Atölye Haberleri

Atölye Haberleri

Öğrenciler kendi dont destilerini yaptı

Dont Destisi’nin son ustası Güllü Yaman, Seydikemer Kayadibi Şehit Er Feruz Zorlu İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere el sanatlarının inceliklerini öğretti. Desti yapmayı öğrenen öğrenciler daha sonra kendi destilerini yaptılar.

Minik öğrenciler ebru çalışmasına katıldı

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerinin ebru çalışmasına katılarak yaptığı eserler beğenildi.

Muğla'daki yurtlarda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı öğreniyor

 Muğla erkek yurdunda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı atölye çalışmaları ile hat sanatının inceliklerini öğreniyor.

Muğla’da öğrenciler geri dönüşüm malzemelerini sanata dönüştürüyor

Muğla’da üniversite öğrencileri kendi bez çantalarının dikimini yaparak tasarım atölyesinde geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Belediye İşçisi Gözyaşları İçinde Toprağa Verildi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde sobayı tutuşturmak için tiner dökerken yaşanan patlamada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden belediye işçisi düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Yurtlarda kültür sanat çalışmaları yapılıyor

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Muğla Erkek Yurtlarında öğrenciler kültürden sanata birçok atölye çalışmaları ile zamanlarını verimli bir şekilde geçiriyorlar.

Muğla’da gençler sanat atölye çalışmalarına katılıyor

 Muğla Gençlik Ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kötekli Gençlik Merkezi'nde faaliyetlerini sürdüren genç ofiste gençler sanat atölye çalışmaları ile zamanlarını verimli bir şekilde geçiriyor.

Muğla'da Çocukların El Becerileri Gelişiyor

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezinde çocuklara yönelik sanat atölye çalışmaları ve el sanatları atölye çalışmaları ile çocukların sanatsal gelişimlerine katkıda bulunuluyor.

Marmaris’te Üniversite Tanıtım Günleri Düzenlenecek

Marmaris Belediyesi ve özel bir fuar işletmesi işbirliği ile üniversite tanıtım günleri düzenlenecek. 13 Mart’taki etkinlikte ücretsiz atölyeler de olacak.

Muğla’da Felsefi Buluşmalar

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan Felsefe ve Yaşam Akademisi “Yaşam İçin Felsefe” adını taşıyan felsefe atölyeleri ile vatandaşları felsefe ile buluşturmaya devam ediyor. “Felsefe Yolda Olmaktır” sloganı ile Herkes İçin Felsefe atölyesinin ilkini Menteşe ilçesinde gerçekleştiren Felsefe ve Yaşam Akademisi Bodrum, Ortaca, Ula ve Fethiye ilçelerinde felsefe severlerle buluştu.

Belediye İşçisi Sobayı Yakayım Derken Kendini Yaktı

Muğla’nın Marmaris ilçe belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde görev yapan 22 yaşındaki Yener D. sobayı tutuşturmak için tiner dökerken yaşanan patlamada yaralandı. Vücudunda ağır yanıklar oluşan genç işçi acil olarak önce devlet hastanesine sevk edilirken, işçinin ambulans uçak ile Kocaeli’ndeki hastaneye sevk edileceği öğrenildi.

Tiyatro Atölyesi’nde Çocuklar Hikayelerini Düşleri İle Tamamladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde yer alan Tiyatro Atölyesi’nde çocuklarla hikaye tamamlama eğitimi düzenledi. Eğitim alan çocuklar hikayelerini düşleri ile tamamladı.

Deneyap teknoloji atölyeleri başvuruları başladı

Türkiye’nin yetenekli çocuklarının geleceğe hazırlanması için 81 ilde 139 Deneyap Teknoloji Atölyesinde on binlerce öğrenciye Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarım ve Üretimden Yapay Zekaya 11 farklı eğitim veriliyor.

Datça’ya Dolu Sürprizi

Muğla’nın Datça ilçesinde sabah saatlerinde başlayan dolu yağışı Datça’nın geçim kaynağı Badem ağaçlarının yapraklarına büyük zarar verirken, bir marangoz atölyesine su bastı.

Menteşe Belediyesi'nden Çocuklara Farkındalık Etkinliği

Menteşe Belediyesi tarafından 'Masal Saati Atölyesi' çocuk şenliği düzenlendi.

Menteşe’de Çocuklar İçin İki Etkinlik Birden

Menteşe Belediyesi yarıyıl tatili nedeniyle çocuklar için Masal Saati Atölyesi ve P4C Felsefe Atölyesi etkinlikleri düzenliyor.

