Seçim Süreci Haberleri

Seçim Süreci Haberleri

Fethiye'de CHP Kadın Kolları seçim heyecanı: 4 aday adayı yarışıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fethiye İlçe Kadın Kolları seçim süreci başladı. 

İztuzu’nda soru işareti kalktı

Seçim sürecinde gündemden düşmeyen, seçim sonrası da akibeti merak konusu olan İztuzu Plajı ile Sarıgerme Plajı ile ilgili soru işareti ortadan kalktı. Her iki plajı da 5 yıl daha Ortaca Belediyesi’nin işleteceği öğrenildi.

Karaca, ‘Fethiye’de rekor kırdık, seçimi farklı kazandık’

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasında düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Buraya seçim süreci ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Karaca, “Çok çalıştık ve seçimi büyük bir farkla aldık” dedi.

İl Başkanı Koylu’dan Yerel Seçim Değerlendirmesi

Muğla'da ve Türkiye genelinde gerçekleşen 2024 Yerel Seçimleri, demokratik sürecimizin önemli bir kilometre taşı oldu. Demokrat Parti Genel İdare Kurulu Üyesi ve Muğla İl Başkanı Atınç Koylu, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Alim Karaca “Müfettişler Çöp Tenekelerinin Sac Kalınlığını, Parkelerin Boyunu Bile Ölçtüler”

Fethiye Belediye Başkanı ve aynı zamanda CHP'den yeni dönem adayı Alim Karaca, seçim kampanyası çerçevesinde mahallelerde halk buluşmalarına devam ediyor. Alim Karaca Cumartesi akşamı Çatalarık sakinleriyle bir araya gelerek, yurttaşların belediyeden taleplerini ve seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerini dinledi.

Ülkü Ocaklarından, Kökten’e Destek Açıklaması

Ülkü Ocakları Fethiye İlçe Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Cumhur İttifakı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhammet Kökten’i seçim süreci sonuna kadar destekleyeceklerini ifade ettiler.

Fethiye’de Aday Belirsizliği

Fethiye’de hareketli başlayan seçim süreci son zamanlarda sakin günlerini yaşıyor.

Ayaydın, “Sürekli Diyalog Halinde Olacağız”

AK Parti Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Başkan Adayı Ayaydın, meslek odaları ile sadece seçim sürecinde değil sürekli diyalog halinde olacağını söyledi.

Fethiye’de 371 Sandıkta 129 Bin 565 Seçmen Oy Kullanacak

Fethiye’de seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıkarıldı. Toplam 371 sandıkta 129 bin 565 seçmenin oy kullanacağı belirtildi.

Saatcı'dan seçim süreci değerlendirmesi

Fethiye Belediye eski Başkanı Behçet Saatcı seçim süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bu dönem aday adaylık sürecinin erken başladığını ifade eden Saatcı, bunun altında yatan nedeni kendisinin de anlamadığını söyledi. 

Borsa haftaya yükselişle başladı

Piyasaların üzerinden seçim stresi kalktı. Yeni haftaya borsa yükselişle başlarken, dövizde sınırlı hareketler görülüyor. Türkiye, Cumhurbaşkanlığı için ikinci tur seçiminde tercihi yaptı. Sandıktan alınan sonuçla 13. Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan ile devam denildi. Seçim sürecini tamamlanmasıyla gözler ekonomiye çevrildi. Yeni dönemde en kritik konuların başında ekonomi geliyor. İstikrarın devam edeceği bu dönemde dolar ve altın fiyatlarındaki hareketlenmelere odaklanıldı.

Seçim sürecinin insan psikolojisi üzerindeki etkileri

Uzman Psikolog Özge Koçak, seçim sürecinin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini ve bu etkiler ile nasıl başa çıkılması gerektiğini anlattı.

Durdurulamayan aday adayı 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı Av. Aydın Tilkici, bölgedeki ziyaretleri ile adından sıkça söz ettiriyor. Vatandaşlar ve esnafların büyük ilgi gösterdiği Aday Adayı Tilkici, seçim sürecinde ekibi ile birlikte özverili bir çalışma yürüttüğünü ifade etti. 

“ATILAN İFTİRALARA, EN GÜZEL CEVABI ÜYELERİMİZ VERDİ”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın Meslek Komiteleri ve Meclis Üyeleri Seçimini, 13 meslek komitesinden 13’ünü de alarak güven tazeleyen FTSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, “Seçim sürecinde yaşanan tüm saldırılara, şahsıma ve ekibimize atılan iftiralara en güzel cevabı üyelerimiz verdi. Bize inanan, güvenen üyelerimizin teveccühü ile FTSO tarihinde görülmemiş bir başarıya imza attık. Üyelerimiz gücümüze güç kattı. Bize destek veren vermeyen tüm üyelerimize teşekkür ederim. Şimdi birlik beraberlik içinde üyelerimize, Fethiyemize, Seydikemerimize hizmet zamanı.” dedi.

MAVİ GRUP BAŞKAN ADAYI OSMAN ÇIRALI YENİ PROJELERİNİ AÇIKLADI

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Ekim 2022 tarihinde yapılacak organ seçimleri öncesinde FTR TV’ye özel röportaj veren FTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, yeni dönem için hazırladıkları projelerini açıkladı. Gezici Destek Masası’ndan, Sanal İşletme Rehberi’ne, Örtü Altı İhtisas OSB’den kongre salonuna, turizm envanterinden FTSO Akademi’ye kadar tüm yeni projeleri hakkında bilgi veren Çıralı, 1 Nisan 2018 yılında göreve gelirken Oda üyelerini verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiklerini vurgulayarak, “2.5 yılı pandemiyle geçen 4.5 yıllık görev süresinde üyelerimize verdiğimiz sözlerin hepsini yaptık. Şimdi de söz veriyoruz yapacağız.” dedi. Seçim sürecinde hakkında yapılan eleştiri ve iddialara da cevap veren Osman Çıralı, “Odamız seçim sürecinde, gazeteci kisvesi altında yapılan yalan yazı ve paylaşımlarla tarafı belli olan kişiler tarafından şahsıma karşı planlı yürütülen karalama ve iftira kampanyalarını yasal hakkım saklı kalmak kaydıyla sağduyu ile takip ediyorum. Ancak 6 bini aşkın üyesi ile Fethiye ve Seydikemer iş dünyasını temsil eden ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğum Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın itibarını zedeleyen haber adı altında yapılan iftira ve karalama girişimlerine izin vermem asla mümkün değil. Kişisel kin ve hırsla şahsıma yapılan saldırılara, Odamızın faaliyetlerinin alet edilmesi son derece ahlak dışıdır.” diye konuştu.

BAŞKAN OSMAN ÇIRALI:“FTSO’DAN NEMALANMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRENLER YALAN VE İFTİRA ÜRETİYOR”

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası (FTSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Grup Başkan Adayı Osman Çıralı, son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında ve yayın organlarında yer alan iddialara ilişkin açıklamada bulunarak, hakkındaki tüm iftira, yalan ve hakaretlerin belli odaklar tarafından seçim sürecinde kendisini karalamak amacıyla üretildiğini söyledi. 

BAŞKAN ÇIRALI, FTSO MESLEK KOMİTELERİ ÜYELERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası’nın 15 Ekim 2022 tarihinde yapılacak seçimleri öncesinde son kez gerçekleştirilen Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı’nda 2018-2022 dönemiyle ilgili durum değerlendirilmesi yapılarak, seçim sürecinde yapılan açıklama ve eleştirilerle FTSO’nun kurumsal kimliğinin yıpratılmaması konusunda fikir birliğine varıldı.

Bodrum Ticaret Odası Başkan Adayı Kaplan, “Kurumlar seçim sürecinde tarafsız olmalıdır”

Bodrum Ticaret Odası seçimlerine kısa bir süre kala adaylardan iş adamı Engin Kaplan projelerini ve hedeflerini anlatmak üzere basın açıklaması düzenledi. Bodrum'daki kurum ve kuruluşların seçim sürecinde tarafsız olması gerektiğini vurgulayan Kaplan, 'Biz kurumlardan destek talep etmek bir yana, kurumunuzu koruyun ve tarafsız olun dedik. Biz bu çağrıyı yaparken, herkesin bu konuda özenli olmadığını görüyoruz bununda doğru olmadığını belirtmek isteriz' dedi.

SAADET PARTİSİNDEN, DEVA PARTİSİNE ZİYARET UZUN, “SEÇİM STARTINI VERDİK”

Seçim sürecinin yaklaşması ile birlikte partililerde hareketlilikler başladı. Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkanlığından, DEVA Partisi Fethiye İlçe Başkanlığına kaynaşma ziyareti gerçekleştirildi. Ziyarette Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Dr. Halil İbrahim Uzun beraberinde Saadet Partisi Fethiye İlçe Başkanı Faruk Kılınç ve yönetimi katıldı.

Başkan Adayı Demirtaş’tan Fethiyespor Yönetimine Ziyaret

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Kamil Mutlu Demirtaş , Fethiyespor kulübünü ziyaret ederek şampiyonluk yolunda başarılar diledi. Fethiyespor Kulübü Başkanı Esat Bakırcı’nın şehir dışında olması nedeni ile Demirtaş ve ekibini yönetim kurulu üyeleri Metin Sevinç, Nurkaya Gündoğdu ve Önder Abdurrahim Önder karşılayarak seçim sürecinde başarılar dilediler.

