Görüşmeler Haberleri

Görüşmeler Haberleri

Büyükelçi'den Fethiye Belediyesi'ne Resmî Ziyaret

Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris ve beraberindeki heyet Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’yı ziyaret etti. Birleşik Krallık Türkiye Büyükelçisi Jill Morris, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ile görüşmelerinde özellikle 2024 turizm sezonu hakkında görüş alışverişinde bulundu. 

Dalyan Kanalı Üzerine Ağaç Köprü Yapılacak

Uzun yıllardan bu yana yaz aylarında binlerce kişinin ziyaret ettiği Dalyan Kanalı üzerine köprü yapılacak. Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir yaptığı açıklamada” Bakanlık boyutunda yaptığımız görüşmeler sonucu Akyaka'da ki köprünün bir başka modelini kısmet olursa Dalyan kanalımıza yapacağım” dedi.

Aday Adayı Tilkici, Ankara’da Temaslarını Sürdürüyor

Cumhuriyet Halk Partisi Kurultay Delegesi aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Aydın Tilkici, Ankara’da görüşmelerine devam ediyor.

Dalaman’a Fen Lisesi yapılacak

Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri Dalaman’a yapılması planlanan Fen Lisesi ve Mesleki Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili olarak inceleme ve görüşmeler yapmak üzere Dalaman’a geldi. Bakanlık yetkilileri ile Dalaman Belediye Başkanlığı’nda toplantı düzenlendi.

Çaylı, “Cumhur İttifakı Olarak Seçimi Kazanacağız”

Cumhur İttifakı Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle BarBunn Bistro’da basın mensupları ile bir araya geldi. Gazeteciler ile çeşitli istişarelerde bulunan Çaylı, MHP Genel Merkezi’nde olumlu görüşmeler yaptığını belirtti.

Başkan Akdenizli, Ankara’da Önemli Görüşmelerde Bulundu 

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, belediye ile ilgili projelerin takibi ve çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Ankara’da temaslarda bulundu.

Güney Kore’nin yapılarını Türkiye’nin doğal taşları süsleyecek

Türkiye’de en fazla doğal taş rezervine sahip illerin başında gelen Muğla’da madencilik faaliyetleri her geçen gün artarken Ege Maden İhracatçıları Birliği Güney Kore ile yapılan görüşmeler sonucu, Güney Kore’nin doğal taş ithalatında hedef Pazar olduğunu açıkladı.

İskandinav pazarı için çalışmalar sürüyor

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve turizm bileşenlerinin İskandinav pazarı için görüşmelerini sürdürüyor.

Memur ve emekliler eylem yaptı

Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılını kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor.

Arda Güler resmen Real Madrid’de

Geçtiğimiz hafta Bodrum’da tatil yapan Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler, Real Madrid ile anlaşma sağladı. Genç yetenek İspanyol devine imza atmak üzere İstanbul'dan ayrıldı. Sarı-lacivertli kulüp, transfer görüşmelerine başlandığını KAP'a bildirdi. Fenerbahçe'nin kasasına girecek rakam belli oldu.

TİLKİCİ, “GENEL SEÇİMLERE DE EN İYİ ŞEKİLDE HAZIRLANMAYI HEDEFLİYORUZ”

Geçtiğimiz gün başvurusunu gerçekleştiren CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Muğla Milletvekili Aday Adayı Avukat Aydın Tilkici, Ankara’daki görüşmelerini ve çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor

GÖKMEN’İN ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

AK Parti Muğla Milletvekili Aday adayı Osman Gökmen’in bölgedeki kamu kuruluşları, parti, STK ve iş insanlarıyla görüşmelerine devam ediyor

BAŞKAN TOKAT’TAN BİR DİZİ İNCELEME VE ZİYARET 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından ikinci kez bölgeye giden Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, orada gerçekleştirilen yardım çalışmaları ve görüşmelerin ardından Milas’a döndü.

GİRGİN: ESNAFI EYT KAPSAMINA ALMAMAK İÇİN Mİ YAPILANDIRMA KAPSAMINA ALMIYORSUNUZ?

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda vatandaşların kamuya yönelik borçlarını yapılandıran kanun görüşmeleri yapıldı. CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, borçları yapılandırılmayan esnafın EYT düzenlemesinde kapsam dışı kalacağını vurguladı.  Girgin şunları söyledi: 

MARMARİS'TE YENİ ESNAF KREDİ KEFALET KOOPERATİFİ KURULDU

Muğla'nın Marmaris ilçesi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ayyıldız uzun görüşmeler ve mesai sonrası üyeleri olan esnaflara yeni Eesnaf Kredi Kefalet Kooperatifi' kurulduğu müjdesini verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI! 2023 YILINDA YENİ ASGARİ ÜCRET 8500 TL OLDU

Türkiye'de nefeslerin tutulduğu asgari ücrette görüşmeler sona erirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret tutarını resmen açıkladı.

GİRGİN, “ASGARİ ÜCRETTE ESAS OLAN ALIM GÜCÜNÜN ARTMASIDIR”

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 2023 Bütçesi görüşmelerinde “zamlar durmadıkça asgari ücret 10 bin olsa ne yazar!” diyerek asgari ücreti ele aldı.  

