Şart Haberleri

Şart Haberleri

Bodrum'da 1 kişinin öldüğü silahlı kavgada 3 tutuklama

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı silahlı kavga ile ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklandı.

Başkan Karaca, Fethiye Belediyesi’nin Kazandığı Değirmenbaşı Piknik Alanı İhalesini Değerlendirdi

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan Değirmenbaşı Konaklamasız Orman Parkı'nın işletmesi ihalesi gerçekleştirildi ve kazanan Fethiye Belediyesi olmuştu. Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Fethiye Belediyesi’nin kazandığı Değirmanbaşı Piknik Alanı İhalesi’ni değerlendirdi.

Sahil Güvenlik denizden düzensiz göçmen topladı

Muğla’nın Datça ilçesi açıklarında Yunanistan adalarına gitmek için hareket eden düzensiz göçmenleri taşıyan lastik bot su alması sonrası ölümle burun buruna geldiler.

Karaçulha Hali pazarlama alanı ve Pekmez, Sirke, Şarap, Üzüm suyu tesisleri açıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Fethiye Karaçulha Toptancı Hali içinde üreticilerin olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için kurulan ürün pazarlama alanı ve üzüm suyu, sirke, pekmez ve şarap üretim tesisi açılışı Başkan Dr. Osman Gürün’ün katılımıyla yapıldı.

Seydikemer’de Taşımalı Eğitim Görüşüldü

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde 2024-2025 eğitim öğretim yılı için İlçe Milli eğitim Müdürlüğü tarafından taşımalı eğitim planlama ve bilgilendirme toplantısı yapıldı. Yapılan toplantıya okul müdürleri katıldı.

18’i yabancı uyruklu 21 dolandırıcı gözaltına alındı

Ortaca Merkezli yapılan dolandırıcılık operasyonunda 21 zanlıdan büyük bir kısmı yabancı uyruklu 19’u tutuklandı, 2’si ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Zanlıların piyasayı bugüne kadar 55 milyon lira dolandırdıkları iddia ediliyor.

Marmaris’te Halk Büfe’den 5 Ayda 215 Bin Ekmek Satışı

Marmaris Belediyesi’nin vatandaşın bütçesine katkı sağlamak amacıyla açtığı Halk Ekmek Büfeleri’nde 5 ayda yaklaşık 215 bin ekmek satışı gerçekleşti.

Başkan Gümüş: “Gazetecilik Demokrasinin Temel Taşıdır”

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında; halkın doğru bilgi almasının ancak özgür bir basınla mümkün olduğu kaydederek, “Zor şartlarda, tarafsız ve doğru habercilik yapmak için çalışan tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum.” dedi.

Fethiye'de Ölümlü Kazaya Karışıp Serbest Bırakılan Sürücü Tutuklandı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 1 kişinin öldüğü kazayla ilgili serbest bırakılan ve sonrasında tekrar gözaltına alınarak hakim karşısına çıkartılan sürücü tutuklandı.

Datça’da Badem Ağaçları Çiçek Açtı

Türkiye’nin kuzey ve doğu illerinde kar yağışı ve olumsuz hava şartları etkisini gösterirken, Ege ile Akdeniz’in kesiştiği noktada bulunan Muğla’nın Datça ilçesinde badem ağaçlarında ocak ayında açması beklenen çiçekler, aralıkta ağaçları beyaza bürüdü.

Milas'ta Kuryeler Anlayış Bekliyor

Muğla'nın Milas ilçesinde etkili olan yoğun yağışlar, kurye hizmetlerini zorlaştırırken, kuryeler yağışlı havalarda verilen siparişlerin ulaştırılması ve teslimatının zor şartlarda yapıldığını dile getirdiler.

Ertürk, “Biz emekliler daha kasabın yolunu bile göremedik”

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ)'nun kasım ayı açlık yoksulluk araştırmasını yayımlandı. Araştırmaya göre açlık sınırı 14.025 TL'ye yoksulluk sınırı 45 bin 686 TL'ye çıktı. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 18 bin 239 TL olurken, yıllık gıda enflasyonu ise sınırlı düşüşle yüzde 80,12 oldu. Fethiye’de yaşayan emekli Abuzer Ertürk, açıklamalarda bulundu.

Çam balı rekoltesinde beklentiler gerçekleşmedi

Dünyanın çam balı üretim merkezi durumundaki Muğla’da küresel iklim değişikliği, orman yangınları ve hava şartları nedeniyle çam balı üretiminde büyük düşüş yaşanıyor.

Deniz, kum ve güneş keyfi devam ediyor

Ülkenin dört bir yanında kış şartları etkisini gösterirken, Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaz aylarını aratmayan hava sıcaklıkları yaşanıyor. Deniz, kum ve güneş keyfinin devam ettiği Marmaris sahillerinde plajlardaki doluluk oranları yaz aylarını aratmıyor.

Yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandılar

Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun açıklarında ABD bayraklı motoryat ile yasa dışı yollardan yurt dışına kaçmaya çalışırken Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanan ve Marmaris adliyesine sevk edilen 11 FETÖ/PDY şüphelisinden 9’u ve 2 motoryat personeli tutuklandı. 2 şahıs adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bodrum’daki yeni konutlar için yağmur hasadı şartı

Bodrum Belediyesi 2023 Yılı Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 5 Eylül Perşembe günü yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın başkanlığında gerçekleşen toplantının ilk gündem maddesinde 'su' konuşuldu

50 Girişimciye 1’er Milyon Hibe

KOSGEB, DTO, MUTSO ve AYSO arasında imzalanan protokol kapsamında, Makine ve gıda imalatı sektörlerinin gelişmesine yönelik iş fikri destek çağrısı ile, şartları yerine getiren toplam 50 girişimciye, 1’er milyon lira hibe verilecek.

10. Nif Yörük Oyunları Şenliği Hava Şartları Nedeniyle Ertelendi

Fethiye’nin Nif Mahallesi’nde Pazar günü 10.’su düzenlenecek olan Geleneksel Nif Yörük Oyunları Şenliği hava şartları nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. 

Saldırının Failleri Çalışanları Çıktı ...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yayın yapan yerel bir televizyonun spor yapımcı-sunucusu ve aynı zamanda restoran işletmecisi Levent Bulut’un evinin bulunduğu site girişinde demir çubukla öldüresiye darp edilerek parasının gasp edilmesi ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların, Bulut’un işlettiği restoranda çalıştığı ortaya çıktı. Şüphelilerden saldırıyı gerçekleştiren Diyar K.(18) tutuklandı, diğer iki kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Pazarcılar İşlerin Düşmesinden Dert Yanıyor

Fethiye’de her Salı günü kurulan Salı Pazarı’nda esnaf, vatandaşların sıcak havalardan ve ekonomik şartlardan dolayı Salı Pazarı’nı tercih etmemesinden dolayı dert yanıyor.

“Türkiye Yüzyılına yakışır bir toplu sözleşme olacağına inanıyorum”

Başkanı Özcan Çiçek ve yönetimi Toplu Sözleşme teklifi hakkında açıklamalarda bulundu .Memur-Sen Muğla İl Başkanı Özcan Çiçek, kamu görevlilerin 2024-2025 yıllarını kapsayacak olan mali, sosyal ve özlük hakları ile çalışma şartlarını düzenleyecek anayasal ve demokratik haklarını müzakereye açacak 7. Dönem Toplu Sözleşme tekliflerini kamuoyu ile paylaştı.

Silah ve uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltı karar alındı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde silah ve uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Plajdan çanta çalan hırsızlar adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde önceki sabah saatlerinde denize giren sporcuların çantası ile değerli eşyalarını çalan hırsızlık şüphelileri gözaltı işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adliyede adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Satış yaparak sokak hayvanlarına yardım edildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde veteriner tekniker ve emekli öğretmen Nurhan Kara, sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek amacıyla ikinci el pazarında satış yaparak hayvanlara yardım eli uzatıyor.

Vatandaşlar, güneşli havanın tadını çıkardı

Fethiye’de havanın mevsim şartlarına gelmesiyle beraber vatandaşlar, güneşli havanın tadını çıkardı.

“FTSO Akademi” Açıldı

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO), turizm ve tarımın yanı sıra sanayisiyle de her geçen gün büyüyen Fethiye ve Seydikemer iş dünyasının ihtiyacı olan yetişmiş ve günün şartlarına göre kendini yenileyen yatırımcı ve iş gücüne kalıcı çözüm sunmak için FTSO Akademi’yi kurdu.

ÖZBEKİSTAN YATIRIM FIRSATLARI ANLATILDI

Özbekistan Büyükelçiliği heyeti MUTSO’yu ziyaret ederek, MUTSO üyeleri ile bir araya geldi. Toplantıda Özbekistan’daki ağırlıklı ekonomik sektörler, yatırım olanakları ve ihracat şartları hakkında bilgi verildi.

ŞÜPHELİLER HAKİM KARŞISINA ÇIKARILDI 

Fethiye’de meydana gelen ve 3 kişinin yaralandığı silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak 4 şüpheli, hakim karşısına çıkarıldı. Gerçekleştirilen sorgulama sonucunda 2 kişinin tutuklandığı öğrenilirken, bir kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı bildirildi. Bir şüpheli ise serbest bırakıldı. 

BELEDİYE'DEN KEDİ EVİ PROJESİ

Sahipsiz hayvanların yaşam şartlarını iyileştirmeye yönelik çalışmalarıyla adından söz ettiren Marmaris Belediyesi, önemli bir projeye daha imza attı. İlçenin 192 yerinde kedi besleme odak noktası yapan belediye bu kez de sokak kedileri için evler yaptı.

İYİ PARTİ MUĞLA’DAN DEPREMZEDE KADINLARA ULUSAL DESTEK ÇAĞRISI

İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanlığı; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde yaptığı açıklamayla, deprem bölgesinde zor şartlarda yaşamını sürdürmeye çalışan kadın ve çocukların ihtiyaçlarını gidermek için “Siyaset üstü Ulusal Birlik Destek çağrısı yaptı. İYİ Parti Muğla İl Kadın Politikaları Başkanı Gülgün Çolakoğlu imzalı yapılan,” Depremden Etkilenen Tüm Kadınlar ve Çocuklar İçin Ulusal Destek Çağrısı” başlıklı yazılı açıklamada: “Her yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İYİ PARTİ olarak yaptığımız faaliyetlerle farkındalık yaratmaya çalışırken bu yıl maalesef 6 Şubat 2023 tarihinde deprem felaketiyle büyük acılar yaşadık ve yaşıyoruz.