Erasmus Haberleri

Erasmus Haberleri

Muğla Heyeti Erasmus Projesi İçin İspanya'ya Gitti

Muğla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından kabul edilen 'Bağımlı Geçmiş Bağımsız Gelecek' isimli Erasmus+ projesini gerçekleştirmek üzere Muğla heyeti İspanya'ya gitti.

Erasmus Projesi kapsamında Belediye’ye ziyaret

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi ile Hollanda Luca Praktijschool Lisesi arasında yürütülen “Küresel Isınmanın Yöremizdeki Etkileri” konulu erasmus projesi kapsamında Fethiye Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirildi.

MSKÜ’lü Araştırmacıya EPALE Ödülü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Fethiye Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu araştırmacılarından Öğretim Görevlisi Mahmut Beler, hazırladığı ‘Engelsiz İlk Yardım Projesi’ ile EPALE-4 İyi Uygulama Örnekleri/Deneyimleri Yarışması’ndan birincilik ödülü kazandı.

Anne Ve Çocukları Aynı Sanat Atölyede Bir Araya Geldi

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi'nde anne çocuk aynı atölyede bir araya geldi.

Gastronomi Kenti Menteşe’de Bin 640 Kişiye Eğitim Verildi

Menteşe Belediyesi tarafından kentin mutfak kültürünün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Muğla Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği işbirliğinde açılan Menteşe Mutfak Atölyesinde 1.600 kursiyer sertifikaya kavuştu. Pastacılık, geleneksel Türk mutfağı ve aşçılık eğitimlerini tamamlayan kursiyerler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan sertifikalar ile otel, pastane ve resmi kurumlarda iş bulma imkânına kavuşurken, Erasmus kapsamında Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen 205 gastronomi bölümü öğrenciye geleneksel Muğla Mutfağı eğitimi verildi.

Mavi yeşil okullar projesi Avrupa'ya açılıyor

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Mavi Yeşil Okullar Projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Türkiye Ulusal Ajansı) tarafından yürütülen Erasmus Okul Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları faaliyeti çerçevesinde 250 bin Avro hibe desteği almaya hak kazandı.

3. Uluslararası Proje Toplantısı MSKÜ Ev Sahipliğinde Yapıldı

Avrupa Birliği Erasmus+Programı tarafından desteklenen “Mesleki Eğitim ve Öğretimin Dijitalleştirilmesi: Ters Yüz İş Temelli Öğrenme” projesinin 3. Uluslararası Proje Toplantısı 5-6 Temmuz 2023 tarihlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Yabancı öğrenciler ‘Ebru’ sanatını öğreniyor

Erasmus+ projesi çerçevesinde yurtdışından Menteşe’ye gelen 5 öğrenci Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde ilk kez ebru yaptı.

Yabancı öğrenciler Muğla’nın ödüllü yemek kültürünü öğreniyor

Erasmus projesi çerçevesinde Muğla’ya gelen yabancı öğrenciler, Muğla’nın altın madalyalı dünya şampiyonu Milas böreği ve 2 bin 800 yıllık karakılçık buğdayından yapılan bazlama ekmeği yapmasını öğrenirken, haraketli oyun havaları ile de eğlendi.

Erasmus programı gerçekleştirildi

Ömer Özyer Anadolu Lisesinin yürütücüsü; Polonya, İtalya, Romanya ve Litvanya’nın da ortağı olduğu 2020-1-PL01-K229-081774-6 nolu Cultural Heritage Album RAW Makers isimli Projenin açılış toplantısı gerçekleştirildi.

Litvanya Kedainiai Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri faaliyetlerini sonlandırdı

2022-1-LT01-KA122-SCH-000075425 Erasmus+ Projesi kapsamında Fethiye Şehit Yüzbaşı Özgür Özekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğinde Türk eğitim sistemini tanıyan Litvanya Kedainiai Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri faaliyetlerini sonlandırdı. 

MUĞLA'NIN MASTERCHEF'LERİ HIRVATİSTAN'DAN 8 MADALYA İLE DÖNDÜ

Uluslararası Erasmus Plus 18. Biser Mora Uluslararası Gastronomi Yarışması'nda Muğla'yı temsil eden 4 meslek lisesi, yarışmada 2'si altın olmak üzere 8 madalyayı Muğla'ya kazandırdı.

İSPANYALI ÖĞRENCİLER ATAPARK’TA AĞIRLANDI

Erasmus Projesi İklim Değişikliği ile Mücadele programı kapsamında İspanya’nın Cordoba şehri IES Maestro Eloy Vaquero Okulundan Menteşe’ye gelen koordinatör öğretmen ve öğrenciler, proje ortağı Menteşe Anadolu Lisesi öğrencileri ile birlikte Atapark’ta ağırlandılar.

