Branş Haberleri

Branş Haberleri

Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi, Kano Sporcu Eğitim Merkezi Oldu

Kano'da elde edilen Ulusal ve Uluslararası başarılardan sonra kano branşının daha da yaygınlaştırılması için, Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün girişimi ile Kano Sporcu Eğitim Merkezine dönüştü.

Muğlalı Hokeyciler Berlin’de Mücadele Edecek

Muğlalı 4 hokey sporcusu milli forma ile Almanya Berlin’de mücadele edecek.

Muğla'da Oryantiring Etkinliği Düzenlendi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi eğitmenleri tarafından oryantiring branşında faaliyet yürüten 30 sporcu ile Menteşe Kışla Parkı'nda bir araya geldi.

Karasaçlı, büyük bir başarıya imza attı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde yaşayan sporcu Yunus Emre Karasaçlı, Antalya’da düzenlenen Türkiye Kickboks Şampiyonası’nda 75 kilogram Low Kick branşında Türkiye 3’üncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Milli Takımlara Muğla Büyükşehir’den 15 Sporcu

Muğla Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan değişik branşlarda 15 sporcu milli takımlarda bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi spor kulübenden okçuluk branşında 4, taekwondo branşında 6, satranç branşında 6 ve masa tenisinde 1 olmak üzere toplamda 15 sporcu milli takımlarda bulunuyor.

Muğla’da kırsal mahallede yaşayan çocuklar bocce sporu ile buluştu

 Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Ula Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Ula'nın dağ mahalleleri çocukları bocce branşıyla tanıştırıyor.

Menteşe Belediyespor’dan 102 Kupa, Bin 218 Madalya, 2 Milli Sporcu

Menteşe Belediyespor Kulübünün sporcuları 2014 yılından bu yana 7 farklı branşta 102 kupa ve bin 218 madalya kazanırlarken; masa tenisi ve karate branşlarındaki 2 sporcu da milli takıma seçildi.

Köyceğiz İmam Hatip Ortaokulu Yıldız Kızlar Takımı Şampiyon Oldu

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği Okul Sporları Voleybol Branşı Yıldız Kızlar Kategorisi İlçe elemesi müsabakaları tamamlandı.

Menteşe Belediyespor formalarına 100.Yıl logosu

Menteşe Belediyespor Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle, tüm branşlardaki formalarına 100. Yıl logosu, Atatürk imzası ve Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında kadına şiddete dur logosu ekledi.

EAH personeline işaret dili eğitimi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde duyma kabiliyetini kaybetmiş hastalar ile iletişim sağlanabilmesi amacıyla tüm branşlarda görevli personele ‘işaret dili’ eğitimi verilmeye başlandı.

Büyükşehir Masa Tenisi Kulübü bölge şampiyonu oldu

Masa Tenisi 2023 yılı faaliyet programında yer alan Köyceğiz’ de gerçekleştirilen Minikler Bölge Takım ve Ferdi Masa Tenisi Müsabakaları yarışmasında Muğla Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Masa Tenisi branş sporcuları başarılı sonuçlar elde etti.

Bodrumspor gençleri judoyla buluşturdu

Bodrumspor profesyonel olarak mücadele verdiği branşlarının yanında çocukları ve gençleri yetiştirmek için judo sporunu hizmete açtı. Çocuklar ve gençler antrenmanlara aileleriyle katılırken, judo Bodrum’da yoğun ilgi görmeye başladı. ,

Ünlü İngiliz iş adamının yolcu gemisinin ışıkları Türk bayrağını yansıttı

Muğla’nın Bodrum ilçesine gelen Resilient Lady isimli dev yolcu gemisi, 2 bin 63 yolcu getirdi. Ünlü İngiliz iş adamı, yazar ve ticari astronot Richard Branson'a ait geminin ışıkları Türkiye Cumhuriyetin 100’üncü yılı nedeniyle Türk bayrağını yansıttı.

9 spor branşında 706 çocuk ve genç yetiştiriliyor

Bodrumspor voleybol, yelken, yüzme ve judo olmak üzere 9 farklı branşta 706 çocuk ve genç sporcuyu, profesyonel spor yaşamı için yetiştiriyor.

Yaz Spor Kursları Etkinliklerle Sona Erdi

Menteşe Belediyesi’nin spor branşındaki geleneksel yaz kursları, Ali Fuat Özge Spor Kompleksinde düzenlenen etkinliklerle sona erdi. Etkinliğe aileleriyle katılan ve kursları başarıyla tamamlayan çocukların belgeleri Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve eğitmenleri tarafından verildi.

4 sporcu Hokey Milli Takımı'na seçildi

Son zamanlarda Muğla'da hokey branşında başarılara imza atan Ortaköy Ege Yıldızları Spor Kulübü U15 Kızlar Hokey 'de Türkiye Şampiyonu olduktan sonra bireysel olarak da kulübün 4 Muğlalı sporcusu milli takıma seçildi.

