Eyt Haberleri

Eyt Haberleri

Muğla’da Müteahhitler, Dernek Kurdu

Muğla’da inşaat sektörünün gelişmesine yönelik “Muğla 48 Müteahhitler Derneği” kuruldu. Muğla 48 Müteahhitler Derneği Başkanı Efkan Zeytinoğlu, “ Müteahhitlerimizin ortak sorunlarına çözümler bulmak ve Muğla’da inşaat sektörünün gelişimine katkı sağlamak için böyle bir dernek kurduk. Bu nedenle Muğla il genelindeki tüm müteahhitlerimizi derneğimize üye olmaya davet ediyorum” dedi.

Büyükşehir Meyve Fidanı Dağıtımına Devam Ediyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi üreticiler için il genelinde ceviz, zeytin, badem ve keçiboynuzu fidanı desteklemesine devam ediyor.

Fethiye İlçe Tarım’dan Mühendis Adaylarına Zeytin Dersi

Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü, Fethiye’de eğitim gören Ziraat Fakültesi öğrencilerine ve gönüllü olarak eğitim almak isteyen Fethiyeli vatandaşlara zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Fethiye’de Yerli Ve Yabancı Turistlerin Zeytine İlgisi

Fethiye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Üzümlü bölgesinde zeytin ağacı budama eğitimi verdi.

Büyükşehir Destekli Güçbirliği Kooperatifi ilk satış mağazasını açtı

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin il genelinde faaliyet gösteren kooperatifleri tek çatı altında toplamak için kurduğu, Ticaret Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Muğla Tarım Güçbirliği İşletme Kooperatifi Marmaris Armutalan’da ilk satış mağazasını yine Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile açtı.

Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması Başvuru Süresi 20 Şubat’a Uzatıldı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2019 yılında başlatılan ‘Zeytinyağı Kalite Ödül Yarışması’ süresi 20 Şubat 2024 tarihine kadar uzatıldı.

Marmaris Belediye Başkanı Oktay: "Üretmenin Gururunu Yaşıyoruz"

Beş yıllık süreçte Marmaris’in tarımsal potansiyelini de ortaya çıkardıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Oktay, “Çam balı ve yer fıstığı ile başlanan çalışmaları aradan geçen 5 yılda defne, zeytin başta olmak üzere birçok alana yaydık ve Marmaris yer fıstığına coğrafi işaret aldık. Üretmenin, toprağı işlemenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü zeytin üreticilerine seminer verdi

Menteşe İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Menteşe ilçesi Göktepe Mahallesi'nde zeytin üreticilerine seminer verildi.

Köyceğiz’de Öğrenciler Dönem Sonu Haftasını Keyifli Geçirdi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif faaliyetlere katılmaları amacıyla planlanan “Dönem Sonu Faaliyet Haftası” çeşitli etkinliklerle devam etti.

Köyceğiz’de Öğrencilere Mesleki Rehberlik Semineri Verildi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Zeytinalanışeyh İlk ve Ortaokulu’nda öğrencilere çeşitli konularda seminer verildi.

Datça’da Badem Ve Zeytin Üreticilerine Eğitim

Muğla Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin daha fazla ürün ve gelir elde etmesi amacıyla başlattığı ‘Tarlanıza Geliyoruz’ projesi kapsamında Datça ilçesinde badem ve zeytin üretimi ile ilgili üreticilere eğitim verdi.

Marmarisli Öğrencilerden ‘Hasat Zamanı ‘Projesi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Evren Paşa Ortaokulu öğrencileri yaptıkları başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Muğla türkülerini işaret diliyle söyledikleri “Elim Dilim Türküm Muğla” projesiyle Muğla 'Eğitimde İyi Örnekler Yarışması'nda il birincisi olan öğrenciler bu yıl da “Hasat Zamanı” projesiyle Muğla’da tarım yolculuğuna çıkarak bahçeden sofralara gelen ürünlerin aşamalarını öğrendiler.

Muğla’da Eski Milli Boksörler, Muğla Boks Spor Kulübünü Kurdu

Muğla’nın eski milli boksörleri Efkan Zeytinoğlu, Erkan Bingöl, Bulut Haykır ve Emrah Ceylan bir araya gelerek Muğla Boks Spor Kulübü’nü kurarak, genç boksörlere destek çıkıyorlar. Yeni kurulan Muğla Boks Spor Kulübü, ilk madalyasını Kadınlar 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’ndan aldı.

Milas'ın Tarih Kokan Mahallesi Kapıkırı’nda Büyük Proje Başladı

Milas Belediyesi, Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kapıkırı Mahallesi'nde, Zeytintepe Mevkii'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda önemli bir restorasyon ve çevre düzenleme projesine başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği bünyesinde hazırlanan proje; otopark alanı, ziyaretçi ihtiyaç üniteleri, gölgelikli çok amaçlı sosyal etkinlik alanları, seyir terası, rekreatif amaçlı iskele ve peyzaj düzenlemeleri ile bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.

Köyceğiz’de Öğrenciler Zeytinden Yağ Çıkarılmasını Gördü

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrenciler Zeytinalanı Şeyh Mahallesi’nde bulunan zeytinyağı fabrikasını ziyaret etti.

