Kuzugöbeği Haberleri

Kuzugöbeği Haberleri

Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi'nde düzenlenen festival sona erdi.

Zeybek, ‘Güzel bir festival oldu’

Fethiye'de bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sona erdi. Festivalin ardından Kuzugöbeği satışı yapan esnaf Mehmet Zeybek, etkinlik hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Yeşilüzümlü Festivali Tıklım Tıklım

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin son gününde, güzel havadan da yararlanmak isteyen vatandaşlar Yeşilüzümlü'ye akın ettiler.

Yalçın, ‘Festival çok güzel ilerliyor’

Fethiye Belediyesi, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilüzümlü Muhtarlığı ve Likya Kadın Girişimi Üretim İşletme ve Kalkınma Kooperatifi iş birliğinde Yeşilüzümlü Mahallesi’nde düzenlenen festival yoğun bir katılımlar devam ediyor. Festival hakkında konuşan Enver Yalçın ise yoğun katılımın olduğunu belirtti.

13. Dastar ve Kuzugöbeği Festivali sürüyor

13. Dastar ve Kuzugöbeği Festivali tüm hızıyla devam ederken bölgede kahve satışı yapan Özgür Öncü, festival hakkında çeşitli açıklamalarda bulundu.

Muhtar Çatal, ‘Festival yöremize değer katıyor’

Fethiye’de bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali devam ederken Yeşilüzümlü Mahalle Muhtarı Cengiz Çatal, festivalin yöreye kattığı değeri vurgulayarak, 13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Dastar Ve Kuzugöbeği Mantar Festivali Rengarenk Görüntülerle Başladı

13. Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali rengarenk görüntülerle başladı. Festivalde, kuzugöbeği mantarı ve dastar başta olmak üzere, çeşitli konu başlıkları altında bilimsel paneller, bölgenin kültürel değerlerini ön plana çıkaracak sergiler, söyleşiler ve konserler gerçekleştirilecek.

13. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali sayılı günler kaldı

Fethiye’nin önemli festivallerinden olan 13. Yeşilüzümlü yöresi, dastar ve kuzugöbeği mantar festivali, 19-20-21 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Fethiye’de Dastar ve Kuzugöbeği Festivali Başlıyor

Bu yıl 13.'sü gerçekleştirilecek Yeşil Üzümlü yöresi, dastar ve kuzugöbeği mantar festivali, yine renkli gösterilere sahne olacak. Yeşil Üzümlü ve yöresi dastar ve mantar festivali 19-20-21 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

MUĞLA'DA KUZUGÖBEĞİ ALTINLA YARIŞIYOR

Muğla'da Mart-Mayıs aylarında doğal ortamda yetişen kuzugöbeği mantarı kırsal mahallelerdeki vatandaşların geçim kaynağı olurken, kilosu 800 ila 1000 liradan alıcı buluyor.

Festival Edip Akbayram Konseriyle son buldu

12. Yeşilüzümlü Yöresel Dastar ve Kuzugöbeği Festivali, ünlü sanatçı Edip Akbayram Konseri ve muhteşem dastar defilesi ile son buldu. Üç gün boyunca dolu dolu geçen festival, katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

Bir Festival Daha Sona Erdi

12. Yeşilüzümlü Yöresel Dastar ve Kuzugöbeği sona erdi. Renkli görüntülere sahne olan festivale katılanlar 3 gün boyunca keyifli dakikalar geçirdi.

500tl’lik Kuzugöbeği İlgi Görüyor

Fethiye'de bu yıl 12'incisi düzenlenen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali son günde de vatandaşın yoğun ilgisi ile devam etti.

TİYATRO GÖSTERİSİ VE KONSERLER BÜYÜK ALKIŞ ALDI

12.si düzenlenen ve geleneksel hale gelen Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali’nin ilk gününde Fethiye Belediyesi Tiyatro Grubu’nun Aşık Gülhan-Kanto gösterisi ve Türk Halk Müziği Konseri izleyicilerden büyük alkış aldı.

BÖLGENİN EN BÜYÜK FESTİVALİ BAŞLADI

Bu yıl 12'incisi düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali vatandaşın yoğun ilgisiyle başladı. Bölgenin en büyük festivallerinden birisi olan festivalde yarın Edip Akbayram sevenleri ile buluşarak konser verecek.

Sosyal Tesis ve Festivalin açılışı yapıldı

Fethiye Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Durmuş Demirci Sosyal Tesisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 12. Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali başlangıcında gerçekleşen açılış törenine yoğun katılım oldu.

Fiyatı Dudak Uçuklatıyor

Uzun zamandır beklenen göbek (kuzugöbeği mantarı) tezgahlarda yerini aldı. Her hafta kurulan Salı Pazarı’ndaki tezgahlarda yerini alan kuzugöbeği mantarının fiyatı ise dudak uçuklatıyor.

Karaca’ya Yeşilüzümlü’de coşkulu karşılama

31 Mart sonrası seçimlerden başarıyla çıkarak Belediye Başkanlığını kazanan ve halen mazbatasını alması beklenen CHP’li Alim Karaca, bu yıl 11. kez düzenlenen Kuzugöbeği ve Dastar festivaline katıldı.

FESTİVALE ONBİNLER AKIN ETTİ

Fethiye Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşen Yeşilüzümlü Dastar ve Kuzugöbeği Mantar Festivali, binlerce insanı misafir etti. Çevre ilçe ve illerden yoğun katılımın olduğu festivalde protein deposu olarak bilinen ve son zamanlarda önemli hastalıkların tedavisinde de kullanılan Kuzugöbeği Mantarı ile yörenin dokuma bezi olan Dastar’ın tanıtımı yapıldı.

Yeşil Üzümlü Festivali Renkli Geçti

Bu yıl 9’uncusu gerçekleşen Yeşil Üzümlü Kuzugöbeği Mantar Festivali yoğun katılım ile gerçekleşti. Fethiye Belediyesi tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen Geleneksel Yeşil Üzümlü ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivaline; Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Fethiye protokolü üyeleri, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Ak parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Ak parti İl başkanı Kadem Mete, Fethiye Belediyesi Meclis üyeleri, Fethiye’deki oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kuzu Göbeği Festivali başladı

Fethiye Belediyesi tarafından bu yıl 9.su düzenlenen Geleneksel Yeşilüzümlü ve Yöresi Kuzugöbeği Mantar Festivali’nde tüm hazırlıklar tamamlandı. Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiyelileri ve ilçede yer alan misafirleri dün saat: 15.00’da başlayıp, Pazar günü gecesi sonlanacak festivale davet etti.

Tarım Ürünlerimiz Markalaşıyor

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan çalışmayla Fethiye domatesi, Kuzugöbeği Mantarı ve Tavşan Yüreği zeytininin markalaşmasının önünü açacak coğrafi işaret alınması çalışmaları başladı. Fethiye domatesi, Kuzugöbeği Mantarı ve Tavşan Yüreği zeytinine coğrafi işaret alınması, ürünlerin piyasada daha rekabetçi bir konuma gelmesi açısından da büyük önem taşıyor.