CHP’Lİ ERBAY, SUÇ DUYURULARINI ADALET BAKANI’NA SORDU

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde meydana gelen orman yangınlarında görevi ihmal suçunun oluşup oluşmadığı ile ilgili olarak Cumhuriyet Savcılıklarına yapılan suç duyurularının işleme konulmamasını gündeme getirdi.

FETHİYESPOR’A BAYRAM TOYSAL MI GELİYOR?

Fethiyespor’da teknik direktör Mesut Toros’un ayrılmasıyla birlikte yeni teknik direktör için çalışmalara hızlı başlayan yönetim kurulu. Son olarak Iğdırsporda görev yapan Bayram Toysal’ın Fethiyespor’un gündeminde olduğu ve görüşmelere başlandığı öğrenildi.

CHP’Lİ ERBAY, 2/B DAVALARINI ADALET BAKANI’NA SORDU

CHP Muğla Milletvekili Av. Burak Erbay, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Adalet Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında, Muğla’da yaklaşık elli yıldır devam eden 2/B orman vasfını yitirmiş araziler ve hazine arazileriyle ilgili davaları gündeme getirdi.

MİLLETVEKİLİ GİRGİN, “EĞİTİMİ YAPBOZ’A ÇEVİRDİNİZ”

CHP Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon üyesi Süleyman Girgin Milli Eğitim Bakanlığı Bütçe Görüşmelerinde yaptığı konuşmada AKP dönemindeki Milli Eğitim Bakanlarının uygulamalarından kronolojik sıralama yaparak eleştirilerini dile getirdi.

GİRGİN’DEN BAKAN DERYA YANIK’A: 1500 TL İLE TEKER DÖNER Mİ?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2023 Bütçesi görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bu hafta yapıldı. CHP Muğla Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a “Bakanlığınızın sorumluluğundaki bazı uygulamaları seçim bölgem Muğla üzerinden değerlendirmek istiyorum” diyerek taşımacı esnafının sorunlarını dile getirdi.

KARDEŞ ŞEHİR FÜRTH’E MARMARİS ÇIKARMASI

Kardeş kent Fürth'te düzenlenen Hasat Festivali'nde en çok ilgiyi Marmaris standı gördü. Festivale katılan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, '26 yıldır sürdürdüğümüz kardeşlik ilişkilerini daha da arttırmak ve farklı alanlarda projeler geliştirmek için önemli görüşmelerimiz oldu' dedi.

Başkan Aras: “2022 yatırım bütçemiz 341 milyon TL’yi aştı”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla geçtiğimiz yıl başlattığı çalışmalar çerçevesinde 'Katılımcı Bütçe Görüşmeleri' devam ediyor. Başkan Aras, 2022 yatırım bütçemiz 341 milyon TL'yi aştı' dedi.

Girgin: 'Bunca ay ne yaptınız?'

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin TBMM Genel Kurulu’ndaki Ek Bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada Saray kendi şatafatı için uçak filosu kurarken geçen yıldan beri bunca felakete rağmen bu ülkenin ormanları için ihtiyaca cevap verecek bir yangın filosu kurulmamasını eleştirdi ve “bunca ay ne yaptınız” dedi.

Karaca, AKUT ile görüştü

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, AKUT Fethiye ekibiyle görüşmelerde bulundu. Marmaris yangınına destek verilmesi ve doğal afetle mücadele konusunda toplantı gerçekleştirildi.

Girgin, doktorların isyanını TBMM’ye taşıdı

Hekimler için getirilen Sağlık Kanunu görüşmelerinde Muğla’daki kamu hastanelerindeki doktor ve personel eksikliğini dile getiren Muğla Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Süleyman Girgin “giderlerse gitsinler” anlayışının Türkiye’ye yansımasını Muğla örnekleri üzerinden anlattı.

Girgin: ‘Sarayın Politikaları Zenginin Faizini Fakire Açlıkla Ödetiyor’

Bu hafta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri yapıldı. Önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu’na gelecek teklifle ilgili, Komisyonda konuşma yapan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Süleyman Girgin şu açıklamalarda bulundu:

Girgin: ‘Finans Baronlarını Kollayacağınıza, Halkın Ekmeğini Koruyun!’

Dün TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İstanbul Finans Merkezi Kanunu Teklifi’nin görüşmeleri yapıldı. Komisyonda konuşma yapan Süleyman Girgin, İstanbul Finans Merkezi projesinin faiz lobisini daha da zengin etmek için yapıldığını vurgulayan Girgin “Yüksek vergi teşviği, ulusal mevzuattan muaf tutulma gibi ülke egemenliğini tehdit eden ve küresel zenginleşmeye katkı sunmak amacını taşıyan bu reklam kokan "merkez" projelerinin bir avuç kişi dışında ortalama vatandaşa bir faydası yok” dedi. Girgin konuşmasında şunları söyledi:

Girgin: Yerel Yönetimlere Köi Yetkisi Vermek, Yanlışta Israr Demektir

Bu hafta Bayındırlık İmar Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda görüşülen “Çevre Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmeleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde teklifin Genel Kurul’a sevk edilmesi bekleniyor. Teklifte, Türkiye Çevre Ajansının özel şirketler kurması, MUÇEV ile Göcek ve Dalaman Koylarının mapa ve şamandıra işletme işinin özelleştirilmesi hakkında hükümler içeriyor.