriz, Seydikemer İlçe Jandarma Komutanı Sadık Çetin, AK Parti Seydikemer İlçe Başkanı Ali Büklü, MHP Seydikemer İlçe Başkanı Mehmet Arıç ve diğer siyasi partilerin ilçe başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, STK ve Oda Başkanları, Muhtarlar, Daire Amirleri, Belediye Birim Müdürleri, Gaziler ve Şehit aileleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Saat 9.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’mız okundu.
Seydikemer Belediye Hizmet Binası ve Kaymakamlık Binası önündeki anma programının ardından Şehit Alper Seven Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’ndaki törene geçildi. Tören saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı.
Törende; günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kıncılar Akbük Mahallesi Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ali Cesur yaptı. Konuşmanın ardından Atatürk’ün hayatını anlatan kısa slayt film gösterimi izlendi.
Anma programı kapsamında Kıncılar Akbük Mahallesi İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Mehmet Göktürk Kazak “Mustafa Kemal Seslense” isimli şiiri okudu. Kıncılar Akbük Mahallesi Ortaokulu okul korosu tarafından “Nasıl Söylerim Öldüğünü ve Ata’ya Ağıt” isimli eserler seslendirildi. 
Kıncılar Akbük Mahallesi İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “Atatürk Çocukları” gösterisinin ardından Kıncılar Akbük Mahallesi 7. Sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu  “10 Kasım” Oratoryosu sırasında duygu dolu anlar yaşandı.
Kıncılar Akbük Mahallesi Ortaokulu öğrencileri arasında düzenlenen “Ata’ya Mektup” isimli yarışmada 1’inci olan mektup Gamze Saltan tarafından okundu. Salondaki izleyiciler tarafından da büyük beğeni toplayan mektup uzun süre alkışlandı.
Törende ayrıca Seydikemer Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Enver Gökhan Akgün ve Atatürk Ortaokulu Müdür Yardımcısı Yavuz Taşman eşliğinde, Seydikemer Anadolu Lisesi öğrencisi Eylül Reyyan Çakır, Atatürk’ün en sevdiği türkülerden biri olan “Bülbülüm Altın Kafeste” türküsünü söyledi.
Anma programı Karaköy İlkokulu Öğretmeni Kaan Çeşmeli tarafından hazırlanan “Zeybek” gösterisinin sergilenmesinin ardından sona erdi
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN