Sanatı Haberleri

Sanatı Haberleri

Fethiye Fotoğraf Festivali başlıyor

10'uncu yılını kutlayan FEFSAD (Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği) 20-21-22-23 Nisan tarihleri arasında 3. Fethiye Fotoğraf Festivalini düzenliyor. Festival, bu yıl "Işık" temasıyla ülkemizin "Işık Ülkesi" olarak adlandırılmasına vurgu yapıyor. Festivalin onur konuğu ise usta fotoğraf sanatçısı İzzet Keribar.

Minik öğrenciler ebru çalışmasına katıldı

 Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Anaokulu öğrencilerinin ebru çalışmasına katılarak yaptığı eserler beğenildi.

Muğla'daki yurtlarda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı öğreniyor

 Muğla erkek yurdunda öğrenciler kaligrafi ve hat sanatı atölye çalışmaları ile hat sanatının inceliklerini öğreniyor.

Muğla’da sanatla engeller aşılıyor

 Muğla’da engelli bireylere yönelik, ahşap boyama, takı tasarımı, ebru sanatı, mum sanatı, keçe, dekoratif ürünler gibi çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Milas Kültür Merkezi Yapımına Başladı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün vaatlerinden biri olan ve yakında temel atma töreni yapılacak Milas Kültür Merkezi için Büyükşehir Belediyesi yapım çalışmalarına başladı. 203 Milyon 853 Bin TL yatırımla hayata geçirilecek proje ile kültür ve sanatın şehri Milas önemli bir merkez kazanacak.

“Bir Zamanlar Denizin Olduğu Yer” Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Sanatın pek çok farklı kolunu bir araya getirerek Bodrum’a yeni bir soluk kazandırmaya hazırlanan kültür ve sanat merkezi Inspera Bodrum, İtalyan sanat dünyasının değerli isimlerinin buluştuğu "Bir zamanlar denizin olduğu yer-Dove una volta c'era il mare” Dolomitler’in Çağdaş Sanatı sergisi ile kapılarını açtı.

Köyceğiz’de Islak Keçe Sanatı Eğitimleri Sürüyor

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde ıslak keçe sanatı eğitimleri hız kesmeden devam ediyor.

Köyceğiz Ortaokulu Öğrencileri Sepet Örme Sanatını Öğrendi

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde öğrencilere sepet örme sanatı öğretildi.

Marmaris’te 5 Yılda 3 Bin 581 Etkinliğe İmza Atıldı

Marmaris Belediyesi’ne ait tesislerde pandemi döneminde faaliyetlerin durdurulması ve yaz aylarında yaşanan yangınlara rağmen 5 yılda 3 bin 581 etkinliğe imza atıldı.

Geleneksel Sanatlar Ukraynalı Çocuklara Tanıtıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Muğla Kötekli Gençlik Merkezi'ne bağlı Genç Ofis'te Ukrayna'dan Türkiye’ye gelen 40 çocuğa geleneksel Ebru Sanatının tanıtımı gerçekleşti.

Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nde 257 etkinlik yapıldı

43 Milyon TL yatırımla Muğla’ya kazandırılan Çağdaş Yaşam Merkezi Muğla’da kültür ve sanatın merkezi olmaya devam ediyor.

Mehmet Akif Ersoy Vefatının 87. Yılında Muğla'da Anıldı

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde KYK Erkek Yurdunda öğrenciler için her hafta düzenlenen 'Gençler Sanatın İçinde Programı' çerçevesinde İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy’un dizelerinden yola çıkarak öğrenciler oto portre çalışması gerçekleştirdi.

Fethiye Film Festivali’ne Katılım Yoğun

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) tarafından düzenlenen Fethiye Film Festivali, 7 Aralık’tan bu yana film severleri ağırlamaya devam ediyor. Fethiye Film Festivali, yarına kadar Fethiye Erasta AVM Aksin Sinemasında film severler ile buluşmaya devam edecek. Fethiye Film Festivali Koordinasyon Ekibinden Ömer Öner, festival ile ilgili mikrofonlarımıza açıklamalarda bulundu.

Fethiye’de 100. Yıl Cumhuriyet Sergisi Açıldı

Fethiye Belediyesi ve Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (FEFSAD) işbirliğiyle düzenlenen “100. Yıl Cumhuriyet Sergisi” açıldı.

Doğal baskı tekniği tanıtıldı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde Dekoratif El Sanatları Usta Öğreticisi, Geleneksel El Sanatları Islak Keçe sanatçısı Sadiye Saka, Ecoprint (Doğal Baskı) Sanatı ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

‘Sanatın Işığında Turizm’ Sergisinin Açılışı Gerçekleştirildi

Fethiye Turizm Derneği ve Fethiye Kültür Sanat Derneği işbirliği ile ‘Sanatın Işığında Turizm’ sergisi 4 Ağustos Cuma günü Ece Saray Marina & Resort’ta başladı. 

“Bodrum’da Devrim” Sergi Açılışı Gallery Art Port Gerçekleşti

Çağdaş Türk resim sanatının dünyaca ünlü ismi Devrim Erbil’in “Bodrum’da Devrim” adlı kişisel sergisi, Gallery Art Port Bodrum’da sanat severlerin katılımıyla ziyarete açıldı.

