Kömür Haberleri

Kömür Haberleri

Menteşe’de Okullarda 2.Dönem Çalışma Planları Toplantısı Gerçekleştirildi

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı ikinci dönem Müdürler Kurulu Toplantısı Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü başkanlığında, şube müdürleri Eylen Terzi, Ali Kaan Kutlu, Muhammer Cihan, okul ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Okullarda Dönem Sonu Faaliyet Haftası Başladı

Milli Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli ve öğretici bir hafta geçirmeleri; sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarının teşvik edilmesi için "dönem sonu faaliyet haftası" düzenleniyor.

Muğla'da odun ve kömür sobalarına ilgi arttı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde sonbaharın gelişi ve havaların sıcak gitmesi sebebi ile soba satışları normal düzeyde seyrederken, odun ve kömür sobaları vatandaşlar tarafından daha çok tercih ediliyor.

Muğlaspor, tecrübeli ismi kadrosuna kattı

Bölgesel Amatör Lig 5. Grup ekiplerinden Muğlaspor, Zonguldak Kömürspor forması giyen 33 yaşındaki orta saha oyuncusu Savaş Yılmaz’ı renklerine bağladı.

Şarkılarını hayranlarıyla söyledi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde sahne alan genç popçu Barış Kömürcüoğlu, Azka Otel'de şarkılarını hayranlarıyla beraber söyledi.

"Akbelen’e izin sahibi 130 bin fidan dikecek"

Muğla’nın Milas ilçesinde izinli ve ruhsatlı kömür madeni sahasında kesim işlemlerinin tamamlandığı, firmanın rehabilitasyon projesine uygun olarak mevcut alana kömür madeninin çıkarılmasının ardından 130 bin fidan dikimi yapacağı açıklandı.

Binlerce YK çalışanı, "Kapatılsın diyenler bize iş, aş verecek mi?”

Binlerce YK çalışanı, aileleri ve bölge esnafı “Kaderimizi başkaları değil biz belirleyeceğiz” mesajı verdi. Santralde bir araya gelen çalışanlar ve aileleri adına bir açıklama yapan YK çalışanı, “Kömürü çıkarmayın, santralleri kapatın diyorlar. Kapatılsın demek dile kolay! Kapanınca burada çalışanlar ne olacak? Nasıl geçineceğiz, evlatlarımızın geleceği ne olacak? Kapatılsın diyenler bize iş, aş verecek mi?” dedi.

Muğla OBM Önünde “Akbelen” Eylemi

Muğla’da bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) siyasi partiler tarafından Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için başlayaağaç kesiminin durdurulması talebiyle Muğla Orman Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması ve eylem yapıldı.

Akbelen’de Ağaç Kıyımı Devam Ediyor

Muğla’da Akbelen Ormanı’nda kömür sahasının genişletilmesi için Pazartesi sabahı başlayan kesim ve bu kesime karşı köylülerin direnişi devam ediyor. Jandarma ve takviye olarak gelen polis ekipleri, ağaçlara sarılan vatandaşları kesim yapılacak alandan çıkardı.

Müdür Kömür, “Anadolu Yıldızları” ilk defa yarışacaklar”

Anadolu Yıldızlar Ligi sporun tabana yayılması, sporcuların daha fazla müsabaka tecrübesi kazanması, kulüplere ve milli takımlara sporcu alt yapısı oluşturması amacıyla bu sene Fethiye’de düzenlendi. 

Anadolu Yıldızları parıl parıl parlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü himayesinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi Judo Minilig Türkiye birinciliği müsabakaları açılış seremonisi ile başladı. Yoğun katılımın olduğu açılışta konuşma yapan Fethiye Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Harun Reşit Yiğit ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Anadolu Yıldızlar Ligi Şube Müdürü Serkan Kömür etkinlik hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Direniş Sürüyor, Gözaltılar Var

Akbelen Ormanı’nda YK Enerji’ye ait kömür madenine karşı zeytin ağaçlarını savunan İkizköylülerin nöbet alanına bugün sabah jandarma ve TOMA’lar sevk edildi. Köylülerin alandaki mücadelesi sürerken 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

“Yeniköy Kemerköy, çevre uygulamalarının en iyi örneğini veriyor”

Ankara’da düzenlenen “4. Temiz Kömür Teknolojileri Zirvesi”nde, Türkiye’nin kömür rezervlerinin ekonomiye kazandırılması konusu masaya yatırıldı.

KÖMÜR YÜKLÜ KAMYON DEVRİLDİ, ALT GEÇİT KAPANDI  

Muğla'nın Yatağan ilçesinde kömür yüklü kamyon alt geçit virajını alamayınca devrildi.

TARAFTARDAN HOCAYA TAM DESTEK

İkinci yarının ilk maçında alınan mağlubiyet sonrası “Mağlubiyetin sorumlusu benim” diye açıklamalar yapan Teknik Direktör Erhan Altın’ı Fethiyespor taraftarı yalnız bırakmadı.

