Stratonikeia Antik Kentinde, Gençler Seramik İşledi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Kötekli Gençlik Merkezi Genç Ofis gönüllü gençleri Yatağan Stratonikeia antik kentinde seramik atölye çalışması gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Dost Gazetesi - Dost Gazetesi

Genç ofis bünyesinde güzel sanatlar kulübü çerçevesinde eğitim alan gönüllüler atölye çalışmalarında antik dönem heykellerin incelemesini yaparak sanat çalışması gerçekleştirdi.

Sanat eğitmenleri ve gençlik liderleri eşliğinde atölye çalışmasını gerçekleştiren gönüllüler ilk olarak antik kentin anlatımında gönüllü arkeoloji bölümü öğrencileri ve sanat tarihi bölümü öğrencileriyle anlatımlarda bulundu.

Antik dönemin sanat anlayışında eserleri inceleyen gençler sanatla iç içe bir çalışma gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor il Müdürü Musa Kazım Açıkbaş “Gönüllü gençlerin sanatsal çalışmalara olan ilgileri ve sanat yolu ile sosyalleşmelerine katkı sağlanmasından mutlu olduklarını aynı zamanda gençlik alanında gençlerin el sanatları ve plastik sanatların birçok eser üreterek gençlik haftasında bir dizi karma sergi hazırlıklarının olduğunu “dile getirdi.

Gençlik ve Spor il Müdürü Açıkbaş “ Antik kentlerde tiyatro ve farklı branşlarda sanat çalışmalarının devam ettiğini süreçte Muğla’da kültürde sanatta sporda başarılar elde ettiklerini ifade etti. Sanat atölye çalışmasında toplam 50 gencin katılım sağladığı ve yapılan çalışmaların devam edeceğini “söyledi.

İHA- İhlas Haber Ajansı

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN