Film Haberleri

Film Haberleri

Muğla Yeşilay Derneği’nden gençlere teknoloji bağımlılığı uyarısı

1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında Muğla Yeşilay Şubesi, genç nesle teknoloji bağımlılığına dikkat çekmek ama amacıyla ‘Sosyal İkilem’ filmini gençlere ücretsiz olarak izlettirdi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi AKM-B Salonunda gösterilen filme, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra halkın da ilgisi dikkat çekiciydi.

Belediyeden Öğrenciler İçin Sinema Günleri

Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen kurslarda eğitim alan öğrenciler için sinema günleri organize edildi.

Marmaris’te Çocuklar İçin Animasyon Film Gösterileri Başladı

Marmaris Belediyesi tarafından ara tatil etkinlikleri kapsamında düzenlenen ücretsiz animasyon filmi gösterimleri başladı. Çocuklar gönüllerince tatil geçirmenin keyfini çıkardı.

Köyceğiz’de ‘Mektep’ Filmi Seyirciyle Buluşacak

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Eğitimci Yazar Senarist Erdal Kara’nın yazıp yönettiği kısa film ‘Mektep’ seyircileriyle buluşacak.

Köyceğiz’de Öğretmenler ‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben’ Filmini İzledi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğretmenler Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatını konu alan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben" filmini izledi.

Köyceğizli Öğrenciler ‘Aybüke; Öğretmen Oldum Ben’ Filmini İzledi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatını konu alan "Aybüke; Öğretmen Oldum Ben" filmini izledi.

Fethiye Film Festivali’ne Katılım Yoğun

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) tarafından düzenlenen Fethiye Film Festivali, 7 Aralık’tan bu yana film severleri ağırlamaya devam ediyor. Fethiye Film Festivali, yarına kadar Fethiye Erasta AVM Aksin Sinemasında film severler ile buluşmaya devam edecek. Fethiye Film Festivali Koordinasyon Ekibinden Ömer Öner, festival ile ilgili mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

'Cumhuriyetin Sesi' isimli konser ve film gösterimi düzenlendi

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında Muğla’da 'Cumhuriyetin Sesi' isimli konser ve film gösterimi düzendi.

Başkan Oktay 'Veda' filmini vatandaşlarla birlikte izledi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla 'Veda' filmi mahallelerde gösterilmeye başlandı. Belediye Başkanı Mehmet Oktay da filmi Hisarönü Mahallesi’nde vatandaşlarla birlikte izledi.

Marmaris'te ücretsiz film günleri

Marmaris Belediyesi, Zülfü Livaneli’nin Atatürk’ün hayatını anlatan Veda isimli filmini mahallelerde ücretsiz olarak halkla buluşturuyor.

Fevzi Tuncay, ‘Iska’ filminin hikayesini anlattı

Yönetmenliğini Mert Erez’in yaptığı Iska filmi, Fevzi Tuncay'ın Galatasaray maçında bir topu ıskalamasının ardından olanları ve kalecinin hayata tutunmasının gerçek öyküsünü anlatıyor. Fethiyespor’un kaleci antrenörü Fevzi Tuncay, film ile ilgili düşüncelerini FRT TV muhabirimize anlattı.

“Banker Bilo” Filmi Fethiye’de Gerçek Oldu!

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinden olan “Banker Bilo” filmi Fethiye'de gerçek oldu. Farklı ülkelerden Avrupa hayaliyle için Yunanistan'a gitmek isteyen mültecileri, deniz yoluyla Fethiye'ye getiren insan kaçakçıları mültecilere Fethiye ilçesindeki akvaryum koyunu Rodos diyerek kandırdı.

Nuri Alço Tatilini Fethiye'de Yapıyor

Türk sinemasında canlandırdığı kötü karakterler ile hafızalara kazınan Nuri Alço, eşi ve yakın arkadaşlarıyla geldiği Fethiye'de, Çorum'da çekimlerine katıldığı filmin yorgunluğunu atıyor.

