Girişim Haberleri

Girişim Haberleri

Marmaris Belediyesi'nden scooter sorununun çözümü için yeni girişim

Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, elektrikli scooterlarla ilgili denetimlerin arttığını belirtirken firmaların da hem trafik hem de parklanma konusunda yeni teknolojik düzenlemelerin yapması gerektiğini söyledi.

Aras Muhtarları tek çatı altında buluşturdu

Muğla’da iki ayrı çatı altında faaliyet gösteren Muhtarlar Federasyonu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda Başkan Aras’ın girişimleri ile tek çatı altında toplanma kararı aldı.

Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival sona erdi.

Yalçın, ‘Festival çok güzel ilerliyor’

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi’nde düzenlenen festival yoğun bir katılımlar devam ediyor. Festival hakkında konuşan Enver Yalçın ise yoğun katılımın olduğunu belirtti.

İnlice’nin Kronik Sorunu Kökten’in Girişimleriyle Çözüldü 

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten, İnlice Mahallesi ziyareti esnasında kendisine iletilen plaja ulaşım sağlayan kavşağa trafik sinyalizasyon talebini çözüme kavuşturdu. Başkan Adayı Kökten'in girişimleri sonucu çalışmalara başlandı. 

Yumurta Üretim Çiftliği hizmete açıldı

Yeşilüzümlü Halkevi ve Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme Kalkınma Kooperatifi'nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü'de yaptırılan yumurta üretim çiftliği törenle hizmete açıldı.

Seydikemer’de ED Spor Akademi Açıldı

Muğla Seydikemer'de spor tutkunları için heyecan verici bir gelişme yaşandı. Genç Girişimci Erkan Doğan tarafından kurulan ED Spor Akademi, çocuklara ve yetişkinlere yönelik eğlenceli ve eğitici spor faaliyetleriyle dolu bir kapı aralıyor.

Yumurta Çiftliği Üretim Merkezi Ve Yeşilüzümlü Halkevi Hizmete Açılıyor

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliği ve Yeşilüzümlü Halkevi 12 Mart 2024 günü, saat: 17.00’de hizmete açılıyor. İki tesisin açılışı, Yeşilüzümlü’deki Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin içindeki yeni Halkevi’nde yapılacak.

Fethiye Belediyesi’nden Yumurta Çiftliği Açılışı

Fethiye Belediyesi ile Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi’nin işbirliğiyle Yeşilüzümlü’de yaptırılan yumurta üretim çiftliğinin açılışı 12 Mart 2024 Salı günü yapılacak. Doğal ortamlarında gezen tavuklardan yumurta üretilecek olan tesiste, çalışmalarda sona gelindi.

FTSO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Etkinliklerle Kutladı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO), 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. FTSO yönetimi ve kadın girişimciler, işyerlerinde ve hastanede tek tek ziyaret ettiği emekçi kadınlara, Kadınlar Gününün sembol çiçeği karanfil hediye ederek, günlerini kutladı.

Bir Sosyal Belediyecilik Projesi Daha Hayata Geçiyor

Fethiye Belediyesi, S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi işbirliğinde Fethiye’ye Tavuk Yumurtası Üretim Tesisi’nde çalışmalarda sona gelindi.

MSKÜ ile MUTSO Arasında ‘Girişimcilik’ İşbirliği Protokolü İmzalandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Genç ve Kadın Girişimciler Topluluğu ile Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) arasında işbirliği protokolü MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş ile MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar arasında imzalandı.

Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi, Kano Sporcu Eğitim Merkezi Oldu

Kano'da elde edilen Ulusal ve Uluslararası başarılardan sonra kano branşının daha da yaygınlaştırılması için, Köyceğiz Su Sporları Kamp Eğitim Merkezi, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün girişimi ile Kano Sporcu Eğitim Merkezine dönüştü.

Ortaca’ya Araç Muayene İstasyonu Yapılacak

Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’in girişimleri ile Cumhuriyet Mahallesi yeni hal üzerindeki belediyeye ait alana yapılacak olan sabit araç muayene istasyonu inşaatı çalışmaları için gerekli anlaşmalar yapılarak imzalandı.

Milletvekili Otgöz’den Müjde

AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz; Konutların “Günübirlik Turizm Amaçlı kiraya verilmesi ile ilgili çıkan kanun” sonrası sorun yaşayan işletmelerin talepleri doğrultusunda, uzun süredir girişimlerde bulunuyordu.

Genç Girişimcilerden MSKÜ Rektörlüğüne Ziyaret

TOBB Genç Girişimciler Kurulu protokol ziyaretleri kapsamında bu kez MSKÜ Rektörlüğünü ziyaret etti.

