Mimarlar Haberleri

Mimarlar Haberleri

Kökten, Mimarlar Odasını Ziyaret Etti

Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten beraberindeki heyetle birlikte Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Başkanı Mutlu Sergen Önver ve ekibini ziyaret etti.

Demirel Seçim Çalışmaları Kapsamında Mimarlar Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği’ni Ziyaret Etti

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Aday Adayı Palet Demirel, seçim çalışmaları kapsamında Mimarlar Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilciliği’ni ziyaret etti.

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği 17. Dönem Seçimi

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği’nin 17. Dönem Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Seçimleri yapıldı.

MİMARİ SORUNLAR ELE ALINDI

Cumhuriyet Aydını Gençler, Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Başkanı Günay Solak’ı ziyaret ettiler. Ziyarette Fethiye’nin mimari sorunları ele alındı.

BAŞKAN KARACA’YA ANLAMLI ZİYARET

Anıtkabir’in mimarlarından Prof. Dr. Orhan Arda’nın oğlu ve aynı zamanda 40 yılı aşkın bir süredir Anıtkabir’in mimari açıdan yasal sorumlusu olan, yüksek mimar Ömer Arda Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca’ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Solak, “Bunlara birilerinin dur demesi gerekiyor”

Fethiye’de kaçak yapılarla mücadele bitmek bilmiyor. Şehrimizde olağanüstü bir kaçak yapılaşmanın olduğunu vurgulayan Mimarlar Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilcisi Günay Solak, FRT TV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

‘’17 AĞUSTOS BU ÜLKE İÇİN ÇOK ACI BİR GÜNÜN HABERCİSİ’’

17 Ağustos 1999'da 17 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği Marmara depreminin 23. yılında acılar bir kez daha tazelendi. Konuyla ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası Muğla Şubesi Fethiye Temsilcisi Günay Solak,’’ 17 Ağustos bu ülke için çok acı bir günün habercisi’’ diye konuştu.

KAYDEM’DE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Fethiye Belediyesi ile anlaşmalı olarak ilçede ki geri dönüşüme gidecek atıkları toplayan KAYDEM Plastik Geri Dönüşüm Firması’nın misafirleri vardı. KAYDEM Plastik Firması’nın Çiftlik Mahallesi’nde bulunan Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi’ni Fethiye Kent Konseyi Ekoloji Meclisi Genel Kurulu Üyeleri, Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Üyeleri ve Mimarlar Odası Üyeleri ziyaret etti. Ziyarette Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü çevre Yüksek Mühendisi Selver Hatice Kavak ve Kaydem Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin tarafından ziyaretçilere Geri Dönüşüm hakkında bilgiler verildi.

Ftso’dan Mimarlar Odası’na Ziyaret

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı beraberinde Başkan Yardımcısı Mete Ay ve Meclis Üyesi Can Cüceoğlu ile birlikte Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği’ni ziyaret etti. Başkan Çıralı görüşmede Fethiye’nin turistik ve doğal güzelliklerinin korunması konusunda çok hassas olduklarını belirtirken, fizibilite çalışması yürütülen çok amaçlı kongre merkezi projesi de gündeme geldi.

Karaca’dan İnşaat Ve Mimarlar Odası’na Ziyaret

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen, Mimarlar Odası Fethiye Temsilcisi Günay Solak’a ziyarette bulundu.

İyi Parti’den Mimarlar Odası’na Hayırlı Olsun Ziyareti

İYİ Parti Fethiye İlçe Başkanı Ali Fatih Çoban, geçtiğimiz ay gerçekleşen seçimle Mimarlar Odası Başkanlığı’na seçilen Günay Solak ve yönetimini ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

Mimarlar Odası’nda Günay Solak Yeniden Başkan

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği 16. Dönem seçimleri, Mimarlar Odası Temsilcilik Binası’nda gerçekleştirildi. 16.dönem yönetim kurulu üyelerinin belirlendiği genel kurulda 15.dönem yönetim kurulu adına söz zalan Günay Solak bir önceki dönem yapılan çalışmalar hakkında üyelere bilgi verdi.Seçimlerin ardından mevcut başkan Günay Solak güven tazeledi.

Mimarlar Odası’ndan kaçak yapı açıklaması

Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Başkanı Günay Solak Fethiye ve çevresinde bölge için büyük sorun teşkil eden kaçak yapılar ile ilgili açıklama yaptı. Mimarlar Odası Fethiye Temsilciliği Binası’nda yaptığı açıklamada Solak kaçak yapıların büyük sorun olduğunu yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulması gerektiğini belirtti.

Mimarlık haftasında doyasıya eğlendiler

Ekim ayının ilk haftası kutlanan “Dünya Mimarlık Haftası” kapsamında mimarlar, Fethiye Mimarlar Odasının düzenlemiş olduğu akşam yemeğinde bir arada geldi.

