Kamuoyu Haberleri

Kamuoyu Haberleri

Alim Karaca Yaptıklarını Ve Yapacaklarını Anlattı

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye Belediye Başkan adayı Alim Karaca, 2019 yılından bu yana geçen 5 yıllık görev süresinde yaptığı hizmetleri ve 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde tekrar başkan seçilmesi halinde yapmayı planladığı projeleri kamuoyuna açıkladı.

Başkan Karaca’nın Büyük Sunumu Perşembe Günü FBKM’de

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP’nin Belediye Başkan adayı Alim Karaca 2019-2024 döneminde yaptığı hizmetlerin detaylarını ve 31 Mart yerel seçimlerini tekrar kazanması halinde 2024–2029 döneminde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini 7 Mart 2024 Perşembe günü saat: 13.00’da, Özer Olgun Kültür Merkezi’nde yapacağı sunumda kamuoyu ile paylaşacak.

Başkan Adayı Saatcı, Paylaştığı Anket Hakkında Konuştu

İYİ Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, AREA Kamuoyu Araştırma Şirketi tarafından yapılan çarpıcı anketi değerlendirdi. Saatcı, “Siyaset süreci 15 rauntluk bir maçtır. Biz 1. maçı önde bitirmiş olduk. Daha oynanmamış 14 maç var” dedi.

Saatcı Yaptırdığı Anketlerin Sonuçlarını Açıkladı

Fethiye’de 1999-2019 yılları arasında dört dönem belediye başkanlığı yapan Behçet Saatcı’nın, AREA Kamuoyu Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı Şubat ayı başında gerçekleştirilen anket çalışmasının sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Başkan Akdenizli, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya geldi. Başkan Akdenizli, “Basın demokrasilerin vazgeçilmez bir unsurudur. Kamuoyunun aydınlatılmasında da siz değerli gazeteci kardeşlerim önemli bir görev üstlenmektedir” diyerek tüm basın mensuplarının gününü kutladı.

Milletvekili Otgöz'den 'Gazeteciler Günü' Mesajı

Tüm özgürlükler Hükümetimizin teminatı altında olduğu gibi, basın özgürlüğü de   teminatımız alındadır. AK Parti Muğla Milletvekili Yakup Otgöz:  “Kamuoyunun, tarafsız, hızlı ve doğru haber almasını sağlamak için gece gündüz fedakarca çalışan gazeteci arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyorum.”

Kulaç, 'Fethiye için hazırladığım projeleri kamuoyu ile paylaşacağım'

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Fethiye Belediye Başkan Adayı Saniye Kulaç, bölgede görev yapan basın mensupları ile kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Başkan Adayı Kulaç, “Ekibimiz ile beraber söz verdiklerimizi gerçekleştirmek için hazırız. Fethiye’ye kadın eli değmesinin zamanı geldi” dedi. 

Çaylı’dan Tramvay Sözü

AK Parti Fethiye Belediye Başkanı Aday Adayı Yusuf Çaylı projelerini açıklamaya başladı. İki dönem Karaçulha Belde Belediye Başkanlığı yapmış, bölge siyasetinin sevilen isimlerinden biri olan AK Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Yusuf Çaylı, Fethiyenin sorunlarına çözüm olarak hazırladığı projelerini kamuoyuna duyurmaya başladı.

34 Bin 138 EYT’linin 28 Bin 821’ine Maaş Bağlandı

Muğla Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Özkan Arslan, Muğla genelinde kamuoyunda ‘Emeklilikte Yaşa Takılanlar) EYT’li sayısının 34 bin 138 kişi olduğunu belirterek, bunlardan 28 bin 821’ine aylık bağlandığını açıkladı.

Başkan Karaca’dan Bayrak İddialarına Cevap

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Türk Bayrağı üzerine adını yazdırarak, bayrakları belediye görevlilerine şehrin farklı noktalarına astırdı” iddialarına yaptığı kamuoyu açıklamasıyla yanıt verdi.

