Özlem Haberleri

Özlem Haberleri

Muğla Başkanı Muhsin Erçetin Yönetime Girdi

81 ilde şubesi ve yaklaşık 7900 üyesi olan Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneğinin 14. olağan seçimli Genel Kurul Toplantısı Ankara’da yapıldı.

Fethiye’de Yerel Seçim Yoğunluğu

Muğla’nın Fethiye ilçesinde sabah saat 08.00 itibariyle oy verme işlemi başladı. Fethiye’de yaşayan vatandaşlar oy verme işlemini sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyor. Okullarda seçim dolayısıyla yoğunluk olduğu gözlemlendi.

Saatcı, “Sokakta Bize Özlem Görüyoruz”

İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı beraberindeki heyetle birlikte Muğla makası ile köprübaşı arasındaki esnafları ziyaret etti. Çatalarık Sosyal Tesisleri’nde yaşanan olayla ilgili konuşan Saatcı, “Herkes kendine yakışanı yapar” dedi.

Kökten, ‘20 yıllık bir özlem var’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal Politikalar Başkanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın da katılımıyla Cumhur İttifakı MHP Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten’in seçim ofisinde iftar programı düzenlendi.

MEAH’ta Yoğun Bakım Hemşirelik Sertifika Eğitimi Başladı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi 2024 yılı 1. Dönem yoğun bakım hemşireliği sertifikalı eğitim programı başladı.

Ünlü Ressamın Eserleri Yapay Zeka İle Yorumlandı

1922 yılında Ankara’ya gelerek ‘Türkiye ve Kurtuluş Savaşı’na dair gözlemlerini kağıda aktaran ünlü Rus ressam Yevgeni Lanseray tarafından çizilen resimler yıllar sonra yapay zeka tarafından tekrar yorumlanarak Marmaris’te sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Hamdi Özbay Özlemle Anıldı

Fethiyeli usta sanatçı Hamdi Özbay, 7. ölüm yıl dönümünde özlem ve dualarla anıldı.

Fethiye’de Keşkek Ve Arabaşı Çorbası Kermes Etkinliğine Yoğun Katılım

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Seki ve Çevresi Kalkınma Dayanışma ve Kültür Derneği, gelirin tamamının Seki’nin yararına harcanması yönünde keşkek ve arabaşı çorbası kermesi düzenledi. Fethiye Salı Pazarı’nda düzenlenen kermes etkinliğine yoğun katılım olduğu gözlemlendi.

Yaşlılıkta Ayak Sağlığı Hakkında Bilgilendirildiler

Fethiye Alzheimer Derneği tarafından düzenlenen eğitim programında, yaşlılıkta ayak bakımı ve dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. 

Seydikemer’de Büyük Önder Atatürk Saygı ve Özlemle Anıldı

Seydikemer’de, Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklal Harbi’nin Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 85’inci yıl dönümünde saygı, minnet ve özlemle yâd edildi.

Başkan Gürün, 10 Kasım Mesajı Yayımladı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri, devrimleri ile dünümüzü, bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlattığını söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün aramızdan ayrılışının 85.yılında Atatürk’ü büyük bir özlem ve saygı ile andıklarını belirtti.

Songül öğretmenin 51 yaşında gelen ikiz bebek sevinci

Muğlalı 51 yaşındaki öğretmen Songül ve eşi Sit Nur bebek özlemini 51 yaşında yaşadı. Tüp bebek yöntemiyle anne olmanın sevincini yaşayan, Songül öğretmen ve eşinin bebek özlemi Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde son buldu.

Kayıp Kanadalı'yı Jandarma oteline götürdü

Muğla'nın Fethiye ilçesinde paraşütle tekli atlayış yaptıktan sonra bilmediği bir noktaya iniş yapan, yanlış yöne giderek kaybolan Kanadalı turist 48 saat sonra otelinin yaklaşık 15 kilometre uzağında bulundu. Oldukça bitkin olduğu gözlemlenen Kanadalı turist jandarma tarafından oteline bırakıldı.

‘Sanat Güneşimiz’ Zeki Müren, Vefatının 27’nci Yıl Dönümünde Anılacak

Tüm mal varlığını Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı ve Türk Eğitim Vakfına bağışlayan Sanat Güneşimiz Zeki MÜREN, vefatının 27’nci yıl dönümü olan 24 Eylül 2023 tarihinde, Bodrum’daki evinde halka açık mevlit okutularak, Antik Tiyatro’da konser düzenlenerek anılacak. Bursa’da ise kabri başında dualar eşliğinde anılacak olan sanatçı için, sonrasında Emir Sultan Camii’nde mevlit okutulacak ve aynı gün Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi’nde anma etkinliği gerçekleştirilecek. Zeki MÜREN sevenlerin büyük bir özlemle beklediği, Bodrum Antik Tiyatro’da yapılacak olan konserde, Klasik Türk Müziği’nin sevilen sanatçısı Bekir ÜNLÜATAER sahne alacak, gecenin sunuculuğunu ise ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Hakan BİLGİN üstlenecek.