ERASMUS ÖĞRENCİLERİ ZENTARA’DA EĞLENDİ

Fethiye Üzümlü Borsa İstanbul Anadolu Lisesinin “Creating a School Environment for Active Participation” isimli Erasmus+ KA2 projesinin Polonya, Yunanistan, Portekiz ve Romanya ortaklarının katılımlarıyla gerçekleştirdiği proje etkinliğinin son durağı Zentara Beach Kitchen oldu. Öğrenciler programın son gününde doyasıya dans ederek birbirinden lezzetli Türk yemeklerini tattılar.

ÇEK CUMHURİYETİ EĞİTİM SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus ve Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında Çek Cumhuriyeti eğitim sistemi ve okulların genel düzeni hakkında bilgi alış verişi gerçekleştirildi.

MUĞLA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AVRUPA İLE EĞİTİM KÖPRÜSÜ KURUYOR

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ERASMUS projesi Okul Eğitimi Akreditasyonu Avrupa ve Muğla öğretmenleri arasında eğitim köprüsü kurdu.

Muğla’da teknik lise öğrencileri, yurt dışında staj uygulamasına katıldı

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen 'Erasmus+ KA102 Yenilikçi Servis Elemanları AB Yolunda Projesi' ile meslek liseli öğrenciler, yurt dışında staj uygulamalarına katılarak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmelerinin yanında Avrupa işgücü piyasasını tanıma imkanı buldu.

Başkan Atay yabancı öğrencilerle bir araya geldi

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Erasmus projesi çerçevesinde Efeler'e gelen yabancı uyruklu öğrencilerle buluştu.

"ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ" PROJESİ’NDE SONA GELİNDİ

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde, Şefika Pekin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Akıncı Özel Eğitim Okulu 1. ve 2. kademe, Özel Eğitim İş Uygulama Okulu öğretmenleriyle yürütülen "Engelleri Birlikte Aşıyoruz" isimli 2020-1-TR01-KA101-081288 No’lu Erasmus + Okul Hareketliliği Personel Eğitimi Projesi, hazırlık faaliyetlerinin ardından yurt dışı hareketlilik dönemi de tamamlanarak, yaygınlaştırma faaliyetleri gerçekleştirilmeye başlandı.

Datçalı öğrenciler, Portekiz’de Erasmus etkinliğine katıldı

Muğla'nın Datça ilçesindeki Yılmazlar Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri Erasmus programı kapsamında Portekiz'deki etkinliğe katıldı.

Erasmus ‘Öğrenme Tutkusu’ projesi sertifika töreni

Ulusal Ajans Erasmus+Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Programı kapsamında gerçekleştirilen Türkiye, Romanya, İtalya, Polonya ortaklığıyla yürütülen 'Öğrenme Tutkusu' projesinin çalışmaları için Muğla'ya gelen öğretmenler, eğitim sonrası sertifikalarını İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın elinden aldılar.

Erasmus okullar arası değişim ortakları Bodrum’da

Erasmus Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında kabul edilen 'European School forSustainable Development' isimli projenin 6 ortağından biri olan Türkiye, diğer 5 ortak ülke temsilcilerini Bodrum'da ağırladı.

Avrupalı bisikletçiler, Zeybek oynadı

Avrupa Birliği'nin eğitim, gençlik ve spor alanındaki Brüksel merkezli Erasmus+ Sport programı kapsamında Yunanistan, Bulgaristan, Litvanya ve Portekiz'den Menteşe'ye gelen 16 bisikletçi Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi'nde zeybek oynadı.

“Engelleri Birlikte Aşıyoruz”

Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü Avrupa Birliği Projesi olan 2020-1-TR01-KA101-081288 No'lu Erasmus + Engelleri Birlikte Aşıyoruz kapsamında çalışmalar devam ediyor.

Erasmus Projesi’ni Tanıttılar

Avrupa Birliği Erasmus projesi çerçevesinde Finlandiya ve Hollanda’ya giden Gazi İlkokulu okul müdürü ve öğretmen grubu; proje hakkında velileri bilgilendirdiler.

Uluslararası Ekolojik Proje

Erasmus-Okul Eğitimi işbirliği ile Türkiye ile birlikte 4 ülkeden öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı ‘Ekolojik Yaşamda Farkındalık’ konulu proje başladı. Türkiye’den Fethiye Çalıca Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin yanı sıra Hırvatistan, Yunanistan ve Polonya’dan öğretmen ve öğrencilerin birlikte hazırladığı proje ile doğaya ve doğal kaynaklara verilen zararın azaltılmasının amaçlandığı bildirildi.