Fethiye Şehit Fethi Bey vefatının 110. yılında Fethiye'de anıldı

Türk havacılık tarihinin ilk pilotlarından ve Fethiye'ye ismi verilen Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, vefatının 110'uncu yılında düzenlenen törenle anıldı. Düzenlenen törende SOLOTÜRK ekibi gösteri yaptı.

PAYLAŞ

Fethiye’ye adını veren Şehit Yüzbaşı Tayyareci Fethi Bey, Şehit Fethi Bey Parkı’nda düzenlenen törenle anıldı. Törene, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Dalaman Hava Meydan Üs Komutanı Albay Halil Gökçe, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Çiçek, İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu, Türk Hava Kurumu Fethiye Temsilcisi Mustafa Özkaya, Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, İYİ Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, STK ve oda temsilcileri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı. 

“Törene SOLOTÜRK ekibi damga vurdu”
SOLOTÜRK ekibinin nefes kesen gösterileri büyük beğeni topladı. F-16 savaş jeti ile birbirinden zor hareketleri Fethiye semalarında sergileyen SOLOTÜRK ekibi büyük ilgi çekti. Gösterileri izlemek isteyen vatandaşlar 3. Etap sahil bandı ve Şehit Fethi Bey parkını doldurdu.
“İlçemiz, Adı İle Büyük Bir Önem Ve Anlam İçermektedir”
Törende konuşan Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Fethiye’nin doğal güzelliklerinin yanı sıra önemli bir tarihe ve isme sahip olduğunu söyledi. Ertaş, “Birçok uygarlık boyunca önemli bir konuma sahip olan eski adı “MEĞRİ” olan, Fethiye’miz, Tayyareci Fethi Bey’in vefatıyla “Fethiye” adını aldı. Serin dağları, sıcak ovaları ile 4 mevsimin yaşandığı ilçemiz, adı ile de büyük bir önem ve anlam içermektedir” dedi.

“Ulusal Havacılığın Kahramanlarının Adı Fethiye’mizde Her Zaman Yaşamaya Devam Edecek”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ise, “Havacılığın ilk şehidini anmak için bir aradayız. Fethiye’mizde bütün şehitlerimizi hep birlikte anıyoruz. Ulusal havacılığın kahramanlarının adı Fethiye’mizde her zaman yaşamaya devam edecek. Havacılıkta ülke olarak nasıl ilerlediğimizi hep birlikte görüyoruz. İHA ve SİHA’larımızla savunma sanayinde de büyük başarılar elde ediyoruz. Hava şehidimizi andığımız bu günde onun adına yapılmış olan “Şehit Fethi Bey parkını” eski başkanımıza da çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Nice Fethi Bey’ler Yetiştireceğiz”
Türk Hava Kurumu Fethiye Temsilcisi Mustafa Özkaya ise, “Birlik ve beraberlik içerinde hep birlikteyiz. İlçemize adını veren Tayyareci Fethi Bey’i şahadetinin 110. Yılında rahmet ve minnetle anıyorum. Yaşamına motor çarkçısı olarak başlamış, üstün gayretli çalışmalarıyla savaşlarda pilot olarak görev yapmıştır. Biz Türk Hava Kurumu olarak yüzlerce gence havacılık konusunda eğitim veriyoruz. Nice Fethi Bey’ler yetiştirecek ve ülkemiz havacılık tarihine kazandıracağız” şeklinde konuştu.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN