Fabrikası Haberleri

Fabrikası Haberleri

Kökten Emekçi Kadınlar ile Bir Araya Geldi

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, seçimlere sayılı günler kala saha çalışmalarına hız verdi. Bu kapsamda emekçi kadın ile bir araya geldi. Bir sonraki durağı dolmuşçular olan Muhammet Kökten, dolmuşçuların bekleme kulübesi isteğini en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını belirtti.

Mermer işçisi kadınlar ekmeklerini taştan çıkarıyor

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir mermer fabrikasında çalışan kadınlar iş makinelerinde mermer kesip ekmeklerini adeta taştan çıkartıyor.

Marmarisli Öğrencilerden ‘Hasat Zamanı ‘Projesi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bulunan Evren Paşa Ortaokulu öğrencileri yaptıkları başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Muğla türkülerini işaret diliyle söyledikleri “Elim Dilim Türküm Muğla” projesiyle Muğla 'Eğitimde İyi Örnekler Yarışması'nda il birincisi olan öğrenciler bu yıl da “Hasat Zamanı” projesiyle Muğla’da tarım yolculuğuna çıkarak bahçeden sofralara gelen ürünlerin aşamalarını öğrendiler.

Köyceğiz’de Öğrenciler Zeytinden Yağ Çıkarılmasını Gördü

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrenciler Zeytinalanı Şeyh Mahallesi’nde bulunan zeytinyağı fabrikasını ziyaret etti.

Mermer fabrikasındaki iş kazasıyla ilgili 1 kişi tutuklandı

Muğla'nın Menteşe ilçesinde çalıştığı mermer fabrikasında makineyle kesim yaparken başına mermer blok düşen Ozan Durmuş'un ölümüyle ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Çimento Fabrikasının Yapı Ruhsatı İptal Edildi

Muğla’nın Menteşe ilçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan ilçesine bağlı Deştin Mahallesi arasında yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı yöre halkının açtığı davada fabrikaya verilen ÇED kararının iptal edilmesinin ardından Menteşe Belediyesi’nce Çimento Fabrikasının Yapı Ruhsatı iptal edildi. 

Çimento Fabrikası Mühürlendi

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Bayır Mahallesi ile Yatağan’daki Deştin Mahallesinde çimento fabrikası mühürlendi.

Tatlıses'in oğlu babasına rakip oldu

 İbrahim Tatlıses’in oğlu Ahmet Tatlıses açtığı çiğköfte fabrikasıyla babasına rakip oldu.

“Bir an önce son verin, yürütmeyi durdurun”

CHP 27. Dönem Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Muğla’nın Menteşe İlçesi Bayır Mahallesi ile Yatağan İlçesi Deştin Mahallesi arasında yapılması planlanan çimento fabrikasına karşı direnen köylülerin ifadeye çağrılması üzerine ifade vermeye giden köylülerin yanında yer alan Erbay, “ Toplam 110 vatandaşımız farklı yerlerde ifadeye çağrıldı.

EVİNİ SİGARA ÜRETİM FABRİKASINA ÇEVİRMİŞ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde evini sigara fabrikasına çeviren şüpheli üretim yaparken suçüstü yakalandı.

2 BİN 500 YILIK MERMER OCAKLARI BULUNDU

Türkiye'de en fazla antik kazı çalışmasının yürütüldüğü Muğla'da, özellikle mermer eserlerin yoğunlukta olması dikkat çekiyor. Günümüzde Kavaklıdere, Yatağan, Milas, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde çok sayıda mermer ocağı ve fabrikası faaliyet gösteriyor.

BALIK YEMİ FABRİKASINDAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Milas ilçesinde balık yemi üreten Gümüşdoğa Balık Yemi Fabrikası'nda çıkan yangın, yaklaşık 2.5 saat süren çalışmalar sonucu kontrol altına alındı. Yangında 1 kişinin dumandan zehirlenirken, fabrikada hasarın büyük olduğu öğrenildi.

VALİ TAVLI, ERMAŞ MERMER'İ ZİYARET ETTİ

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Ula ilçesinde bulunan ve bölgenin ilk mermer fabrikası olan Ermaş Mermer'i ziyaret ederek, personelle yemek yedi.

Ölüm projesi olan çimento fabrikasıyla işbirliği yapmayın

CHP’li Erbay bölgede yaşayan yurttaşlar adına Muğla’daki şirketlere seslendi: Ölüm projesi olan çimento fabrikasıyla işbirliği yapmayın

Kılıç Holdingde korkutan yangın

Milas-Bodrum karayolu Kemikler mahallesinde bulunan Kılıç Holdinge ait balık fabrikasında akşam saatlerinden yangın çıktı. Balık fabrikasından çıkan yangın bir anda büyüdü. Olay yerine gelen çok sayıda itfaiye ekibi yangını söndürmekte güçlük çekti.