Veteriner Hekimlerden, Kamuoyuna ve Yetkililere Çağrı

Bugün buraya, eğitimini aldığımız ve bizim için kutsal olan mesleğimizi yaparken karşı karşıya kaldığımız ve artık tahammül edilemez noktaya gelen şiddeti kamuoyuyla paylaşmak ve yetkililere sesimizi duyurmak için toplandık. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi ve 81 ilimizi temsil eden 56 Veteriner Hekim Odası’nın yöneticileri ve üyeleriyle birlikte eş zamanlı olarak, bütün ülkede bu basın açıklamasını kamuoyuyla paylaşmaktayız.

Başkan Aras’tan Sazköy ve su hattı patlamaları açıklaması

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ağustos Ayı Belediye Meclisinin gündem maddelerinden olan Sazköy Mahallesi'nde Ekoturizm/Kırsal Turizm Tesis Alanı Amaçlı 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı ile ilgili alınan karar hakkında kamuoyunu bilgilendirmek için basın toplantısı düzenledi.

YK enerji kamuoyu açıklaması

YK Enerji olarak, 1987 yılından itibaren, yerli kaynaklarımızı kullanarak ülkemizin enerji ihtiyacını karşılıyor, başta bölgemiz olmak üzere Türkiye ekonomisi ve halkımızın refahı için katma değer sağlıyoruz. Elektrik üretimi ve buna yönelik madencilik faaliyetlerimizi dünya standartlarına uygun, sürdürülebilirlik vizyonu çerçevesinde yürütüyoruz.

“Türkiye Yüzyılına yakışır bir toplu sözleşme olacağına inanıyorum”

Başkanı Özcan Çiçek ve yönetimi Toplu Sözleşme teklifi hakkında açıklamalarda bulundu .Memur-Sen Muğla İl Başkanı Özcan Çiçek, kamu görevlilerin 2024-2025 yıllarını kapsayacak olan mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma şartlarını düzenleyecek anayasal ve demokratik haklarını müzakereye açacak 7. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerini kamuoyu ile paylaştı.

Fırıncı Esnaflarından Kamuoyuna Duyuru

Fethiye’de hizmet sunan fırıncı esnafları, ekmeğe gelen zam dolayısıyla ortak bir basın açıklaması yaptılar.

"Maseratili Polis" toprağa verildi, cenazede gazeteciye saldırı

Muğla'nın Ortaca ilçesinde bir araç içerisinde cesedi bulunan ve bir süre önce İzmir-İstanbul otoyolunda avukatla kavgasının ardından kamuoyunda "Maseratili Polis" olarak tanınan Hüseyin Tayfun Üçgül'ün cenazesi toprağa verildi.

Seçim yasakları ne zaman başlayacak?

Seçim yasakları, 28 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. turu öncesinde en çok araştırılan konulardan biri oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçim yasaklarının neler olduğunu ve yasakların ne zaman başlayıp, biteceğini kamuoyuyla paylaştı.

DEMİRTAŞ ADAY ADAYLIĞINI DUYURDU

Yaklaşık 3 yıllık ilçe başkanlığının ardından 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimlerine aday adayı olarak katılan Süleyman Demirtaş, bugün öğle saatlerinde parti binası önünde düzenlediği tanıtım toplantısıyla kamuoyuna adaylığını resmen duyurdu. Aday adayı Demirtaş yaptığı konuşmada, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin neden cumhuriyet tarihinin en önemli seçimi olduğuna vurgu yaptı.

EROĞLU’DAN ADAYLIK SİNYALİ 

DP Muğla İl Başkanı Erdal Eroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 10 Mart Cuma günü yapılması planlanan seçim tarihi açıklamasının ardından, adaylık çalışmalarına başlayacağını ve ay sonunda netleştirerek kamuoyuyla paylaşacağını söyledi. 

BAŞKAN ARAS, AFET BÖLGESİNDEN DÖNDÜ

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin hemen ardından bölgeye giden ve deprem bölgesindeki halka yardımların ulaştırılması için Bodrum Belediyesi Hatay-Arsuz Dostluk Kenti kurulmasını koordine eden Başkan Ahmet Aras, beraberindeki gönüllü grup ve bazı belediye personelleri ile birlikte Bodrum'a döndü. Başkan Aras gelir gelmez bölgedeki gözlemlerini ve yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. 