Gökyüzü, Meteor Yağmurlarıyla Işıl Işıl Olacak

Her sene Ağustos ayının ikinci haftasında gerçekleşen meteor yağmurları için geri sayım başladı. Fethiye’den de gözlemlenebilecek olan meteor (gök taşı) yağmurunun ışık kirliliğinden uzak bölgelerde izlenebileceğini belirtildi.

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliğine geri sayım başladı

TÜBİTAK'ın her yaştan gökyüzü meraklısını buluşturduğu Gökyüzü Gözlem Etkinlikleri bu sene 10-13 Ağustos tarihleri arasında, etkinliklere yıllardır ev sahipliği yapan Antalya Saklıkent'te düzenleniyor.

Dinleyicisiyle özlem giderdi

 Arabesk müziğinin güçlü seslerinden Hande Dönmez, önceki akşam Bodrum Azka Otel'de sahne aldı.

Kavurucu sıcaklar Paspatur esnafını vurdu

Hava sıcaklıklarının 40 dereceyi bulmasının ardından Fethiye'nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Paspatur çarşısına rağbetin az olduğu gözlemlendi.

Trafik ekipleri denetimlerini sıklaştırdı

Türkiye'nin turizm merkezlerinden olan Muğla'da Kurban Bayramı tatili için trafikte yoğunluk gözlemlenirken, kent girişinde trafik ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Paspatur sokakları boş kaldı

Fethiye'nin en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Paspatur Çarşısı Mayıs ayının gelmesiyle beklenen turizm sezonuna istediği gibi başlayamadı. Sezonun tam anlamıyla başlamamasından dolayı sokak geçtiğimiz yıllara göre rağbet az olduğu gözlemlendi.

Bağımsız Seçim Gözlemcisi, Açıklamada Bulundu

Bağımsız Seçim Gözlemcisi ve aynı zamanda Eşit Haklar İçin İzleme Derneği (ESHİD) yönetim kurulu üyesi Nilüfer Yılmaz, bugün yapılan seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

MHP teşkilatından FTSO’ ya ziyaret

MHP Muğla Milletvekili adayları Özlem Balcı ve Abdulkadir Tekin, MHP Fethiye İlçe Başkanı Osman Cura, Fethiye Belediye Meclis üyeleri Cengiz Çay, Sait Avcı ve beraberindeki heyetle birlikte Odamızı ziyaret etti.

Milletvekili Adayı Balcı, Başkan Uzundemir’i ziyaret etti

14 Mayıs’ta yapılacak 28’nci dönem milletvekili seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Muğla 1’inci sıra Milletvekili adayı dizi ve sinema sanatçısı Özlem Balcı Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir’i ziyaret etti.

MHP Milletvekilli Adaylarının Bodrum Ziyaretleri Devam Ediyor

MHP Muğla Milletvekili Adayları Özlem Balcı, Şevket Tokur, Hilmi Başpınar'da MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat ile birlikte Bodrum'a geldiler.

İYİ Partili Ecz. Özdemir Muğla’yı Adım Adım Geziyor

Bodrum Belediyesi İYİ Parti Belediye Meclis Üyeliğinden milletvekili aday adaylığı için istifa eden Eczacı Özlem Özdemir, saha çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 

ECZ. ÖZDEMİR KADIN HAKLARI SAVUNMAK İÇİN ADAY

Bodrum Belediyesi İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Ecz. Özlem Özdemir, görevinden istifa ederek İYİ Parti Muğla Milletvekili Aday Adaylığı için başvuruda bulundu.

MSKÜ ÖĞRETİM ÜYESİ AKDOĞAN'A HARVARD’DA FULBRİHT BURSU

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Özmen Akdoğan’ın Fulbright doktora sonrası Araştırma Burs Programı desteklenmeye değer görüldü.

BALCI ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Fethiyeli Özlem Balcı, 28. Dönem milletvekilliği aday adaylığını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile çekindiği fotoğrafı paylaşarak açıkladı.

BAŞKAN ARAS, AFET BÖLGESİNDEN DÖNDÜ

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin hemen ardından bölgeye giden ve deprem bölgesindeki halka yardımların ulaştırılması için Bodrum Belediyesi Hatay-Arsuz Dostluk Kenti kurulmasını koordine eden Başkan Ahmet Aras, beraberindeki gönüllü grup ve bazı belediye personelleri ile birlikte Bodrum'a döndü. Başkan Aras gelir gelmez bölgedeki gözlemlerini ve yapılan çalışmaları kamuoyu ile paylaştı. 

FATMA GİRİK, ÖZLEMLE ANILDI

Türk sinemasının büyük yıldızı, usta oyuncu Fatma Girik, vefatının birinci yıl dönümünde yapılan törenle mezarı başında anıldı.