"Türk Telekom Prime Açık Hava Sineması" kapanışı Fethiye’de yapacak

Türk Telekom’un yaz klasiği haline gelen “Türk Telekom Prime Açık Hava Sineması” etkinlikleri sona eriyor. 4 Ağustos’ta Bozcaada’da başlayan seri, son haftasında Ege’nin güney kıyılarında sinemaseverleri ağırladı. Son dönemin popüler filmleriyle gözde tatil beldelerini  buluşturan “Türk Telekom Prime Açık Hava Sineması”  21 Ağustos’ta Fethiye’deki gösterimle tamamlanacak.

'Karakulak’ Avusturya Doğa Filmleri Festivali'nde finale kaldı

Yönetmenliğini Ece Soydam’ın, danışmanlığını Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Yasin İlemin’in yaptığı ‘Ormanın Sırrı: Karakulak’ belgeseli Avusturya’da düzenlenen Innsbruck Doğa Filmleri Festivali’nde finale kaldı. Belgesel, Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde ‘Resmi Seçimler’ arasına girmişti.

Türk Telekom Prime Açık Hava Sineması Etkinlikleri Başladı

Türk Telekom Prime’ın her sene yapılan ‘Türk Telekom Prime Açık Hava Sineması’ etkinlikleri başladı. Yaz akşamlarını son dönemin popüler filmleri ile renklendiren etkinlik; 20-21 Ağustos tarihlerinde Fethiye'de gerçekleştirilecek.

Çay, “Kemal Sunal Filmleri Gerçek Oldu”

Deva Partisi Muğla İl Başkanı Emrah Çay hayat pahalılığıyla alakalı yazılı açıklamada bulunarak  şçşnde bulunduğumuz ekonomik koşulları Kemal Sunal filmleri benzetmesi yaparak eleştirdi. 

“Ormanın Sırrı: Karakulak” Belgeseline Uluslararası Ödül

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) araştırmacılarından Dr. Öğr. Üyesi Yasin İlemin’in danışmanlığını yaptığı “Ormanın Sırrı: Karakulak” belgeseli Almanya'da düzenlenecek olan Green Screen Uluslararası Yaban Hayatı Filmleri Festivali’nde “Resmi Seçimler” arasına girdi. Festival, 6-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Almanya’da gerçekleşecek.

HZ. Ali Camii'nde “Açık Hava Sineması”

Fethiye Çalış Mahallesi HZ. Ali Camii bahçesinde düzenlenen açık hava sineması etkinliğiyle, İslamiyet'in doğuşunu anlatan "Çağrı" filmi izlendi.

Titan'da son saatler

Buzdağına çarpması sonucu, birçok kişinin yaşamını yitirdiği, aynı zamanda filmleri konu olan, Titanik gemisinin enkazını ziyaret amacıyla yola çıkan denizaltı Titan, pazar günü Atlas Okyanusu'nda kaybolmuştu. Arama çalışmaları devam ederken, Titan'daki oksijen sayısı azalmakta.

Muğlalı yönetmen İtalya’da ödül aldı

Muğlalı İş İnsanı Ali Sezen’in kızı Özgecan Sezen “Etiket” isimli kısa filmiyle, İtalya’nın Salerno kentinde gerçekleşen FONMED - " Akdeniz'de Güney İşbirliği ve Kalkınma Vakfı " tarafından desteklenen Med-Limes "Ai Confini del Mediterraneo", Akdeniz'in sınırlarından görüntüler ve hikayeler konulu Uluslararası Kısa Film İncelemesinde Jüri Özel Ödülüne layık görüldü.

Sinemanın yeni mekanı Fethiye

Birçok filme ev sahipliği yapan Fethiye, doğasıyla ve dokusuyla sinemaya eşsiz görüntüler bırakıyor.