Başkan Solak “Mesleğimizle ilgili mücadelemizi sürdüreceğiz”

Fethiye Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Günay Solak, Dünya Mimarlık Haftası dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, “Mimarlar odası çatısı altında “Sağlıklı Bir Dünya İçin Temiz Çevre oluşturmak” adına, mesleğimizle ilgili mücadelemizi daha fazla sürdürebilmeyi temenni ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Cahit Engin son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz yıllarda 7 dönem Fethiye Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Mimar Cahit Engin için Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezinde tören düzenlendi. Törenin ardından Cahit Engin son yolculuğuna uğurlandı.

Cahit Engin’in vefatı sevenlerini yasa boğdu

Geçtiğimiz yıllarda 7 dönem Fethiye Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Mimar Cahit Engin hayatını kaybetti.

“ÇOCUKLARIMIZA İYİ BİR MİRAS BIRAKMAK İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Meslek kuruluşlarını ziyaret ederek taleplerini dinleyen İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut Cuma günü İnşaat Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odasını ziyaret etti.

Fethiye’nin, Yaşlı Dostu Gönüllüleri

Kendilerini, “Fethiye Yaşlı Dostu Kent Gönüllüleri” olarak adlandıran bir grup, son toplantısını Fethiye Mimarlar Odası’nda yaptı. Sinem Ataçocuğu, Melih Bulut, Aycan Arlıel, Nesrin Saatçi, Cemil Yavuz, Çiğdem Özel, Ömer Önel, Erha Kolcen, Mahmut Beler, Tufan Kaçar, Çiğdem Alaca, Meryem Karakaya, Nurser Darende, Ebru Aksoy, Gülşen Yeğen, Önce Kurşunlu, Nagihan Bulut, Sezen Yalçıner, Afşar Akal’dan oluşan gönüllü yaşlı dostları;Fethiye’de gerçekleştirmek istedikleri uygulamalar hakkında, hem fikir üretti, hem de görevler üstlendi.

Denizli’de ‘Belediyeciliği’ anlattı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Denizli Mimarlar Odası Başkanlığı’nca ‘Kent(d)ini anlat’ söyleşisinin ilk davetlisi oldu. Sadece Denizli ilinde olan değil, şehir dışında da örnek belediyelerin başkanlarını da çağırdıklarını ifade eden Denizli Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Serdar Alanayont, Başkan Saatcı’ya örnek olan çalışmalarından dolayı plaket takdim ederek, Türkiye’ye örnek olan projelerinden dolayı da tebrik etti. Fethiye için verdiği mücadelelerin altını çizen Başkan Saatcı, “Saygıdeğer Fethiyeliler beni Fethiye’nin hakkını savunmam için seçti. Fethiye’yi betona ve ranta teslim etmeye çalışanlarla da, bizim değerlerimizi elimizden almaya çalışanlarla da sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi. Başkan Saatcı ayrıca; “Arkamızı Ankara’ya ya da Muğla’ya dayamadık! Saygıdeğer Fethiyelilerin gücüyle tüm hizmetleri bileğimizle yaptık” dedi.

Çalış Hz. Ali Camii dua’larla açıldı

Çalış Hz Ali Camii düzenlenen tören ve dualar ile açıldı. Yıllardan bu yana Çalış'ta yaşayan vatandaşlar tarafından hayal edilen Çalış Camii; Cuma namazı öncesi çok sayıda vatandaşın katılımı ile açıldı. Gurbetçi hayır sever Özcan Gözüaçık tarafından yaptıran cami'de açılışın ardından katılımcılar ilk cuma namazını kıldılar. Açılış töreni öncesi Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner tarafından Çalış Hz Ali Cami'nin yapımına destek olan hayırsever Özcan Gözüaçık ile eşine, hayırsever Zatime ve Mustafa Kuşgöz’e ve Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ile cami'nin projesini çizen mimarlara teşekkür plaketi takdim edildi.

GELECEĞİN MİMARLARIN DAN SIRADIŞI OYUN ALANI

Seydikemer Belediyesinin katkısıyla İstanbul MEF Üniversitesi Öğrenciler'inin Seydikemer Kayadibi mahallesinde çocuklar için tasarlamış oldukları oyun alanının açılışı gerçekleştirildi.

GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU TEMMUZ AYI TOPLANTISI

Fethiye-Seydikemer Meslek Kuruluşları Güç Birliği Platformu Temmuz ayı toplantısında platformun 6 ayda bir değişen dönem başkanlığı Mimarlar Odası Fethiye temsilciliğinden Muğla Barosu Fethiye Temsilciliğine geçti. Toplantıda gündemi Fethiye Üniversitesinin kurulması için başlatılan imza kampanyasının değerlendirilmesinin yanı sıra Seydikemer’e Halk Bankası şubesi ile mesleki ve teknik eğitim veren lise açılması konuları ele alındı.