Organ Bağışı Haberleri

Organ Bağışı Haberleri

MEAH’ta organ bağışı farkındalığı için stant kuruldu

 Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Doç.Dr. Canan Gürsoy koordinatörlüğünde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerinin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde Organ ve Doku Nakil Biriminin destek ve katkılarıyla, organ bağışı bilinci ve farkındalığını arttırmak amacıyla bilgilendirme ve organ bağışı için stant kuruldu.

9 Yıl Sonra Gelen Telefon, 12 Yaşındaki Çocuğa Umut Oldu

Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan ve bir otelde güvenlik görevlisi olarak çalışan 34 yaşındaki Ezgi Korkmaz'ın kan kanseri kuzeninin çocuğu için verdiği kan örneği, 9 yıl sonra 12 yaşındaki başka bir çocuğa umut oldu. Korkmaz, 9 yıl sonra kendisine gelen telefonla, küçük bir çocuğun hayatına dokunmayı başardı.

Muğla'da 34 Yaşındaki Böbrek Nakli Yapılan Kadın Sağlığına Kavuştu

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde organ nakil merkezinde 34 yaşındaki kadın yapılan böbrek nakliyle yeniden hayata merhaba dedi.

MEAH’de organ bağış farkındalık etkinliği düzenleniyor

 3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Organ Bağışı ve Doku Nakli Haftası çerçevesinde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde lokma hayrı yapıldı.

Yılda 8 bin organ nakli yapılıyor

Ortaca İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından ‘Organ Bağışı Haftası’nda İlçe Müftülüğü işbirliğinde seminer düzenlendi.

Muğla'da 3 yılda 18 böbrek, 14 kornea nakli gerçekleşti

3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen Organ Bağışı ve Doku Nakli Haftası çerçevesinde sağlık kurumlarında değişik etkinlikler düzenleniyor.

Organ bağış standı kuruldu

“3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası” çerçevesinde, Menteşe Devlet Hastanesinde vatandaşlara organ bağışına teşvik edilmesi amacıyla stant kuruldu.

Ortaca Belediye Başkanı Uzundemir organlarını bağışladı

 3-9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen ‘Organ ve Doku Bağışı Haftası’ başladı. Hafta nedeniyle düzenlenecek etkinliklerde organ bağışının önemine dikkat çekilecek.

MUĞLA’DA ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Poliklinik girişinde kurulan organ ve doku bağışı standında organ bağışının önemine dikkat çekilerek, vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuldu.

Organ bağışı paneli

Menteşe Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi Nail Çakırhan Salonunda gerçekleşen seminere Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Organ bağışı haftası

Sağlık Bakanlığımız tarafından 03-09 Kasım 2021 tarihlerinde ORGAN BAĞIŞI HAFTASI olarak kutlanmaktadır. Organ bağışı ,bir kişinin tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının bir kısmının veya tamamının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına, kendi iradesi ile izin vermesi ve bunu belgelendirmesidir.

MUĞLA ORGAN BAĞIŞINDA 5. SIRADA

3 ve 9 Kasım Organ Bağış haftası nedeniyle Muğla İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihan Tekin yazılı bir açıklamada bulundu. “Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar tüm dünyanın olduğu gibi ülkemizin de önemli sağlık sorunlarından birisidir” diyen Dr. Cihan Tekin “Ülkemizde vatandaşlarımızın "Organ Bağışı" konusunda duyarlılıklarını arttırmak, eğitim ve bilgi eksikliğini gidermek için her yıl 3-9 Kasım "Organ Bağış Haftası " olarak kutlanmaktadır. İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonunda ilimiz genelinde tüm sağlık kurum ve kuruluşlarımızda stantlar açılmakta, broşürler dağıtılmakta, okul, cami, halk eğitim merkezi, kahvehane gibi vatandaşlarımızın yoğun bulunduğu alanlarda eğitim sunumları gerçekleştirilmektedir. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda ilimiz; İzmir (44.000), İstanbul (36.012), Manisa (19.033) Kocaeli (18.198), gibi büyükşehirlerin ardından 14.483 bağış sayısı ile 5. sırada yer almaktadır” dedi.