Genç Girişimci Kurulları Aydın’da Bir Araya Geldi

TOBB Muğla GGK, ‘Startup Ekosistemi ve Alternatif Finansman Kaynakları’ programına katılmak üzere Aydın’a gitti. Heyet, program öncesi Aydın Sanayi Odası Başkanı Gökhan Maraş ile bir araya geldi.

Başkan Akdenizli’den Sevindiren Müjde!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu bir dizi ziyaret için Muğla’ya geldi. Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na Seydikemer-Söğüt, Seydikemer-Kalkan Yolu, Saklıkent Kavşağı ve Hastane Kavşaığıyla ilgili çalışmaları iletip, sürecin hızlanması adına girişimlerde bulundu.

Kadın Girişimciler Yol Haritasını Belirledi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) düzenlenen ‘Fethiye Kadın Girişimciler Kurulu Toplantısı’nda yürütülecek projeler ile Fethiye ve Seydikemer’de yaşayan ve girişimci olmak isteyen kadınlara destek olunabilecek faaliyetler gündeme geldi.

Fethiye’de sahil temizliği

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, “Yeşil Diplomasi Haftası” çerçevesinde düzenlediği etkinliklerde, deniz kirliliği ile mücadele için “mavi dedektifler” ve öğrenciler Muğla'nın Fethiye ilçesinde Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla plaj temizliği yaptı.

Girişimci Kadın Gücü Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi

TOBB, TOBB KGK ve TEPAV işbirliğinde düzenlenen Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması’nın ödül töreni gerçekleştirildi.

Toksöz, 'Şehirde Ne Varsa, Kırsal Mahallelerde De Aynı Hizmet Oluyor'

Yatağan Belediye Başkanı Mustafa Toksöz'ün girişimleriyle, Yatağan'ın Şahinler ve Yeşilbağcılar – Taşkesik TOKİ mahalleleri, doğalgazla buluştu. Doğalgaz çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte, her iki mahallede doğalgaz verme törenleri gerçekleştirildi.

Yeni Dönem KGK ve GGK Başkanları Seçildi

Geçtiğimiz hafta yapılan seçimle belirlenen TOBB Genç Girişimciler Kurulu (GGK) İl İcra Komitesi ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi Üyeleri, düzenlenen ilk gündemli toplantı ile bir araya gelerek Başkan ve Başkan Yardımcısı seçimlerini gerçekleştirdi. KGK İcra Komitesi Başkanı olarak Mehtap Şeniz Çahan yeniden seçilirken, GGK İcra Komitesi Başkanlığına Berke Altınsoy seçildi.

Fethiye’yi Muğla’da temsil edecek kadın ve genç girişimciler belli oldu

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) bünyesinde TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu ile Muğla Genç Girişimciler Kurulu'nda Fethiye ve Seydikemer'i temsil edecek isimler belli oldu.

TOBB Genç Girişimci İl Kurulu’nun işleyişi hakkında bilgi verdi

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) üyesi, kadın girişimciler ve genç girişimciler tanışma toplantısında bir araya gelerek yeni döneme ilişkin değerlendirmede bulundular.

50 Girişimciye 1’er Milyon Hibe

KOSGEB, DTO, MUTSO ve AYSO arasında imzalanan protokol kapsamında, Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1’er milyon lira hibe verilecek.

Genç kıza taciz girişiminde bulunan şüpheli tutuklandı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir genç kıza taciz girişiminde bulunan şahıs, polisin yaptığı titiz çalışma sonucunda yakalanarak çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Fethiyeli Fizikçi Yener Yasun ve Ekibi TEKNOFEST ’e Damga Vurdu

TEKNOFEST Girişim Yarışması’na “GAMA Kalkanı” Projesiyle giren Fethiyeli Fizik Bilimci, Nükleer Fizik Yüksek Lisans Öğrencisi Yener Yasun ve ekibi, yarışmaya katılan yaklaşık 980 şirketin arasından finallere kalırken Uzay Havacılık ve Savunma alanında da ilk 5’e girerek büyük bir başarı elde ettiler.

Muğla Gökova Roket Takımı Teknofest finallerinde yarışıyor

Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST Girişim Yarışması’nda ‘Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri’ kategorisinde Gökova Roket takımı finalist olarak Muğla’yı temsil ediyor.

15 Temmuz Şehitleri için 81 ilde sela okundu

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü olan selalar 253 şehidimizin anısına Türkiye'deki tüm camilerde yeniden yükseldi.