Milletvekili Adayı Tan, Yaklaşık 200 Gençle Müzik Dinledi, Film İzledi

Ak Parti Muğla Milletvekili Adayı Eylem Tan, Ula’nın Akyaka Mahallesinde yaklaşık 200 gençle müzik dinledi, film izledi.

FETHİYE BELEDİYESİ, DEPREM EĞİTİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

1-7 Mart 2023 Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, Afet ve afetlere hazırlık bilincini arttırmak amacıyla, Fethiye Belediyesi Jeoloji Yüksek Mühendisi ve Afet Farkındalık Eğitmeni M. Serhat Karagöz tarafından Kaya İlkokulunda, AFAD adına anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik uygulamalı ve görsel olarak animasyon çizgi film eşliğinde afet farkındalık eğitimi ve uygulamalı deprem tahliye tatbikatı gerçekleştirildi.

ÖĞRETMENİN KISA FİLMİ 15’İNCİ ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde Türkçe öğretmeni olan ve aynı zamanda Senarist, Yazar ve Yönetmenlik yapan Erdal Kara'nın yazıp yönettiği Yaşam Kulübesi (LIFE HUT) kısa filmi, 15. ödülünü kazandı. Daha önce Fransa'nın Auber Film Festivali'nden En İyi Kısa Film ödülünü kazanan Yaşam Kulübesi kısa filmi, 20 Aralık'ta Hindistan'ın Patna Bihar şehrinde düzenlenen film festivalinde de jüri kararıyla 'En İyi Kısa Film' ödülü almaya hak kazandı.

NOSTALJİK FİLM AFİŞ SERGİSİ AÇILDI

Fethiye’de yaşayan emekli Süleyman Saraçoğlu gençlik yıllarında tutkunu olduğu sinema sayesinde biriktirdiği film afişlerini, Çetinkaya Sanat Galerisi’nde düzenlediği sergi ile sanatseverle buluşturdu. 

STÜDYO MSKÜ İLE, PROFESYONEL YAYINCILIK

Stüdyo MSKÜ, 2020 yılının Eylül ayında MSKÜ'nün Kötekli yerleşkesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi'nde kuruldu. İçerisinde seslendirme odası, reji, stüdyo, kurgu ünitesi ve makyaj odası bulunan medya prodüksiyon stüdyosunda tanıtım, belgesel, sesli kitap, kısa film ve televizyon programları çalışmaları yürütülüyor. Sosyal medya platformları üzerinden yapılan canlı yayınlar da bu stüdyodan yönetiliyor.

JANDARMA EKİPLERİ KAYALIKLARDA MAHSUR KALAN PARAŞÜTÇÜLERİ BÖYLE KURTARDI

Muğla'nın Milas ilçesinde kayalıklara düşen 2 paraşütçü, karadan ve denizden ulaşım olmadığı bölgeden jandarma helikopteri ile film sahnelerini aratmayan görüntülerle kurtarıldı. Jandarma ekiplerinin başarılı çalışmaları göz doldururken kayalıklardan halat yardımı ile helikoptere çekilerek kurtarılan paraşütçülerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

İLHAM GENCER'E TÜRK FİLMLERİ HAFTASI'NDA PLAKET

Uzun süre rahatsızlığı nedeniyle Muğla'nın Bodrum ilçesinde hastanede yatan ünlü sanatçı İlham Gencer, Bodrum Türk Filmleri Haftası'na katıldı. Programa müzisyen oğlu Bora Gencer tarafından getirilen sanatçı, plaket alırken gözyaşlarını tutamadı.

SİNEMA SALONU SAHİPLERİ CEM YILMAZ’A VEDA ETTİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Bodrum Türk Filmleri Haftası'nda 'Beyazperde'den Uğurladıklarımız' bölümünde, beyaz perdeden ayrılıp dijital film platformlarına geçen Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Şahan Gökbakar'ın videoları gösterildi.