FETHİYESPOR İKİNCİ DEVREYE PUANSIZ BAŞLADI 1-2

İkinci yarının açılış maçında Fethiyespor evinde Zonguldak Kömürspor’u ağırladı. İki takımın ortada oyunu skoru uzun süre 1-1 götürdü. Karşılaşmanın son dakikalarında Zonguldakspor’un bulduğu ikinci golle Fethiyespor mağlup oldu. 1-2

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR MAÇI HAZIRLIKLARI SÜRÜYOR

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, ikinci yarının ilk karşılaşması olan Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor.

ODUN, KÖMÜR VATANDAŞIN CEBİNİ YAKACAK

Ekim ayının son günleri yaşanırken hava sıcaklıkları düşmeye başladı. Havaların soğumasıyla birlikte vatandaş, odun ve kömür fiyatlarını merak etmeye başladı. Uludağ Odun Kömür Muhasebe ve Satış Temsilcisi Cüneyt Bey ise bu konuda merak edilen soruları cevapladı.

BAĞ BOZUMU FESTİVALİ’NİN ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENİYOR

Fethiye Belediyesi'nin ve Üzümlü Mahallesi Muhtarlığının katkılarıyla üçüncüsü düzenlenecek olan bağ bozumu festivali Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra müessesinde yaşanan maden ocağı patlaması nedeni ile Fethiye Kaymakamlığı tarafından iptal edildi.

ŞİMŞEKLER, VAN SPOR’U BEKLİYOR

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, sezonun ikinci karşılaşmasında evinde Van Spor’u konuk edecek.

FETHİYESPOR 2, ZONGULDAK KÖMÜRSPOR 4

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, sezonun ilk maçında Zonguldak deplasmanına konuk oldu. Lacivert beyazlılar bu karşılaşmadan son dakika da yediği gollerle 4-2 mağlup ayrıldı.

LACİVERT BEYAZLILAR ZONGULDAK YOLUNDA

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden Fethiyespor, sezonun ilk karşılaşması için Zonguldak yoluna çıktı.

ZONGULDAK DEPLASMANI HAZIRLIKLARI BAŞLADI

TFF 2.Lig Kırmızı Grup’ta mücadele edecek olan Fethiyespor, Afyonkarahisar kampı sonrasında sezonun ilk maçı olan Zonguldak Kömürspor deplasmanının hazırlıklarına başladı.

YK Enerji bünyesinde çalışan 30 köylü kadın, 5 bin yıllık tarihi gün yüzüne çıkarıyor

Maden sahalarında kömür çıkarmadan önce yapılan arkeolojik kazıların gizli kahramanları Milaslı köylü kadınları. 30 köylü kadın ellerinde kazma, kürek ve fırçalarla Milas'ın tarihine ışık tutuyor.

Fethiyespor ilk hafta Zonguldak deplasmanında

Bu sezon 2. Lig’de mücadele edecek olan Fethiyespor’un ligdeki ilk maçı belli oldu. 3. Lig’de şampiyon olarak bir üst lige yükselen Fethiyespor 2. Lig’deki ilk maçını 28 Ağustos’ta Zonguldak Kömürspor ile oynayacak.

Kül gölü fotoğrafçıların ilgi odağı oldu

Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan termik santralde kullanılan kömür atıklarından oluşan kül dağının kıyısındaki gölet, mavi ve turkuaz rengi nedeniyle fotoğrafçıların uğrak mekanı oldu.

Marmaris’te söndürülen alanlar havadan görüntülendi

Muğla'nın Marmaris ilçesinde devam eden orman yangınında alevlerin etkisiz hale getirildiği alanların bir kısmı havadan görüntülendi. Görüntülerde kömüre dönmüş ağaçlar ve kül yığınları yer aldı.

AK Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Marmaris’te acılı aile ile görüştü

Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan Marmaris'te geçtiğimiz haftalarda zabıtaya kızıp kendini yakan ve hastanede hayatını kaybeden kömürcü Süleyman Ekici'nin ailesini ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

Elektriğe Zam Sobaya Döndürdü

Yeni yılla birlikte elektrik fiyatlarına tarihi zam uygulandı. Kış ayında zamlı faturalar ile karşılaşan vatandaşlar elektrikten tasarruf etmek için klimaları kapatarak evlerine soba kurmaya başladı. Vatandaşın sobaya artan ilgisi hakkında konuşan Uygar Odun Kömür Çalışanı Seyfullah Durak,’’ Günümüzde en tasarruflu ısınma yöntemi soba’’ dedi.

Kendini yakan kömürcünün oğlu dava açtı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Beldibi Mahallesinde geçtiğimiz haftalarda zabıtaya kızıp kendini yakan ve hastanede hayatını kaybeden kömürcü Süleyman Ekici'nin oğlu Nuri Ekici babasının ölümünden sorumlu olduğunu iddia ettiği kişilere dava açtı.