Büyükşehir Marangoz Atölyesi Yüzde 70 Tasarruf Sağladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 2023 yılında kendi marangozhanesinde 3 Milyon 260 Bin 592 TL’lik üretimi 954 bin 414 TL’ye mal ederek yüzde 70 tasarruf sağladı.

Anne Ve Çocukları Aynı Sanat Atölyede Bir Araya Geldi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde anne çocuk aynı atölyede bir araya geldi.

Gastronomi Kenti Menteşe’de Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

Muğla’da 860 Çocuk Sanat Atölyesiyle Buluştu

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Uluslararası Gençlik Merkezi’nde ‘’Her Çocuk İçin Bir Atölye’’ projesi çerçevesinde 860 çocuk sanat atölyesi ile buluştu.

Birol Gönen Atölyesi Törenle Açıldı

Birol Gönen Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Uygulama Atölyesi, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen tören ile açıldı.

Atölye Çalışmaları Minik Öğrencilere

Muğla’da üniversite öğrencileri yurtlarda öğrendikleri atölye çalışmalarını köy okullarında uyguluyor.

Muğla Deneyap Teknoloji Atölyesi ortaokul ve lise gruplarına teknoloji eğitimi veriyor

Muğla Deneyap Atölyelerinden elektronik programlama ve nesnelerin interneti proje şenliği düzenlendi.

Başkan Çıralı, “İzin süreçlerinin tamamlanmasını bekliyoruz.”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın (FTSO) proje okulu Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesine inşa edeceği gemi yapım atölyesine ilişkin son gelişmeler FTSO’da gerçekleştirilen ‘Protokol Yürütme Kurulu’ toplantısında ele alındı.

Stratonikeia Antik Kentinde, Gençler Seramik İşledi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kötekli Gençlik Merkezi Genç Ofis gönüllü gençleri Yatağan Stratonikeia antik kentinde seramik atölye çalışması gerçekleştirdi.

Muğla’da öğretmenler kalaycılık mesleğine sahip çıktı

 Muğla’da öğretmenlerin kültür, tarih, sanat, spor ve doğa etkinlikleriyle iletişim ve etkileşimlerini artırmayı amaçlayan Öğretmen Etkileşim Günleri çerçevesinde, Kavaklıdere’de “Bakırcılık Atölyesi” etkinliği düzenlendi.

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı için üretiyorlar

Cumhuriyeti’nin kuruluşunu farklı etkinliklerle kutlayan Muğla Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmet Atölyeleri, 100 Yaş Evi, Oyuncak Kütüphanesi ve kreşlerde çocukların yaptığı Cumhuriyet’in 100’üncü yılı temalı yağlı boya, kara kalem, mozaik, cam altı boyama, ahşap boyama, takılar gibi çalışmalar 1 Kasım’da düzenlenecek Cumhuriyet’in 100’üncü yıl sergisinde vatandaşlarla buluşacak.

Balıkçı, çeşitli etkinliklerle anıldı

Bodrum Belediyesi Kültür A.Ş. bünyesinde faaliyetlerine devam eden Bodrum Deniz Müzesi, 100. Yıl Cumhuriyet Etkinlikleri kapsamında Bilgi Yayınevi’nin iş birliği ve sponsorluğu ile çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimlikleriyle ülkemize zengin bir miras bırakmış Halikarnas Balıkçısı, 50. Ölüm Yıldönümünde sunumlar, atölyeler, kent turları, belgesel gösterimi, Zülfü Livaneli ile söyleşi, kült Mavi Sürgün kitabının özel tanıtımı ve yayın dünyasına kazandırılan yeni çocuk kitabının tanıtım ve imza gününü içeren etkinlikler ile anıldı. Etkinliklere Halikarnas Balıkçısı’nın torunlarından Derya ve Sibel Kabaağaçlı, Joanne Aliye Noonan ve eşi de katılım gösterdi.

Daha Zinde Bir Yaşam İçin “Bütünsel Sağlık”

Bodrum Belediyesi ve Terapi Yaşam Sanat Atölyesi iş birliği ile Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ev sahipliğinde Bütünsel Sağlık etkinliği gerçekleştirildi.

Meme Kanseri Farkındalık Atölye Çalışması

Bodrum Belediyesi, kadınların bilinçlenmelerini sağlamak amacıyla “Meme Kanseri ve Farkındalık” konularında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.