Ingilizce Haberleri

Ingilizce Haberleri

Muğla BİLSEM öğrencisi Uluslararası Kongreye davet edildi

İki yıl önce Uluslararası İngilizce Matematik Caribou Sınavında dünya birincisi olan, Muğla Bilim ve Sanat Merkezi 8. sınıf öğrencisi Hilalsu Baş, Ankara Üniversitesi tarafından 20-23 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Uluslararası Eğitim Kongresi'ne davet edildi.

Amerika'dan geldiler, tüm imkanlarını köydeki çocuklar için seferber ettiler

Turizm kenti Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Amerika'da yaşayan bir ailenin öncülüğünde başlatılan proje ile Faralya Mahallesi'ndeki öğrenciler, hem İngilizce öğreniyor hem de yaz tatilini değerlendiriyor. 'Ekrandan uzak, akrana yakın' adlı proje ile gerçekleştirilen eğitimlerde Faralya'daki 25 öğrencinin hayatı değişti.

Turizm Merkezlerinde Türkçe ve İngilizce Broşür Dağıtıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi 9 günlük bayram tatili ve yaz sezonunun başlamasıyla birlikte il genelinde çıkabilecek orman yangınlarına karşı yerli ve yabancı turistlere Türkçe, İngilizce bilgilendirme broşürü dağıttı.

"If it was me" adlı İngilizce oyun ayakta alkışlandı

Fethiye Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ‘Drama Kursu’ kursiyerlerinin Hayat Boyu Öğrenme Haftası kapsamında hazırladıkları Türk Büyüklerinin İngilizce tanıtımı ayakta alkışlandı.

Günde 30 Dakikada İngilizce Öğrenin

Eğitimci Kerem Taşçı, internet üzerinden İngilizce öğretimi verdiğini ve bu yönetimin öğrenciler üzerinde oldukça etkili olduğunu ifade etti.

“Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri” başladı

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi'nde düzenlenen ‘İngilizce Çocuk Tiyatrosu' izleyicilerin beğenisini topladı.

English Time Dil Kursu’ndan, FTSO Üyelerine indirim

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine, English Time Dil Okulu’nda Almanca, İngilizce ve Rusça dil kurs ücretlerinde yüzde 30 indirim yapılacak.

MSKÜ ÖĞRETİM ÜYESİ AKDOĞAN'A HARVARD’DA FULBRİHT BURSU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Özmen Akdoğan’ın Fulbright doktora sonrası Araştırma Burs Programı desteklenmeye değer görüldü.

MUĞLA'DA GÖREV YAPAN ÖĞRETMENLER İNGİLİZCE DERS KİTABI HAZIRLADI

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan İngilizce Kitap Yazma Komisyonu öğretmenleri tarafından hazırlanan “İngilizce 7 Ders Kitabı” 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren tüm Türkiye'de 5 yıl süreyle ders kitabı olarak okutulacak.

"THE MAİDS" İNGİLİZE SAHNELENDİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından tamamı İngilizce olan "The Maids" oyunu sergilendi.

Marmaris’te yaşayan Ukraynalılar Putin’e ’dur’ dediler

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yerleşik yaşayan Ukraynalılar ellerinde dev Ukrayna bayrağı ile Rusya Devlet Başkanı Putine 'Dur ve savaşı durdur' yazılı İngilizce ve kendi dillerinde pankartlar ile seslendiler.

Ukraynalılar Savaşa Karşı Bir Araya Geldi

Fethiye'de yaşayan Ukraynalılar Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırısı için tepki göstermek amacı ile Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi Önü’nde bir araya geldiler. Türkçe, Ukraynaca ve İngilizce basın açıklaması yapan Ukraynalılar ' Savaşa hayır” çağrısı yaptılar.

Ormancılardan öğrencilere karne hediyesi ‘Fidan’

Menteşe Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni Yasemin Uysal ve Yatağan Anadolu İmam Hatip Lisesi Biyoloji öğretmeni Aslı Durmaz koordinatörlüğünde Burdur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla Nefesim Ol adlı eTwinning Projesi geliştirildi.

KAHEV’den eğitime destek

Kadın Hekimler Ve Eğitime Destek Vakfı ve Fethiye Belediyesi işbirliği ile KAHEV Çocuk ve Genç İngilizce Kitap Kulübü , Fethiye Kültür Merkezi’nde açıldı. Açılışa Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’da katıldı.

