Otizm Haberleri

Otizm Haberleri

“Otizm Farkındalık” resim sergisi açıldı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" nedeniyle resim sergisi düzenlendi. Sergiye Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş da katıldı.

Fethiye'de “Otizm Farkındalık Günü” etkinliği düzenlendi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla "Dünya Otizm Farkındalık Günü" düzenlendi.

Otizm Parkının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Fethiye Belediyesi Niyazi Mete Otizm Parkı’nın temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Fethiye Belediye Başkanı aynı zamanda CHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Alim Karaca, “Dünyada 38 bebekten birisi otistik doğuyor. Bölgemizde bin 500’e yakın otistik çocuğumuz var” şeklinde ifadeler kullandı.

Babataşı Mahallesine Yeni Park

Fethiye Belediyesi, ilçedeki yeşil alanları çoğaltmaya, farklı mahallelere yeni parklar ve yeşil alanlar kazandırmaya devam ediyor. Belediyenin Babataşı mahallesinde 3 dönümden büyük bir alanda yaptığı, içinde basketbol sahası, çocuk oyun grubu, 1636 çeşit bitki, 1546 metrekare çim alan ve çeşitli sosyalleşme alanlarının yer aldığı parkın açılışı törenle gerçekleşti.

Fethiye Belediyesi’nden otizmli bireyler için özel merkez

Fethiye Belediyesi, otizm konusuna dikkat çekmek için örnek bir projeye imza atıyor. Özellikle otizmli çocukların akranlarıyla zaman geçirip, sosyal etkinliklerini çoğaltarak eğlenmelerini ve toplumla kaynaşmalarını amaçlayan Otizm Parkı'nın temel atma töreni 18 Mart Pazartesi günü yapılacak.

Otizmli bireylerin annelerine sınıf açıldı

Otizmli annelere her pazartesi günü verilecek olan eğitimlerin ilk buluşması Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde gerçekleşti. Menteşe Belediyesi’nin yer desteği ile verilecek eğitimler, Mayıs 2024 yılına kadar devam edecek.

Otizmli çocuğu olan anneler için sınıf açılıyor, 7 ay eğitim alacaklar

Türkiye Sakatlar Derneği Muğla Şubesi tarafından Menteşe'de, 15 otizmli birey annesine Kasım 2023-Mayıs 2024 arasında her Pazartesi, Menteşe Belediyesi Sekibaşı Kadın Dayanışma Merkezinde eğitmenler tarafından eğitimler verilecek.

Otomobili park ederken kardeşine çarptı

A.G isimli sürücü, otizmli kardeşi E.G.’nin otomobilini park etmeye çalışırken kardeşine çarptı

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ’NDE ANLAMLI ETKİNLİK

Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ve öğretmenleri Beşkaza Meydanı’nda anlamlı bir etkinliğe imza attı.

AKBUGA, “BİRLİK VE BERABERLİK HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELİR”

Fethiye Bedensel Engellilerle Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Akbuga, Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

BAŞKAN AKDENİZLİ’DEN, 2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ MESAJI

Seydikemer Belediye Başkanı B. Önder Akdenizli, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

NURSEL ÖZDEMİR EĞİTİM KURUMUNDA “OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ” ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Fethiye’de, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla Nursel Özdemir Eğitim Kurumlarında etkinlik düzenlendi.

MUĞLA’DA KAYBOLAN OTİZMLİ ÇOCUK BULUNDU

Muğla'nın Menteşe ilçesinde ailesi ile birlikte gittiği zeytin bahçesinde kaybolan 7 yaşındaki otizmli çocuk, sahil güvenlik ekipleri tarafından Akbük Koyu'nda bulundu.

ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN FARKLI ETKİNLİK

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü kapsamında Kaymakam Vekili Alper Balcı Ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Kaya’yı Akıncı Özel Eğitim Uygulama Okulu Öğrencileri Ve Öğretmenleri ziyaret etti. Ziyaret sonrası Beşkaza Meydanı’na kadar ellerinde balonlar ile gelen özel öğrenciler ellerineki balonları gökyüzüne bıraktılar.

Engellerini sporlar aşıyorlar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde otizmli ve serebral palsili gençler, Ekim ayında yapılması planlanan Aquamasters Yüzme Şampiyonası'na hazırlanıyor. Muğla'da yaşamını sürdüren 23 yaşındaki serebral palsi hastası Halil Yüksel, 26 yaşındaki otizmli Batuhan Serdar ve 16 yaşındaki otizmli Mehmet Cemal Katipoğlu, Korona virüs pandemisi öncesinde hocaları Yelda Tuğba Gür eşliğinde havuzda yüzme antrenmanlarına başladı.

Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları’nda “Otizme Mavi Işık Yak!” Projesi

Mavi rengi, tüm dünyada otizme farkındalık oluşturmak adına belirlenmiş herkes için ortak simgesel bir renktir. Nursel Özdemir Özel Eğitim Kurumları otizme dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla ‘Mavi Işık Yak’ adı altında Fethiye ve Seydikemer ilçelerindeki her üç kurumun dış yapılarını Nisan Otizm Farkındalık Ayı boyunca mavi ışıkla aydınlatıyor.

Nursel Özdemir Eğitim Kurumları’nda gün boyu etkinlikler düzenlendi

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Nursel Özdemir Eğitim Kurumları’nda gün boyu etkinlikler düzenlendi. Otizme konusunda farkındalık oluşturmak için etkinliğe katılanlar, mavi kıyafetleriyle dikkat çekti. Nursel Özdemir Eğitim Kurumlarının Elit şubesinde gerçekleşen etkinlikte özel çocuklar canlı müzik eşliğinde eğlenirken doyasıya resim de yaptılar. Kurum Sahibi Salih Dündar “Azımsanmayacak kadar fazla olan otizmin farkında olunması ve bu bireylerin de topluma kazandırılması adına çalışmalarımızı her daim sürdürüyoruz” dedi.

Başkan Karaca’ya teşekkür ettiler

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü olması dolayısıyla Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye’deki rehabilitasyon merkezlerine ziyarette bulundu.

Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde kurum binası mavi balonlar ile süslendi

2 Nisan Dünya otizm farkındalık günü nedeni ile Fethiye’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Fethiye Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde de kurum binası mavi balonlar ile süslendi. Kurum Müdürü Tuğba Baki ile kurum görevlileri balkonlara çıkıp mavi balonları salladılar. 

Yunuslara Özgürlük Platformu’ndan TBMM’ye çağrı

Hayvan Hakları Kanunu'na yönelik hazırlanan yasa teklifinde mevcut yunus gösteri ve terapi merkezlerinin kapatılmayacağının öngörülmesi, meslek örgütlerini bir kez daha harekete geçirdi. Ceviz Otizm Araştırmaları ve Toplumsal Savunma Derneği, milletvekillerine seslendiği mektubunda yunusla terapi adı altındaki ticari faaliyetlerin yasallaştırılmaması isteminde bulundu.

NESRİN SAATCI, “BİZ FARKINDAYIZ”

Fethiye Belediyesi ve ilgili kurumların destekleriyle ‘2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Ayı’ çeşitli etkinliklerle kutlandı. FBKM önünde düzenlenen programda otizmli çocuklar müzik eşliğinde bir yandan eğlenirken diğer bir yandan ellerini boyayarak beyaz bir beze el izlerini bıraktı.