KAVAKLIDERE’NİN SU TUTTURULAMAYAN MENTEŞE GÖLETİ

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan: TBMM çalışmalarının dışında zamanının büyük bölümünü Muğla ve ilçelerini ziyaret ederek vatandaşlar, STK’lar ve çeşitli kuruluşlar ile bir araya geldiğini, kendisinden çözümünü istedikleri konuları ve problemleri ilgili makamlara basın toplantısı,TBMM genel kurulunda bir ve beş dakikalık konuşmalar veya ilgili Bakanlıklara soru önergeleri vererek, çözüm bulma, aksaklıkların nedenleri konusunda elde ettiği bilgileri de vatandaşlarımızla ve kamuoyu ile paylaşarak konuları aydınlatmaya çalıştığını söyledi. 

TUİK’İN GÖNDERDİĞİ KİTABI “CİDDİYETİNİZ KALMADI” DİYEREK İADE ETTİ

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, TÜİK’in milletvekillerine gönderdiği “İstatistiklerle Türkiye 2021” başlıklı kitapçığı, “Başta ekonomi olmak üzere açıkladığınız rakamların kamuoyunun gözünde hiçbir değeri kalmamıştır” diyerek iade etti.

KAMUOYU AÇIKLAMASI

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) 10 Mart 2022 tarihinde oy çokluğu ile aldığı 2016/5903 başvuru numaralı kararı, Resmi Gazete’nin 10 Ağustos 2022 tarih ve 31919 sayılı nüshasında yayımlanmıştır. Kurumumuzca, gerekçesiyle birlikte bugün öğrenilen AYM kararına ilişkin; kamuoyunun bilgilendirilmesi adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

BODRUM BELEDİYESİ, KADIN ÇALIŞMALARI ÇALIŞTAYINA KATILDI

6 Temmuz’da Yerel Eşitlik Eylem Planı’nı (YEEP) kamuoyuna tanıtan Bodrum Belediyesi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) düzenlediği Belediyelerde Kadın Çalışmaları Çalıştayına katıldı.

Başkan Otgöz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı

Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, yerel ve ulusal basında görev yapan, tarafsız ve doğru haberle kamuoyunu bilgilendiren tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutladı.

43. dönem 1. bölgelerarası toplantısı sonuç deklarasyonu yayınladı

Türk Eczacıları Birliği ve 54 Bölge Eczacı Odasının Başkanları ve yöneticileri 43. Dönem I. Bölgelerarası Toplantısı için 23-25 Haziran tarihlerinde Konya’da bir araya geldi. Bu toplantıda eczacılık mesleğinin gündemindeki konular ele alınarak ulaşılan ortak iradenin kamuoyuyla paylaşılmasına karar verildi.

Bakan Kirişci ve Soylu’dan Marmaris yangını hakkında açıklamalar

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Marmaris yangını hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hava şartlarının düne oranla daha iyimser olduğunu belirten Bakan Kirişci, hava gücü sayısını 41'den 61'e çıkardıklarını açıkladı. Bakan Soylu ise yangın üzerinden kaos oluşturmaya yönelik bazı çevrelerin bulunduğunu söylerken, vatandaşların resmi açıklamalara itibar etmesini istedi. Soylu, yangının çıkışı ile ilgili bir kişinin kemlik tespitini yaptıklarını, önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

Bodrum’da iklim krizi üzerine çalışma yaptılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sürdürülebilir turizm ve kent planlaması üzerine yaz okulu gerçekleştiren Colorado Üniversitesi Mimarlık ve Planlama bölümünden 20 öğrenci ve akademisyen tamamladıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşıyor.

Erkılınç: ‘’Kamuoyunun Bilgilendirilmesi Sürecine Çok Büyük Katkı Sağlamaktayız’’

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Cavit Erkılınç, kurumun sağladığı desteklerle güçlü bir demokrasinin en öncelikli ihtiyaçlarından biri olan kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi sürecine çok büyük bir katkı sağlandığını söyledi.

Fethiye’de Üç Ayrı Suç Örgütüne Yönelik Düzenlenen Operasyonda 33 Şüpheli Gözaltına Alındı

Kamuoyunda ‘Sarallar Çetesi’ ‘Sauna Grubu’ ve Siverek Grubu’ olarak bilinen üç ayrı suç örgütüne yönelik Fethiye merkezli Denizli, İstanbul ve Ankara’da eş zamanlı operasyonda 33 şüpheli gözaltına alındı.