5. Zeytinyağı Kalite Yarışması Başvuraları Başladı

Zeytinin Zeytinyağına Kaliteli ve Kayıpsız Yolculuğu Projesi kapsamında 2019 yılında başlayan zeytinyağı kalite yarışmasının bu yıl 5. düzenleniyor.

Ula’da Öğretmenler Bisiklet Şehrinde Bir Araya Geldi

Muğla Öğretmen Etkileşim Günleri çerçevesinde, öğretmenler, bisiklet şehri Ula’da pedal çevirdi.

‘Siyah Zeytin’ Hasadına Hız Kesmeden Devam

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde siyah zeytin hasadı mevsiminin gelmesiyle beraber üreticiler siyah zeytin hasadına hız kesmeden devam ediyor. Seydikemer’in Hacıosmanlar köyünden ürecitici Ünal Arıcan, siyah zeytin hasadının işleyiş süreciyle ilgili bilgileri paylaştı.

Ortaca'da gıda denetimleri devam ediyor

Ortaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Kontrol Birimleri tarafından, ilçede faaliyet gösteren gıda işletmeleri ve zeytinyağı üretim tesislerinde denetimler gerçekleştirildi.

Zeytinyağı kalite yarışması başvuruları başladı

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen ‘Zeytinyağı Kalite Ödülü’ yarışmasının başvuruları başladı.

Oyuncak Kütüphanesinde Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliği

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde Yatağan Zeytinköy, Ula Kavakçalı ve Yaraş Mahallelerinden 35 çocuk ile aileleri Muğla Büyükşehir Belediyesi Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi’nde buluştu.

Karya defilesi yoğun ilgi gördü

Milas’ta bu yıl 9.'su düzenlenen 'Zeytin Hasat Şenliği' kapsamında düzenlenen Karya Defilesi yoğun ilgi gördü.

Milas'taki geleneksel 'Zeytin Hasat Şenliği' beklenen ilgiyi görmedi

Muğla’nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen zeytin hasat şenliği beklenen ilgiyi görmedi. Kimsenin aldırış etmediği zeytin hasat şenliğinde sadece görevlilerin ve az sayıda davetlinin yer alması dikkat çekti.

Milas Zeytin Hasat Şenliği Başladı

Muğla'nın Milas ilçesinde bu yıl 9.'su düzenlenen ve ilçe protokolünün destek verdiği Milas Zeytin Hasat Şenliği, düzenlenen kortej yürüyüşüyle resmen başladı. Milas sokaklarında renkli görüntüler oluşturan şenlikte, gerçekleştirilen protokol konuşmalarında barışın simgesi zeytinin önemi vurgulandı.

Zeytin Hasadı Şenliği’ne Geri Sayım Başladı

Türkiye'de ilk kez Avrupa Birliği coğrafi işaretini alan Milas zeytinini ve zeytinyağını tanıtmak için bu yıl 9’uncusu gerçekleşecek olan Milas Zeytin Hasadı Şenliği, 11-12 Kasım'da başlıyor. 18’i aşkın kurum ve STK’nın işbirliğiyle düzenlenecek hasat şenliğinde; konserler, söyleşiler, zeytin toplama, sıkım ve kırma etkinlikleri, ünlü sanatçıların sahne alacağı konserler, zeytin güzeli yarışması, çeşitli workshoplar, defileler, yemek yarışmaları, kültürel geziler ile renkli anlara sahne olacak. Ünlü isimlerin de katılacağı şenlik, dolu dolu gerçekleşecek.

Muğla’da zeytin hasadı başladı

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Günlüce Mahallesi'nde zeytin hasadı başladı.

Geleneksel Sea Garden Hasat Günleri’nin 5’incisi gerçekleştirildi

 Bodrum’un koylarından Yalıçiftlik’te bulunan Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, Türkiye’de zeytin ve zeytinciliği yaşatmak, yerli, sürdürülebilir ve doğal üretime destek olmak amacıyla her yıl düzenlediği Sea Garden Hasat Günleri’nin 5’incisini gerçekleştirdi.

Fethiye ve Seydikemer zeytini için üretim modeli oluşturulacak

Fethiye ve Seydikemer'de zeytin üretiminde değişen iklim ve ekonomik koşullara uygun üretim modeli oluşturarak verimliliğin arttırılması amacıyla Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) ile Seydikemer Ziraat Odası öncülüğünde araştırma projesi başlatıldı.

34 Bin 138 EYT’linin 28 Bin 821’ine Maaş Bağlandı

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Özkan Arslan, Muğla genelinde kamuoyunda ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar) EYT’li sayısının 34 bin 138 kişi olduğunu belirterek, bunlardan 28 bin 821’ine aylık bağlandığını açıkladı.

Muğla’da Zeytinyağına duyusal analiz

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin dünyanın en kaliteli zeytin ve zeytinyağının merkezi Muğla’da 2017 yılında faaliyete geçirdiği Duyusal Analiz Laboratuvarı’nda zeytinyağı farkındalık eğitimleri devam ediyor.