Demirtaş, “İyi Niyetimize Cevap Alamıyoruz”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan adayı Kamil Mutlu Demirtaş, Oda başkanlığına en fazla iki dönem başkanlık için aday olduğunu ifade ederek, mevcut oda yönetimine sitem etti. Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı ve yönetimden 3 defa randevu istediklerini belirten Demirtaş, “Biz barış, saygı ve hoşgörü çerçevesinde bir seçim süreci geçirmek istiyoruz. Ama ne yazık ki beklediğimiz gibi cevap göremiyoruz. Defalarca oda yönetiminden üye listesini talep etmemize rağmen hep boş çevrildik ve bu hiç hoş bir davranış değil” dedi.

Başkan Adayı Tezcan Göktepe, “Biz bu işi başaracağız”

Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Tezcan Göktepe, seçim sürecine bismillah diyerek sanayi sitesinde esnaflar ile bir araya geldi. Muharrem Ayı nedeniyle sanayi çarşısı esnaflarına ve vatandaşlara aşure ikramında bulunan Göktepe, “Kendimize güvencimiz tam. Esnaflarımızın sorunlarını çözmek için Fethiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevine talibiz” dedi.

Nagihan Bulut’tan Seçmene Çağrı

Seçime bir gün kala İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Nagihan Bulut, seçmenlere sandığa gidin çağrısı yaptı. Türkiye’de 5 yıl boyunca seçim olmayacağının altını çizen Bulut, “Tüm seçmenler sandığa giderek seçme hakkını kullanmalıdır. Bu bir vatandaşlık görevidir. Vatandaşlarımız sandığa giderek bu görevi yerine getirmelidir” dedi. Seçim sürecinin Fethiye’de nezaket içinde geçtiğini ifade eden Bulut, diğer adaylara ve parti yöneticilerine de bu sürece sundukları katkıdan dolayı teşekkür etti.

AK Parti’den İYİ Parti'ye nezaket ziyareti

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhittin Kayabaş, Cumhur İttifakı işbirliğinde Gönül Belediyeciliği anlayışında yerel seçim sürecinin sevgi ve nezaket ortamında geçmesini diledi.

Kayabaş, “Fethiye’de hizmet devri başlıyor”

AK Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Muhsin Kayabaş, Fethiye’de görev yapan yazılı ve görsel medya kuruluşlarının temsilcileri ile kahvaltı toplantıda bir araya geldi. Programda basının önemine vurgu yapılarak, yaklaşan yerel seçim sürecinde kendilerine büyük görev düştüğünün altı çizildi.

TGK 15. BAŞKANLAR KURULU ÇANAKKALE’DE TOPLANDI

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 15. Başkanlar Kurulu Toplantısı, 11-14 Mayıs tarihleri arasında Çanakkale’de gerçekleştirildi. TGK Başkanlar Kurulu toplantısında, seçim sürecinde medya sektöründeki son gelişmeler, sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

MECLİS ÜYESİ EŞLERİNDEN FTSO’YA ZİYARET

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyelerinin eşleri, FTSO Başkanı Osman Çıralı’yı ziyaret etti. Seçim sürecinde eşlerinin en büyük destekçisi olan hanımlar, Çıralı ve ekibine başarılar diledi. Hanımlar, ziyaretin anısına Çıralı’ya hediye takdim etti.

AZ FARKLA ŞABAN ARIKAN KAZANDI

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi seçimleri Fethiye Belediyesi Kültür Merkezinde yoğun katılım ile gerçekleşti. 2 başkan adayının yarıştığı 11 aylık bir seçim sürecinin ardından, İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi üyeleri yeni dönem başkanını seçmek için sandığa gittiler. Toplam 330 seçmenin bulunduğu seçimde 291 kişi oy kullandı. Beyaz listede yarışan mevcut başkan Şaban Arıkan 147 oy ile tekrar başkan seçilirken rakibi Ahmet Karabulut ise 139 oy aldı. Oy sayılma işlemi ardından taraflar arasında gerginlik yaşandı. Polis ekiplerinin anında müdahale etmesi ile gerginlik sona erdi. Oy pusulalarının tekrar sayılmasını isteyen Mavi grup üyeleri ile beyaz grup üyeleri arasında tartışma yaşandı. Mavi grup üyeleri çizilmiş bazı oy pusulalarını göstererek tutanaklara geçilmesini istedi. Şaban Arıkan ile tokalaştıktan sonra Çizilmiş oy pusularını gösteren Ahmet Karabulut’ da; bu yapılmaz diyerek, isyan etti…