Muğla Ülkü Ocakları'ndan ücretsiz İngilizce kursu

Muğla Ülkü Ocakları, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Bir Lisan 1 İnsan, 2 Lisan 2 İnsan' sözünü rehber edinerek lise ve üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz İngilizce kursu vermeye başladı.

Başkan Dinçer, “Her alanda projelerimiz devam ediyor”

FETAV bünyesinde yapılmakta olan projelere yenileri eklendi. Geniş bir proje yelpazesine sahip olan FETAV yeni alanlarda da projeler geliştiriyor. Etkinlik alanlarından bahseden FETAV Başkanı Dilek Dinçer, “Robotik kodlama, yaratıcı yazma, drama, akıl oyunları, biriç, satranç, İngilizce, Almanca gibi kurslarımız ve atölye çalışmalarımız var” dedi.

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesinin Uluslararası Etwinning Projesi

Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi öğrencileri pandemi döneminde uzaktan eğitimle de proje yapmaya devam ediyor. Öğrenciler, Göcek Süleyman Şatır Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Seher Örs ile birlikte Uluslararası bir proje olan “Te@ch with Tech” projesini uzaktan eğitimle paralel olarak sürdürüyorlar. Projede yer alan öğrenciler; Proje kapsamında IT (information technology) araçlarından yaralanarak etkili ders çalışma, dijital ortamda sunum ve ödev hazırlama, dijital ortamda güvenli bilgiye ulaşma yolları, güvenli internet kullanımı ve buna benzer konularda bilgi ve deneyim kazanmanın yanı sıra 7 farklı ülkeden katılımcılarla toplantılar düzenleyip, tanışıyorlar.

Hayali, arıcılık okulu açmak

İngilizce öğretmenliğini, sevdiği arıcılıkla birleştirmek isteyen Beyza Yavuz, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 40 kovan hibe desteği alarak arıcılık mesleğinde ilk adımını attı. Fethiye’ye bağlı İncirköy Mahallesi’nde arıcılığa başlayan Beyza Yavuz, 5 yılda 30 çeşit bal ve arı ürünü üretir hale geldi. Marka tescillerini yaptırıp kendi şirketini kurdu. Bundan sonraki hayali ise "Arıcılık Okulu" açmak ve öğrenciler yetiştirmek.

Bodrum Belediyesi personeline İngilizce eğitimi

Geçtiğimiz aylarda, ilişkileri geliştirmek, ortak projeler üreterek bölgeye ve ülkeye birçok farklı alanda katkı sunmak amacıyla Bodrum Belediyesi ile Milas Belediyesi arasında imzalanan kardeş şehir protokolü meyvelerini vermeye başladı. Milas Belediyesi Kültür ve Sanat Birimi’nde İngilizce ve Almanca öğretmeni olarak görev yapan Saim Bozkurt tarafından, Bodrum Belediyesi personeline İngilizce eğitim verilmeye başlandı.

ÇALIŞ-DER ÇALIŞ’I GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYOR

Denizi, gün batımı, carettaları ve kuş cenneti ile son yıllarda gözde bir turizm merkezi haline gelen Çalış güzelleşmeye devam ediyor. Çalış Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından Çalış plajının girişine Türkçe ve İngilizce yazılan “Hoşgeldiniz” takı Çalış plajına ayrı bir güzellik kattı.

Fethiye’de 2017 Öğrenci Teog Sınavına Giriyor

Bugün ve yarın yapılacak olan TEOG 2. dönem sınavlarına Fethiye’den 2 Bin 017 öğrenci katılacak. 30 okulda yapılacak sınavda öğrenciler Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Fen Bilimleri, Türkiye Cumhuriyeti İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük ile İngilizce derslerinden 40’ar dakika ter dökecekler.

İngilizce ve Rusça Dil Kursu Protokolü

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine yabancı dil kurslarında indirim imkânı sunmaya 2017 yılında da devam ediyor. 2009 yılından beri her yıl sonbahar ve kış dönemlerinde Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından üyelerine yönelik düzenlenen indirimli dil kurslarından şimdiye kadar 437 kişi faydalandı.