Çocukları sanatla, sporla ve bilimle buluşturdu

Çocuk ve gençlere yönelik faaliyetleriyle adından söz ettiren Marmaris Belediyesi, 2019’dan bugüne 26 branşta toplam 34 bin 259 katılımcıya ulaştı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Geleceğimiz için yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Zirvespordan Bir Sezonda Sekiz Kupa

Haziran ayında sona eren 2022-2023 voleybol sezonunda farklı kategorilerde yarışan Eczacıbaşı Zirvespor Klübü sporcuları üstün başarı elde etti. Voleybol branşında başarılarıyla adından söz ettiren Eczacıbaşı Zirvespor Kulübü 2022-2023 sezonunda toplamda sekiz farklı kategoride kupa kaldırarak bir rekora imza attı.

Marmaris’te yaz kursları renkli başladı

Marmaris Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ücretsiz yaz kursları törenle başladı. 13 branşta 2 ay boyunca 1455 kursiyerin faydalanacağı kursun açılış törenine Belediye Başkanı Mehmet Oktay da katıldı.

GSB Engelsiz Spor Okulları , gençler için açıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde Muğla’da yürütülen GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları, 25 farklı branşı ile yaz döneminde de gençleri beklerken, düzenlenen törenle kapılarını açtı.

Yaz Kursu Başvuruları Başladı 

22 branşta ücretsiz GSB spor okulları yaz kursu başvuruları başladı.

Yaz Spor Kursları 3 Temmuz’da  Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Kursları tenis, satranç, çocuk zumba, atletizm, voleybol, akıl zeka oyunları, temel hareket eğitimi ve taekwondo branşlarında 3 Temmuz tarihinde başlıyor.

Yaz Spor Kursları Başlıyor

Okulların kapanması ile yaz tatiline giren çocuklar için Muğla Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Kursları’nı başlatıyor. Yaş gruplarına göre 8 branşta düzenlenecek yaz spor kursları 3 Temmuz 2023 tarihinde başlayacak.

Kurslarda Çocuklara 21 Farklı Branşta Eğitim Verilecek

Menteşe Belediyesi’nin her yıl 5-16 yaş aralığındaki çocuklara yönelik ücretsiz olarak düzenlediği yaz kurslarına kayıtlar başladı.

ÇAĞLAYAN ÇELİK YENİ SEZONA HAZIR

Genç yaşta karting ile başlayan motorsporları kariyerine offroad, ATV, pist, rallikros ve ralli branşlarında devam eden Çağlayan Çelik, başarılarına yenilerini eklemek hedefiyle yeni sezona hazır. 2022 sezonunu Türkiye Rallikros Kategori 4 Şampiyonu olarak tamamlayan Bursalı sporcu, bu sene yeni takımı ve yeni otomobili ile 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası’nı takip edecek.

EN GENÇ PROFESYONEL BOKSÖR AHMET EREN ÖKSÜZ OLDU

Avrupa ve Dünya Profesyonel Boks Şampiyonu Hasan Kubilay Alcu tarafından bu branşa adım atan Ahmet Eren Öksüz, en genç profesyonel boksör unvanını aldı. 

ZİRVE SPOR KULÜBÜ ALTYAPISI İLE DE ADINDAN SÖZ ETTİRİYOR

Eczacıbaşı çatısı altında, voleybol branşında geleceğin yıldızlarını yetiştiren Zirve Spor Kulübü, 2022-2023 sezonunda altyapı takımlarının sağladığı başarılarla da adından söz ettiriyor. Kulübün altyapı sporcuları, Muğla ilinde mini, midi, küçükler ve yıldızlar olmak üzere dört ayrı kategoride oynadığı maçlardaki galibiyetleri sonucunda birinci sırada yer alıyor.

MÜDÜR YİĞİT’TEN TEŞEKKÜR BELGESİ TAKTİMİ

Ülkemizin ilk ve tek çoklu branşlı organizasyonu olan Uluslararası Fethiye Spor Festivali’ne katkı sağlayanlara Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit tarafından teşekkür belgesi taktim edildi.

OKÇULUK VE ATLETİZM KURSLARI AÇILDI

Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne “Okçuluk” ve “Atletizim” antrenörleri geldi. Fethiye’nin sporda her geçen gün daha çok yol aldığını belirten Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Çocuklarımızı ve sporcularımızı okçuluk, atletizm ve diğer branşlarda kurslarımıza bekliyorum” dedi. 

MENTEŞE’DE 14 FARKLI BRANŞTA SPOR VE DANS KURSU

Menteşe Belediyesi tarafından her yıl ücretsiz olarak çocuk ve yetişkin olmak üzere iki dalda verilecek olan kış dönemi kurslarına kayıtlar başladı. Kurs başvuruları, 15 Ekim 2022 Cumartesi gününe kadar devam edecek.