Turhan Selçuk Karikatürlü Park’a Çirkin Saldırı…

Milas Belediyesi tarafından düzenlenen Turhan Selçuk’un Sanatı Sempozyumu ve 12. Turhan Selçuk Uluslararası Karikatür Yarışması Ödül Töreni kapsamında yenilenen Turhan Selçuk Karikatürlü Park, yenilenen yüzü ve içerisinde bulundurduğu eserlerle ziyaretçilerine görsel bir şölen sunmaya devam ederken kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerin çirkin hedefi haline geldi.

Yabancı öğrenciler ‘Ebru’ sanatını öğreniyor

Erasmus+ projesi çerçevesinde yurtdışından Menteşe’ye gelen 5 öğrenci Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde ilk kez ebru yaptı.

 İNSAN TANIMA SANATI VE ZOR İNSANLA BAŞA ÇIKMA EĞİTİMİ 

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (FTSO) ‘İnsan Tanıma Sanatı ve Zor İnsanla Başa Çıkma Eğitimi’ düzenlendi. 

BAKIRLAR SÜS EŞYASI OLMAKTAN ÇIKIYOR

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesinde bakırcılık, yörenin en eski el sanatı olma özelliğini korurken, ilçede 31 yıldır bakırcılık yapan Ümit Alper, süs eşyası olarak kullanılan bakırların son dönemde mutfaklarda yerini almaya başladığını söyledi.

MARMARİSLİ ÖĞRENCİLER, TARİH VE SANATI PROJEDE BİRLEŞTİRDİ

Muğla'nın Marmaris ilçesi Evrenpaşa İlköğretim okulu öğrencileri ‘Karya yolunda adım adım ‘ projesinde öğretmenler öncülüğünde son bir yıldır hem tarihi kentleri geziyorlar hem de geleneksel el sanatlarını öğrendi.

EBRU SANATÇISI TAŞATAN'DAN 'TEŞRİN' SERGİSİ

Türk Ebru Sanatının genç ustalarından Uğur Taşatan kişisel sergisi 'Teşrin' ile Menteşeli sanatseverlerin huzuruna çıktı. 7. Menteşe Kültür ve Sanat Şenlikleri çerçevesinde İskender Alper Konakaltı Kültür Merkezinde açılan sergi ebru severlerin büyük beğenisini topladı.

TASARIMCI FIRAT NEZİROĞLU FETHİYE BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Dünya Çağdaş Sanatı içinde kendine has teknikleri ile, Anadolu’ya ait kumaşları modayla birleştiren ünlü tasarımcı Fırat Neziroğlu Fethiye Belediyesi’ni ziyaret etti.

Beşkaza Yangınlara Karşı Tek Yürek!

Seydikemer Belediyesi, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği iş birliği ile düzenlenen ‘Ocak Belgeseli’ Seydikemer’in Kabaağaç Mahallesinde ilk kez izleyici ile buluştu. İzleyicilere duygu dolu anlar yaşatan belgesel gösteriminde konuşan Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz; “Seydikemer ve Fethiye’de Kuvâ-yi Milliye ruhunu gördüm. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşını nasıl hep birlikte kazandıysak yangınları da hep birlikte söndürdük” ifadelerini kullandı.

Kültür sanatın kalbi Fethiye’de atacak

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 5. Uluslararası Akdeniz Kentleri Kültür Sanat Buluşmaları etkinliği yapılacak.

Girgin: Ortak Kültürel Ve Tarihi Mirasımız Bakırcılığı Ayakta Tutmalıyız

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, hem ekonomik hem de turizm açısından çok önemli olan bakırcılık sanatının geliştirilmesi ve tanıtılması, bu işle uğraşan ve ilgilenen kişilere kaynak sağlanması çağrısıyla, bakırcılık hakkında bir araştırma önergesi verdi. Girgin şunları söyledi:

KAYDEM’DE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Fethiye Belediyesi ile anlaşmalı olarak ilçede ki geri dönüşüme gidecek atıkları toplayan KAYDEM Plastik Geri Dönüşüm Firması’nın misafirleri vardı. KAYDEM Plastik Firması’nın Çiftlik Mahallesi’nde bulunan Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi’ni Fethiye Kent Konseyi Ekoloji Meclisi Genel Kurulu Üyeleri, Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği Üyeleri ve Mimarlar Odası Üyeleri ziyaret etti. Ziyarette Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü çevre Yüksek Mühendisi Selver Hatice Kavak ve Kaydem Çevre Mühendisi Özgür Çağrıtekin tarafından ziyaretçilere Geri Dönüşüm hakkında bilgiler verildi.

FKM FETHİYELİLERİ SANATLA BULUŞTURUYOR

Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkez’inde devam eden etkinliklerle Fethiyeli vatandaşlar sanatla buluşmaya devam ediyor. Fethiye’de sanatın merkezi konumunda bulunan FKM’ de özel günlerde düzenlenen programların yanı sıra tiyatro oyunları ve konserler ile Fethiyeliler sanatla buluşuyor.

Fotoğraf Sergisi İlgi Gördü

Fethiye Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği tarafından hazırlanan fotoğraf sergisi Fethiye Belediyesi Özer Olgun Kültür Merkezi’nde açıldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel açılan resim sergisi büyük ilgi gördü.