CHP’Lİ ERBAY: ÇİMENTO FABRİKASININ MUĞLA'NIN GÖBEĞİNE HANÇER GİBİ SAPLANMASINI İSTEMİYORUZ

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay Muğla'nın Menteşe ilçesinde Bayır Mahallesi’nde kurulması planlanan çimento fabrikasının çevreye geri dönülmez zararlar vereceğini söyleyerek tepki gösterdi.

Zeytin hırsızlığı yapan şahıs yakalandı

Muğla'nın Yatağan ilçesinde zeytinyağı fabrikasından 600 kilogram zeytin çalan hırsız jandarma tarafından yakalandı.

Milletvekili Gökcan: Önce ruhsati veriyorlar, bakanliğin yazisi arkadan geliyor!!!

Milletvekili Gökcan, CHP’li Menteşe Belediyesi’nin Bayır’da kurulacak olan çimento fabrikasına ruhsat vermesi hakkında kamuyunu doğru bilgilendirmek için basın toplantısı yaptığını belirterek şu bilgilere yer verdi.

Yatağanlı köylüler, Menteşe Belediyesi’nde toplandı

Muğla'nın Yatağan İlçesi'nde yaşayan vatandaşlar, Menteşe Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak, ilçeye bağlı Deştin Mahallesi'nde kurulması planlana çimento fabrikasıyla ilgili verilen ruhsatın yeniden gözden geçirilmesini talep etti.

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ; Akp Menteşe’de Samimiyse, Önce Çed Olumlu Kararını İptal Etsin !!!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç Menteşe’de yapılmak istenen Çimento fabrikası ile ilgili açıklama yaptı. Öztunç “AKP Menteşe’de samimiyse, önce ÇED olumlu kararını iptal etsin” dedi.

Milletvekili Gökcan: Mektup Da Doğru, Adres De Doğru… O Adres De Chp Menteşe Belediyesidir.

Muğla AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, TBMM Genel Kurulu’nda Gündem Dışı söz alarak, çimento fabrikası kurulması için Menteşe Belediyesi’nce ruhsat verilmesini eleştirdi.

Başkan Toksöz’den “Çimento Fabrikasına Hayır” Kampanyasına Destek!

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz, Menteşe ilçesinde yapılması planlanan çimento fabrikasına yönelik düzenlenen imza kampanyasına destek verdi.

Alban, “Hiçbir yatırım insan sağlığından daha önemli değildir” 

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban Yatağan İlçesi Deştin ile Menteşe İlçesi Bayır Mahallesi sınırında bulunan Tekağaç sırtı mevkiine kurulması planlanan Entegre Çimento Fabrikası ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Muğla genç işe yerleştirmede Türkiye üçüncüsü

İstihdam sağlamaya yönelik faaliyetlerin görüşüldüğü ve yapılan çalışmaların değerlendirildiği 2022 yılı birinci İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Ermaş Mermer Ula fabrikasında Muğla Valisi Orhan Tavlı Başkanlığında yapıldı.

Datça’da hibe destekli zeytinyağı fabrikası hizmete açıldı

Muğla'nın Datça ilçesinde kırsal kalkınma desteklemeleri kapsamında tarıma dayalı ekonomik yatırımlarının 13. etabından 2020 yılında faydalanan bir firmasının zeytinyağı fabrikası düzenlenen tören ile hizmete açtı.

Bodrum’un su ihtiyacını karşılayan baraj kurudu

Muğla'nın Bodrum ilçesini besleyen Mumcular barajı kurudu, 66 yıllık kiremit fabrikası, 40 yıl önce sular altından kalan Bodrum-İzmir karayolu ortaya çıktı. Kuruyan barajdan artık Bodrum'a su gitmediği öğrenildi.

Emisyon ölçüm sistemi satın alınacaktır

Basın İlan Kurumu İlan Portalıİlan.Gov.Tr'de Yer Alan İlana Göre, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Yozgat Şeker Fabrikası Müdürlüğü tarafından, 75 T/H Akışkan Yataklı Kazana Sürekli Emisyon Ölçüm Sistemi Kurulması İşi alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecektir.

Marmaris’te müze olarak kullanılan 1 asırlık yapı küle döndü

MUĞLA(İHA) – Marmaris'te müze olarak kullanılan bir asırlık yağ fabrikası, orman yangınlarında küle döndü. Müzenin sahibi İrşat Alper, 'Maddi hasarlar geri geliyor. Manevi değeri olan parçalar yandı. En çok üzüldüğümüz şey o oldu' dedi.

Kireç ocağı ve kazan dairesinin temizlenmesi hizmeti alınacaktır

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr'de yer alan ilana göre, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Ilgın Şeker Fabrikası Müdürlüğü tarafından, 2021/2022 Kampanya Dönemi Kireç Ocağı Ve Kazan Dairesi Temizlik İşleri hizmet alımı 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden alınacaktır.

Dalaman Mopak’ın kapatılmasında yürütmeye durdurma kararı

Muğla Dalaman'da faaliyet gösteren Mopak Kağıt Fabrikası için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapatma kararı vermiş ve fabrika mühürlenmişti. Fabrika'nın başvurusunu değerlendiren mahkemenin, yürütmeyi durdurma kararı verdiği öğrenildi.